logo
5 June 2011

>Dancing

Gepost in overig, persoonlijk

>A personal post again, for today. I hope to give you a little bit more inside in my life and who I am this way. Comments on personal posts means even more than regular comments to me, so please speak out again! 

I am more than ever on a point in my life where I have to ask myself: what do I want? There are a few things I am sure of, and one of them is expressing and being creative. Next to fashion, music is the perfect expression to me, and when I dance I feel like I can take a break from Earth (sounds creepy, huh?).

On my fourth year (see picture) I started doing ballet. I can’t say I was hooked from that point. However, what I do remember very well is that I went watching with a friend of mine whether I liked it. She didn’t, I did. And though we were very young, that never changed.

By the age of eight I quitted, with a little bit of pain in my heart. Though, the anger was dominant at that point: I have been driven with my friends’ mother to the ballet classes, but we as friends got in a fight and I was crying every week when I had to go with her. At that age, the fight was everything in my life, and enough reason to quit.

I started playing hockey. Something I never liked, but in my neighbourhood everyone did it. And well… with my friends it was quite a lot of fun. But I am no sports girl, you know. I love been creative and ‘arty’, and to my opinion ballet is a form of making art. Some people see it as sports, but I don’t agree.

In the mean time I did some other forms of dancing, like streetdance, which was quite a trend at the time. I loved it as much as ballet, though I do think it is way more superficial.

When I was thirteen to fourteen, I started ballet again. How stupid this may sound, it felt like I was home again. In the mean time I have dancing a lot alone, just at home, but with this very strict teacher I felt like I was faced to physical challenges again, and I loved that.

About one and a half year ago, I stopped again. I didn’t like the decision, but since then I have been busy with my blog a lot, and life is about priorities. I still miss it, but from that moment, I didn’t feel like it fitted in my life. My life has been all about fashion lately, and -as I have a hard time relaxing- I couldn’t set my mind just to the ballet thing when I was doing it. I don’t like doing things half, so I thought it was better to search for a  more appropriate time.

Also, the school wasn’t the right one for me. There were girls I had lessons with, who really had the opportunity to become a great baller dancer. I definitely wasn’t good enough. However, I didn’t care when it comes to dancing. I am a perfectionist, but dancing is something light-hearted for me, which will always search her position back in my life, though I know it will be a big part of it. It just wasn’t that much fun that I felt like I got ‘looked away’.

A little while ago I started doing zumba. Of course this is more meant as a work-out, then really dancing and it’s not really art either, but again I have that feeling of coming home. It feels good that the dancing thing always seems to come back to me.

I have a hard time relaxing, I almost can’t, but that I started doing zumba again was definitely a kind of survival strategy, when I had such hard times with school this past year. It was a way to process my emotions, and – I as I am a ‘thinker’- a way to close my thoughts and just being busy with my body.

It is not the same as doing ballet, but at least I can plan my own time now, and that is what I need at the moment – I am quite fed up with deadlines and obligations. 

Do you recognize something from this post? Maybe in another passion or sports? I’m curious!

 • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties
 • Hmm, ik ben denk ik het tegenovergestelde van jou: ik wil alles tegelijk en kan mezelf nooit bij 1 ding (hobby) houden πŸ˜› haha. Maar ik doe nu al wel ruim een jaar Zumba, dat vind ik wel leuk, al ben ik ook geen sporter.
  Owja, en die foto is keischattig πŸ˜€
  My recent post Max Factor False Lash Effect Fusion mascara

 • Essie fashion

  Super lieve foto!!
  Ik heb 8 jaar gestreetdanced , toen 2 jaar gezumba't
  Nu ga ik weer beginnen met streetdance πŸ˜‰
  Xxx
  My recent post Todays outfit ! – I love you

 • Mariëlle

  Ik wist het! De manier waarop je poseerde en bewoog voor de camera! I just knew….

  Superschattige foto's trouwens!

  • haha, mensen vragen het wel vaker. als je het al jong doet, dan blijf je blijkbaar toch zo'n houding houden..
   My recent post Dancing

 • Luca

  Ik had precies hetzelfde: ik zat vanaf 5 jaar op klassiek ballet, en ik had er heel veel plezier in. Ik ben nu 14, en ben vorig jaar gestopt. De meisjes met wie ik danste waren heel serieus bezig met het ballet, ik niet. Ik kreeg ook een andere lerares en zij was veeeeeeel strenger. Het tempo ging ook omhoog en ik had het gevoel dat ik er niet meer bij hoorde. Nu doe ik geen sport, maar ik denk er wel over na om op kunstschaatsen te gaan πŸ™‚

  • kunstschaatsen… ik ben benieuwd of dat nou eigenlijk heel anders is, of er best op lijkt.
   My recent post Dancing

 • Wat gaaf dat je zo van dansen houd! Ik ben er ook helemaal gek op, maar ik kan het totaal niet. Super jammer! Ik houd de pasjes nooit bij, en vergeet heel snel wat na wat komt :') Zumba heb ik ook een tijdje gedaan, maar daar ben ik mee gestopt. Op de sportschool waar ik nu zit hebben ze ook groepslessen waar je het kan volgen en misschien ga ik dat met een vriendin en mijn zusje doen. Ballet vond ik vroeger echt heel leuk, maar ik mocht er niet op van mijn ouders. Geen idee waarom niet eigenlijk haaha πŸ˜›

  x Martine
  My recent post On my way

  • ik ben er ook geen kei in hoor, het is maar ontspanning. de ballet wereld is best hard, misschien waren ze bang dat je daar slachtoffer van zou worden ofzo? er zijn leukere mensen dan mensen die ballet doen. het is nou eenmaal een extreem gedisciplineerde sport – no offence.
   My recent post Dancing

 • Dansen, bewegen en sowieso jezelf ergens helemaal in laten gaan is zo heerlijk. De ultieme bron van ontspanning. Misschien dat ik daardoor de bewegingslessen op school en het hardlopen in mijn vrije tijd zo heerlijk vind
  My recent post Brand new day

  • leuk om te horen! ik had vrij weinig met sporten, todat ik echt veel stress had de laatste tijd, toen ontdekte ik wel dat het kon helpen
   My recent post Dancing

 • Wat super leuk om te lezen! Ik zat er laatst ook aan te denken een blogpost te schrijven over dansen omdat ik dit ook heel lang gedaan heb, ik hoop niet dat je dat erg vind of denkt dat ik je kopieer dan ? hihi.
  xx
  My recent post H&ampM bodysplashes

 • Ik herken er wel wat in en het artikel lezen vond ik dan ook niet zo leuk. Ik heb van mijn 8e tot en met mijn 12e op ballet gezeten (denk ik). Ik ging naar de middelbare school en deed ook nog aan een andere sport (waar ik even later ook mee stopte). Ik had de leeftijd bereikt dat ik naar het centrum moest voor mijn balletlessen en dat was een stap te ver, daarnaast was ik ook niet de beste, maar ik had er zoveel lol in. Op dat moment kreeg ik ook het gevoel dat ballet 'stom' was, omdat iedereen het stom vond. Ik heb me wel eens afgevraagd waar het zou zijn ge

  • ja, heb ik ook wel eens gehad hoor. had ik maar vanaf de basisschool doorgezet, later liep ik al zoveel achter! maar ja, het is normaal om op die leeftijd te proberen en te stoppen, het saai te gaan vinden… heel gezond denk ik. wel jammer dat er nog steeds een lichtelijk 'taboe' heerst op de basisschool rondom ballet
   My recent post Dancing

 • miss_matc

  Ik ken het gevoel. Ik heb turnen gedaan maar de turnkring viel tegen dus er mee gestopt. Dan heb ik kleuterdans gedaan en jongeren dans gedaan. Toen heb ik 5 jaar circus gedaan maar daar ben ik spijtig genoeg mee moeten stoppen omdat ik naar een hogere groep moest gaan (omdat ik het goed kon + ik werd ouder) maar ik wilde niet in die groep (allemaal uitslovers en geen leuke mensen) daarom terug gaan dansen (maar de meisjes vielen tegen) toen 3 jaar gestopt met sporten en sinds dit jaar doe ik buikdans! Ik ben er zot van, het zijn leuke mensen, leuke leerkracht en er is geen druk. We doen af en toe shows en de kostuums zijn geweldig!!! πŸ˜€
  My recent post Dont shoot theblog!

 • Interesting post πŸ™‚ I used to do horse riding a lot for at least 10 years and I really miss it, maybe someday I'll be able to do it again if it's not too far away πŸ™‚ At least I do gymming now ^^
  My recent post The 2011 MTV Movie Awards

 • Divaofgeneva88

  Ik dacht al dat je of een lange tijd gedanst had, of dat je nog danste. Ik zag het aan de manier waarop je voor de camera poseert. Super leuk dat je zo van dansen houdt en dat het steeds weer een beetje terugkomt! Zumba lijkt mij erg leuk. Ik moet toch maar eens lesje meegaan doen!

  • ja, is grappig joh! en heel toegankelijk.. ik bedoel: het maakt niets uit als je het niet bij kunt houden ofzo, je mag gewoon in je eigen tempo. en dankjewel.. grappig dat je dat ziet!
   My recent post Dancing

 • Stefanie

  Dansen is inderdaad een hele fijne manier om je gevoelens te uiten of om in ieder geval je frustraties kwijt te kunnen. Ik heb zelf maar kort gedanst, maar vond het wel erg leuk om te doen! Kon alleen de stapjes nooit zo goed onthouden. Als ik nu een avondje uitga en lekker kan dansen, heb ik het zo goed naar mijn zin. Zumba lijkt me ook heel leuk, ik ga proberen dat een keertje te doen bij onze sportschool. Leuke post!

  • ik denk dat de kunst is om ook niet te veel met de pasjes bezig te zijn, maar gewoon in beweging te blijven!
   My recent post Dancing

 • Inderdaad, wat hier boven is gezegd, het was wel te zien aan hoe je voor de camera poseert. Geen angst, heel erg los en soepel! Nee, ik zou waarschijnlijk na twee maanden intensief sporten bijna invalide zijn, omdat ik zo'n slechte rug heb. Een foutje en het kan heel erg misgaan … Helaas, want ik voetbalde vroeger bijna op topniveau… πŸ™
  My recent post Island Breeze by Tropical Pleasure

 • zomerel

  Wat een schattige foto!

 • emma

  haha, ik herken de passie voor dansen wel, bij mij komt eerst fashion, en dan dansen!! Vanaf m'n 6e heb ik op ballet gezeten (met net zo'n blauw pakje in het begin!!), maar op een gegeven moment wilde ik niet meer, nu vind ik het toch echt jammer dat ik toen gestopt ben.. Nu probeer ik zo vaak mogelijk weer naar danslessen te gaan, wel hiphop.. Ook hebben we een paar week terug een flashmob gedaan met de dansschool, de pasjes waren echt supersimpel, maar als ik dan weer zoiets doe voelt het zo goed πŸ™‚

 • Lies

  I really know how you feel on some points. I started at 8, eventually not because I was a girly girl but I didn't really know which other sport I wanted to do. I went there and I got hooked. I danced for 10 years three hours a week. Not that much, but all the girls there did it for fun, not to become an actual ballerina, which made us a close group. Then came university and I stopped. I don't regret much in life, but this is something I still think about every day. I did several other sports, but it was the only thing I really looked forward to and came back with a happy face each time. Maybe because the combination of elegance with music? Because music is also one of my passions. My teacher always said that you have to dance with feeling. She is oh so right.

 • wat schattig!

 • Wat een schattige foto's!
  x
  My recent post All kind of shoes @Sachas

ο»Ώ