logo
17 December 2011

Beauty diner – Alterna haircare

Gepost in beauty

Afgelopen dinsdag was ik in restaurant Paloma Blanca in Amsterdam voor een Afrikaans diner ter ere van haarmerk Alterna. Dit diner werd georganiseerd om de introducte van de nieuwe lijn van Alterna, de Bamboo + lijn, te promoten. Er was al een Smooth, Shine en Volume lijn, en nu dus ook deze UV+ lijn – speciaal om vervaging tegen te gaan bij zowel gekleurd als ongekleurd haar.

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Alterna gehoord. Het blijkt dan ook een vrij luxe en exclusief haarmerk te zijn, maar wel één die erg innovatief is op het gebied van haircare. Thijs Willekes, die de presenatie presenteerde, vertelde Alterna (in tegenstelling tot goedkopere merken) het haar echt van binnenuit hersteld, voed, en de conditie verbeterd. Bij goedkopere merken worden hiervoor vaak siliconen ingezet. Deze geven wel een verzorgde, glanzende oogschaduw, maar het effect is ook weer onmiddelijk verdwenen zodra je stopt het product te gebruiken. Eerlijk gezegd was ik wel onder de indruk. Misschien ook wel niet kritisch genoeg, maar ik bedoel: who am I to not believe him? Hij stond daar tenslotte uit persoonlijke overtuiging, én als expert.

In eerste instantie kostte een shampoo van Alterna (uit de Kaviaar lijn) €38. Een bedrag dat het effect wel waard mag zijn, maar €76,- (de conditioner erbij opgeteld) om uit te geven aan een aantal wasbeurten is toch niet voor iedereen weggelegd. Alterna is daarom met haarzelfde principes gaan zoeken naar goedkopere ingrediënten, en kwam bij Bamboo uit. De shampoo en conditioner kosten beiden €20,- in deze lijn, en dat vind ik wel betaalbaar (en is ook wel het minimum) voor een merk dat je haar écht verzorgd. Desalniettemin vind ik het zelf, en sommigen van jullie wellicht, toch (te) veel geld voor mezelf. Ik wil namelijk ook wekelijks een masker gebruiken (à €29,- in dit geval), en dan zit je alsnog op een bedrag €69,-.

Genoeg gerekend en over geld gepraat, het diner was namelijk érg leuk. Absoluut één van de leukste persevents die ik tot nu toe heb bezocht. Geen enorme show of spektakel, maar dat is zeker niet altijd nodig om een evenement geslaagd te laten zijn. De sfeer was informeel en relaxed, en er was bewust voor gekozen niet te veel te praten, maar vooral te laten zien.

Het diner was uiteindelijk vooral om ons kennis te laten maken met het merk, dan dat de nadruk zo op de UV+ lijn lag. Kijk mee naar de beelden!

Photobucket
Photobucket
Lekkere hapjes en cocktails met Kalahari meloen. De laatste omdat het ook één van de ingrediënten uit de Bamboo-lijn is. Leuk bedacht hè?

Photobucket
Tess, Linda, Cynthia en Mascha.

Photobucket
Thijs in gesprek met Linda.

Photobucket
Ook een hele belangrijke factor gedurende de avond was Daan van het programma Next Hair Guru (dinsdagavond 21:30, Net 5). Hij gaf demonstraties en allerlei haartrucjes op bloggers en modellen onder het eten, en het is super leuk om te zien hoeveel passie hij voor haar heeft. Heel anders dan een kapper, veel meer als een kunstenaar. Hier zit Cindy, die meer volume krijgt.

Photobucket
Cindy had eerder altijd getoupeerd haar, maar vertelde dat dat altijd zo inzakte. Daan liet zien hoe je het haar stugger maakt, zodat je er alleen maar even doorheen hoeft te gaan gedurende de dag en het zit weer hoe het ‘s ochtends zat.

Photobucket
Photobucket
Mascha kreeg voller haar en mooie golven.

Photobucket
Photobucket
De ‘metamorphose’ van dit model (pluiziger haar) vond ik één van de mooiste – ze had zo’n mooie, klassieke bos krullen op de tweede foto.

Photobucket
Een pluspuntje voor de (goede!) keuken, want ik kreeg mijn eigen groente stoofpotje (door mijn dieet).

Photobucket
Met Thijs aan tafel – tegenover Sietske en Rosanna.

Photobucket
Mascha (Beautygloss.nl) en Roos-Anne (moderosa.creatorsofdesire.com) werden gedurende de hele avond gevolgd voor een nieuw tv-programma over bloggers. Het is top secret, dus – ja, ik deed wat subtiele pogingen- écht niemand wilde hier iets over kwijt helaas. Hier krijgt Roos-Anne een mooie bos golven…

Photobucket
…maar om eerlijk te zijn vond ik de tussenfase net zo leuk. Er was alleen niemand die mijn mening deelde! Ik ben nou eenmaal gek op van die ‘poppen’ kapsels of make-up, en zou best willen dat ik eens van die schattige pijpenkrullen bij mezelf kon maken!

Photobucket
Photobucket
Samantha kreeg ook een volle bos golven…

Photobucket
…die zó mooi stonden door haar lange haar.

Photobucket
Tot slot een prijsvraagje: wij moesten van celebrity’s opschrijven of hun haar gekleurd of ongekleurd was (de informatie kwam van een zéér betrouwbare bron). Ik zei meteen heel stoer ‘oh, dat kan ik wel!’. Geloof me, het is véél moeilijker dan je denkt… ik had er een schaamtelijke twee (?) goed.

Photobucket
Wat denk jij? Gekleurd of ongekleurd?

Verder leerden we nog dat Alterna alleen duurzame ingrediënten bevat, ook niet onprettig! Alterna is te koop bij een hoger segment salons in Nederland.

Wat is jouw indruk van het diner, Alterna, en (nieuwsgierig)… hoeveel zou jij maximaal betalen voor een shampoo en conditioner die écht maximaal werk doen met je haar?

 Foto’s door mij en Vera Lücker.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties