logo
8 December 2011

Make-up Studio – Haar eerste brand store

Gepost in beauty

Afgelopen dinsdag, 6 december, was ik aanwezig bij een presentatie van Make-up Studio. Een visagistenmerk dat al tijden (meer dan 25 jaar!) mee gaat, maar die nu haar eerste stappen zet in de consumentenmarkt. Met andere woorden: wij. kunnen. nu. ook. kopen!

Op 24 november j.l opende Make-up Studio haar eerste brand store. Daar was ik helaas niet bij, maar dat was wel het voornaamste thema en de aanleiding van de presentatie. Samen met informatie over MUS’ historie en toekomstplannen kreeg ik meer achtergrondinformatie over het merk.

In een prachtig, nieuw theater in Amsterdam hield Anouk Smulders (vrouw van, al doe ik haar daarmee te kort) in stijl een presentatie. Niet alleen voor mij was deze presentatie leerzaam en interessant, ik merkte dat vele anderen onder de indruk maken van dit Nederlandse merk, dat inmiddels verkrijgbaar is in maar liefst 50 landen!

Natuurlijk legde ik alles vast op beeld, maar het filmpje waarin de brand store in Amstelveen te zien is zelfs op film. Genoeg te bekijken dus, in deze post, scroll maar gauw verder!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Eén van de eerste dingen die direct opviel bij binnenkomst, waren de prachtige producten die langs de wanden waren uitgestald. Er is zeker aandacht besteed aan een professioneel en chic uiterlijk – daarmee bedoel ik zowel de producten als de presentatie.

Photobucket
Twitter, en het enige hapje van de middag dat ik mocht veroberen (voor degenen die het nog niet weten: ik heb een dieet, óók vanwege mijn huid): ik was klaar voor de presentatie!

Photobucket
De presentatrice van de middag: Anouk Smulders.

Photobucket
De inleiding was in eerste instantie vergezocht, maar ook mooi. Anouk begon namelijk te vertellen over het getal 6, en dat het vroeger maar 6 ‘stappen’ duurde voordat je bij de persoon was die je wilde ontmoeten of spreken (jij kent iemand, die kent iemand die weer iemand anders kent…). Inmiddels is dit getal (met dank aan bijvoorbeeld social media) nog verder gereduceerd tot 4.7. Anouk wilde hiermee een bruggetje leggen naar Make-up Studio: dat iets wat je wilt bereiken vaak dichterbij is dan je denkt, en dat daarom Make-Up Studio nu deze stap heeft genomen.

Photobucket
Mag ik je voorstellen aan Wil van het Hek, de grondlegger van Make-Up Studio. Wil is zeker niet zomaar iemand, want naast het feit dat hij Make-Up Studio (vroeger PH Make-up Studio) begon, was hij ook één van de eerste die workshops make-up applicatie en grimeren is gaan geven. Daarnaast was hij de eerste die de matte oogschaduw liet produceren.

Photobucket
Grimeren dus. Want daar is Make-up Studio in eerste instantie groot mee geworden.

Photobucket
De visagisten die een demonstratie kwamen geven waren Marc Lubach, Pascalle Tesser en David Stella.


Aangezien de aanleiding van de presentatie toch de eerste brand store in Amstelveen was, kon een look & feel video van deze winkel niet ontbreken natuurlijk! Ik filmpje een rondleiding door de winkel en een impressie van de opening. Voor de toekomst is ons beloofd: alle hoofdsteden van Nederland staan op het programma!

Photobucket
Tijd voor de visagisten om een demonstratie te geven! Pascalle maakt een ‘pro’ look, David een consumenten look, en Marc glamorous smokey eyes. De drie modellen zijn finalisten van de Elite Model Look 2011. Van links naar rechts: Esmee Hazelaar, Tessa Brinkman en Sophie Kuijpers. Anouk legt uit dat de ene helft van het gezicht al backstage gedaan is, en dat de andere helft op het podium wordt afgemaakt.

Photobucket
Pascalle laat de paletten zien. ‘Maar die zijn niet voor thuis, toch?’, vraag Anouk. ‘Nou, alles kan!’ antwoordt Pascalle. Precies! Met zo’n palette voel je je pas écht een kunstenaar als je thuis achter je kaptafel zit.

Photobucket
Ondertussen vraagt Anouk aan Fiona Hering, als lifestyle editor, wat ze tot nu toe van het merk vindt. Fiona is vol lof en onder de indruk van het feit dat MUS al zo wereldwijd verkocht wordt. Herkennen jullie nog meer bekenden?

Photobucket
Rienk Koopman, schoonzoon van Wil en verantwoordelijk voor de verkoop aan salons en scholen – de distributeurs, houdt een slotwoord.

Photobucket
Het team van MUS op de foto met het team van het PR bureau dat Make-up Studio vertegenwoordigt.

Photobucket
En dan is het tijd om de modellen van dichtbij te bekijken! Vera maakt van de hele middag een vlog (voor de leken: video blog).

Photobucket
Een close-up van de creatie van Marc op model Sophie, die zo ontzettend leuk enthousiast was over het feit dat ik fashion blogger ben. Dus Sophie: als je dit leest… deze foto is speciaal voor jou toegevoegd!

Mijn impressie van MUS is 100% positief. Er kwam in de presentatie duidelijk naar voren dat het bedrijf geleidt wordt door mensen met echte liefde voor het vak, en dat vind ik prachtig om te horen en zien. Daarnaast vind ik de producten van MUS er goed uit zien, en klinkt de werking veelbelovend (ik hoef daar niet meer aan te twijfelen, aangezien ze zo geliefd zijn onder visagisten). Indrukwekkend is de lof van visagisten over hun foudations (ze hebben meer dan 100 tinten en het effect schijnt écht veel meer onzichtbaar te zijn dan andere merken beloven), en hun enorm uitgebreide collectie. De brand store in Amstelveen telt niet voor niets meer dan 100 m². Ook was de presentatie professioneel aangepakt (op een gebrek aan een paar stoelen na), en voelde ik me na afloop alsof ik even in een luxe badje had gebaden. Daar houd ik van! Ik vind het oprecht jammer dat de winkel in Amstelveen gevestigd is (logistiek voor mij zeer onhandig), want – ook al mag ik momenteel dan geen make-up dragen- ik zou er dolgraag eens rondsnuffelen.

Wat is jouw impressie van Make-up Studio? Ben je van plan gauw een kijkje in de brand store te gaan nemen?

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties