logo
29 November 2011

closet afFAIR- Shoppen bij modebloggers

Gepost in fashion

Afgelopen zaterdag ging ik naar het eerste (voor zover ik weet) mode-evenement georganiseerd door een modeblogger. Dat is weer eens wat anders dan een uitnodiging van een bedrijf, webshop, of PR bureau! Modebloggerkoningin (ik weet niet of ze blij is met die benaming, maar ik vind hem wel op zijn plaats) Sabrina van afterDRK vertelde me dat ze al een tijdje met het idee liep, maar een aantal weken geleden besloot ‘het’ gewoon te realiseren.

‘Het’ is in dit geval een ‘shoppen bij modebloggers’ event. Je zult er niet van opkijken dat de kast van een modeminnend meisje nogal eens uitpuilt, zo ook in het geval van Sabrina. Om het geheel wat uit te breiden vroeg ze ook Yara (This chick’s got style), Liza (Liza Chloë) Claire Timmermans (DJ), Farah (Spice PR), en Renu (chef mode tijdschrift Jackie) hun kast uit te pluizen. closet afFAIR was geboren! Het event werd naar buiten gebracht als ‘de kans om te shoppen in de kast van je favoriete modebloggers’, maar zoals je leest is de helft geen blogger. Niets om over te zeuren, want de garderobe van de niet-bloggers deed niet onder.

Ik had geen enkel idee van de specifieke opzet en sfeer van het evenement, maar het was heel toegankelijk en relaxed. Eigenlijk zoals we van Sabrina’s blog ook gewend zijn. closet afFAIR werd gehouden in Roest, te Amsterdam. Ik ben een hel in de weg zoeken, maar wie niet ‘sterk’ is moet slim zijn: ik volgde een groepje dames met maxirokken en Lita’s, dat kon niet missen toch? En warempel: drie kilometer omgelopen, maar ik was er.

Roest, de naam zegt het al: het was er lekker roestig en rétro. Tel daar héél veel hipkippen bij op, en alles bij elkaar had ik het gevoel dat ik in één groot vintage walhalla terecht was gekomen. Me like!

Photobucket
“Roest” Amsterdam. Hoe moet ik het noemen? Café? Bar? Ik vond het echt een kunstenaars ‘hang-out’ place.

Photobucket
Ik was er rond 12:15 (het begon om 12:00), en toen was het al behoorlijk crowded. In ieder geval wel om te praten, kijken, groeten, passen, en dat het liefste allemaal tegelijk.

Photobucket
Iedere ‘blogger’ had haar eigen hoekje om te verkopen. Eén van mijn favoriete hoekjes was het schoenenhoekje van Yara. Het was een beetje jammer dat ik haar maat niet had, want -hoewel ik de Acne’s wedges natuurlijk ook te gek vind- waren die oranje stelten wel echt mijn ding.

Photobucket
Passen mocht eigenlijk niet, vanwege de drukte, maar er werd regelmatig een oogje dichtgeknepen.

Photobucket
De organisatrice van de dag: Sabrina. Hier in overleg met Debbie, die de Sushi tas mee naar huis nam.

Photobucket
Photobucket
Deze winter heb ik een obsessie voor elke vorm van laars met een punt. Ik kon het gewoon niet helpen dat ik naar ze bleef kijken.

Photobucket
Qua kleding was het rekje van Sabrina toch wel favoriet – naast deze leren shorts, ook deze gele trui. Ik volg haar blog redelijk op de voet, dus haar kleding was één grote oase van herkenning.
Leuk!

Photobucket
Dit jasje was nog véél mooier in het echt.

Photobucket
Sabrina met Cylia.

Photobucket
Deze dame kon natuurlijk niet ontbreken. Sabrina’s fotografe/assitent (ja, die heeft ze… ja, ik ben jaloers) Lisa Galesloot legde alles vast.

Photobucket
En natuurlijk was ook Sabrina’s vriendje Lesley van de partij; goed voor een zen-momentje hier en daar.

Photobucket
Ik bekende aan Leroy dat ik hem op zoveel blogs met zoveel mensen op de foto zag, dat ik het nu wel eens mijn beurt vond. ‘Ah, wat schattig!’, reageerde Farah. Hier met hen beiden dus.

Photobucket
Altijd als ik bij een evenement ben roept er wel iemand dat ik zoveel foto’s maak. Natuurlijk! Ik moet er altijd een aardig eindje voor afleggen, en eenmaal thuis kan ik toch nog altijd een hoop weggooien – ik ben immers geen professionele fotograaf- maar ik wil jullie niet met lege handen laten zitten.

Photobucket
‘Mijn eigen’ Yara is nog steeds in Norwegen, dus ik ‘leende’ even de “chick met stijl”…

Photobucket
…die even later bíjna haar Acne wedges verkocht. Toen ik de nieuwe eigenaresse al wilde feliciteren, barstte ze zowat in huilen uit: “Ik kijk al een half jaar elke week op Marktplaats. Nu heb ik ze ein-de-lijk gevonden, maar ze zijn me écht te klein”. Ik had het echt met haar te doen.

Photobucket
Rebecca.

Photobucket
Claire, de ‘wacht aan het houden’ bij haar rekje.

Liza was er helaas niet persoonlijk bij, want zij had een reisje New York staan.

Ook al waren het slechts een paar rondjes langs een paar kledingrekken, ik had er het reisje zeker voor over. Het is altijd leuk om andere bloggers weer te spreken (hier is een kleine verwijzing naar de goedlachse Hazal op zijn plaats, aangezien ze niet bij de foto’s staat), en ik vond het in het bijzonder leuk om Sabrina, Yara en Leroy nu eens (wat langer) te spreken. Ook was het leuk dat er zowel H&M’etjes als designer stukken tussen zaten, waardoor het noch een designer sale, noch een rommelmarkt werd. Niet in de laatste plaats wilde ik graag een event steunen wat door een blogger zelf georganiseerd was – die ondernemendheid inspireert me enorm.

Meer weten over closet afFAIR? Breng een bezoekje aan de Facebook pagina. Meer (mooie!) foto’s van het evenement vindt je op de afterDRK Facebook pagina. Binnenkort staan er ook nog meer foto’s die ik maakte tijdens het evenement op de Fashionisaparty.com Facebook pagina.

Ben jij bij closet afFAIR geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Zo niet, zou je een volgende keer gaan, nu je deze foto’s hebt gezien?

Foto’s door mij. Foto 14 door Leroy Aznam, foto 13 en 15 door Shenyce Bosch.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties