logo
3 December 2011

Nieuwe Mac counter – De Bijenkorf Arnhem

Gepost in beauty

Sommigen van jullie vinden/denken misschien dat ik me aanstel, maar ik wist niet wat ik hoorde toen Vera kwam met het feit dat er in Arnhem (‘mijn’ stadje) een Mac counter zou openen in De Bijenkorf. Ik mag dan op het moment problemen met mijn huid hebben (daardoor amper tot geen make-up dragen), ik ben en blijf óók een beauty liefhebster.

Een jaar geleden waren er al geruchten, maar ik dacht dat die allang weer in de vergetelheid waren geraakt. Mac houdt ervan lekker mysterieus te doen, maar er de gerusten waren dus zeker niet op niets gebaseerd.

Een Mac counter in Arnhem vind ik zeker een toevoeging. Niet alleen om persoonlijke reden, maar ook gewoon om de simpele geografische reden. Hoewel er al aardig wat Mac counters zijn, is er geen één in het Zuid-Oosten. Je moet naar Groningen, Maastricht, of naar het Westen.

Gelukkig heeft Mac Arnhem gekozen, en niet een andere plek in deze omgeving – zoals Zwolle of Nijmegen. Om de doodsimpele reden dat Zwolle al een Inglot kreeg dit jaar, en er in Nijmegen volgend jaar een Primark zal openen. Dus dankje Mac, het doet doet de status van dit stadje en mijn trotse hartje goed dat ik nu – theoretisch gezien- elke dag even naar jullie make-up kan komen kijken.

Afgelopen donderdag en vrijdag was ik bij de opening, bij Mac’s viering van World Aids Day en bij de lancering van de nieuwe limited edition Glitter & Ice, allemaal tegelijk! Kijk mee naar de beelden.

Donderdag
De officiële opening stond gepland voor vrijdag en zaterdag, maar de échte opening vind ik nog altijd als de deuren voor het eerst opengaan, als de kassa voor het eerst piept, en als het eerste tasje mee naar huis gaat. En dus stond ik donderdag om 9:30 gewoon voor de Bijenkorf.

Photobucket
Photobucket
De Mac counter staat pal achter de ingang, dus als je de Bijenkorf bezoekt, kan het niet missen!

Photobucket
Photobucket
Alles nog nieuw! Van kwasten tot…

Photobucket
…oogschaduw.

Photobucket
De swatches van de lipproducten van de Glitter & Ice limited edition…

Photobucket
…en de eyeliner uit de collectie.

Photobucket
Emma ging met misschien wel het eerste tasje naar huis!

Photobucket

Donderdag was het Word Aids Day. Mac heeft een eigen Aids fonds, en geeft veel aandacht aan deze problematiek (o.a. door middel van hun Viva Glam producten). Wil je meer lezen over wat Mac deze World Aids Day deed? Klik hier.

Photobucket

Vera gaat los, want ineens schalt Drake door de Bijenkorf.

Photobucket
Vera riep dat ze haar wenkbrauwen niet had gedaan, omdat haar potlood op was. Dat hoef je bij Mac natuurlijk geen twee keer te zeggen…

Photobucket
Tadaa! Kimberley gaf haar ‘nieuwe’ wenkbrauwen.

Photobucket
En toen begon het bij mij te kriebelen… ik wilde ook die stoel in!

Photobucket
Of het een goed idee was wist ik niet, maar ik besloot mezelf op te laten maken met een minerale oogschaduw van de limited edition. Gelukkig heb ik geen last gekregen, dat was voor het eerst sinds lange tijd! Natuurlijk moet ik nu niet overmoedig worden; mijn huid wordt beter, maar is nog lang niet de oude.

Vrijdag
Zo rustig als het donderdag was, zo druk was het vrijdagmiddag. Mensen stonden nieuwsgierig te kijken wat er aan de hand was toen het ‘Glitter & Ice event’ langzaam werd voorbereid en er steeds meer Mac make-up artists ‘geglittert’ tevoorschijn kwamen.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
De Mac make-up artists hielpen hun klanten in stijl.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
De Glitter & Ice modellen openden officieel de nieuwe Mac counter.

Er zit zeker een verschil tussen een opening (van wat dan ook) bijwonen in Amsterdam, of (zoals nu) in Arnhem. In Amsterdam voel ik me heel snel underdressed, komen áltijd jonge, hippe mensen, en voel ik me altijd het ‘dorpsmeisje’. Hoe anders is dat in Arnhem! Vera en ik hadden lange tijd vrijwel het rijk voor ons alleen. Dames van rond de veertig en vijftig kwamen snuffelen wat er te doen was, maar het merendeel had geen idee wat dat grote, zwarte blok ineens voor de ingang deed. Ik kan niet zeggen wat ik leuker vind; de afwisseling doet het ‘m.

Hoe stom het ook mag klinken, maar juist doordat de weken zonder blog en zonder make-up niet leuk voor me waren, kreeg ik door deze gelegenheid echt weer even een opkikker. Call me materialistic, maar ik kwam blij thuis. Heerlijk om naar al die kleuren te kijken, met Vera te keten, voor het eerst in tijden weer een beetje opgemaakt te worden (het is goed gegaan!), en dat ik voor de verandering eens in tien minuten thuis was, was ook wel een verademing.

Nu is mijn vraag: komen jullie gauw een keer kijken?

Wat missen jullie in je eigen stad?

Foto’s door mij en Vera Lücker.

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties