logo
31 January 2012

AFW januari 2012 – Monique Collignon

Gepost in fashion

Afgelopen zondag was ik bij de show van Monique Collignon tijdens AFW – Amsterdam Fashionweek. Deze show was iets anders dan de andere shows van deze editie, doordat het ging om een zomercollectie (in plaats van winter 2012/2013 collecties). De kleding die gepresenteerd werd was afkomstig van de MC Couture Light collectie. Deze lijn is net gelanceerd (bekijk hier het filmpje), en tijdens deze show zag je de nieuwe collectie van de lijn (“binnenkort verkrijgbaar bij wehkamp.nl”, dus ik neem aan dat ze daarmee zomer 2012 bedoelen).

De MC Couture Light collectie is exclusief verkrijgbaar via wehkamp.nl, en betekent in de praktijk ‘een serie betaalbare items, gebaseerd op haar iconische ontwerpen’. Met deze collectie wil Monique, zoals meerdere ontwerpers, mode toegankelijker maken voor de Nederlandse vrouw. Daar houd ik van!

Het beeld dat ik van Monique Collignon had was een beetje truttig en vooral bedoeld voor de vrouw op leeftijd. Dat bleek niet helemaal onwaar, maar toch zaten er items bij die ik ook aan zou trekken. Die tijdloos zijn en geschikt voor alle leeftijden. Wel vond ik de hele collectie wat veilig, en weinig creatief of vernieuwend. Het is dan ook Monique’s doel om de vrouw móoier te maken, niet zozeer aparter bijvoorbeeld. Leuk was dat alle modellen dezelfde haarclip droegen (met hartje) en je op verschillende plekken een ‘MC’ tatoeage terugzag. Ook niet meer zo vernieuwend, maar het maakte het geheel wel net even iets minder tuttig.

Hierbij natuurlijk de beelden!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Om te eindigen met een pikant detail: in de bus terug bleek ik bij twee meisjes te zitten die stage lopen/hebben gelopen bij Monique Collignon, en die ik hoorde zeggen dat er anderhalve week geleden nog niets van deze hele collectie was gemaakt was, op de tops met paardenprint na. Dat betekent dus dat alles in korte tijd in elkaar is “geflanst”. Het is natuurlijk maar een roddel, maar toch ben ik wel benieuwd! En vraag ik me nog steeds af of ik daar nou respect voor moet hebben, of niet…

Persoonlijk ben ik zelf vooral fan van de rode kleur haar van één model. Maar omdat het tenslotte om de kleding gaat, zijn mijn favorieten de eerste, vierde en zevende look.

Kom morgen nog eens terug om te zien wat ik droeg naar de show!

Zou jij iets van deze lijn kopen of dragen? Welke look is je favoriet?

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties