logo
30 November 2011

Review – Cosmania SteamCream

Gepost in beauty

Nu het écht koud begint te worden, kan ik persoonlijk niet meer zonder handcrème. Toen ik jonger was vond ik dit soort producten onzin (van het geld kocht ik liever ‘zichtbare’ producten als make-up), maar de laatste jaren kan ik niet meer zonder. Vaak smeer ik wel drie keer per dag. En dan wel je natuurlijk wel een crème die lekker ruikt, goed zijn werk doet, en het liefste een product waarbij ik aan één keer per smeren ook genoeg heb. Lekker voedend, verzorgend en verwennend dus!

Een aantal keer was ik Cosmania.nl al tegengekomen in tijdschriften (denk: mijn favoriet LINDA.). Ze werden aangeprezen als dé Nederlandse beautysite die unieke merken verkoopt, merken die verder alleen in het buitenland verkrijgbaar zijn. Dit soort onderscheidende bedrijven zijn wel aan mij besteed, dus ging ik op onderzoek uit en wilde ik graag een product testen.

Vandaag review ik de Steam Cream van Cosmania voor jullie. Deze crème is, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt door all ingedriënten te stomen tot één geheel. Naast een handcrème, is de Steam Cream ook goed voor gezicht en body. Een ideaal (winter)product voor droge plekjes dus.

Photobucket
Photobucket
Wat een leuke verpakking hè! Ik word er spontaan vrolijk van, toen ik hem uitpakte. Maar wat nog leuker is, is dat er heel veel verschillende van deze vrolijke verpakkingen zijn. Ze wisselen veel, en daardoor zijn ze ook allemaal limited edition. Meer designs kun je hier bekijken. Spaar ze allemaal, zou ik zeggen!

Photobucket
Op de achterkant kun je lezen dat de Steam Cream gebruikt kan worden voor alle huidtypes, en zie je alle natuurlijke en heerlijk ruikende ingrediënten.

Photobucket
Photobucket
Die ingrediënten zijn ook precies de eerste die je tegemoet komen als je het blikje openmaakt. Moeilijk om de geur te omschrijven, maar ik rook vooral bloemetjes! Je moet ervan houden dat je crème zo’n sterke geur heeft, maar ik vond het lekker.

Photobucket
De substantie was redelijk dun, en daarom makkelijk smeerbaar en snel ingetrokken. Net zoals andere crèmes, blijft er wel echt een vettig laagje achter – dat vind ik persoonlijk echt het nadeel van crème.

De grootste verrassing van de Steam Cream is dat hij mijn handen echt een middag en avond voedt. Mijn handen blijven zacht aanvoelen. Helaas is de geur wel redelijk snel verdwenen, maar anders zou ik me er wellicht ook maar aan gaan storen.

Omdat ik de Steam Cream ook nog anders wilde proberen te gebruiken dan slechts voor mijn handen, gebruikte ik ze op de droge plekken die ik rondom mijn huid heb door mijn huidprobleem. Deze zijn echter geen goede graadmeter, want we hebben het hier over eczeem (daar helpt het vetste vet niet tegen!). Dit werkte prima, maar ik zou – mede ook door de geur- voor mijn gezicht toch eerder een dagcrème of serum gebruiken als ik gedurende de dag wil ‘bijsmeren’

De Steam Cream wordt zeker mijn nieuwe handcrème! Hij geeft me een veel groter ‘verwen moment’ dan de fles Vaseline Hand & Nails die ik normaal gebruik. Het was mijn favoriete handcrème, maar doordat de Steam Cream langer werkt en een eigen geur afgeeft, wint deze het.

Het enige nadeel van de Steam Cream vind ik de prijs. Je betaalt €15,- voor een blikje, en – gezien de hoeveelheid van 75 gram- vind ik dat veel voor een (hand)crème. Bovendien komt hier vanuit de webshop nog €5,95 verzendkosten bij. Dit nadeel moet ik weer nuanceren doordat je gedurende de dag aanzienlijk minder hoeft te smeren, waardoor je uiterlijk weer langer met één verpakking doet.

Tot slot wil ik graag nog even terugkomen op de webshop van Cosmania zelf. Deze vind ik zo’n professionele en doordachte uitstraling hebben. Mijn complimenten!

Zou jij de Steam Cream aanschaffen? Waarom wel/niet? En had jij al eerder van Cosmania gehoord?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties