logo
17 January 2012

Bloggersevent – John Beerens

Gepost in beauty
Deze post is bewerkt op dinsdag 17 januari om 22:11

Afgelopen zondag bezocht ik de haarstudio van John Beerens in Tilburg. Ik wist dat John Beerens een webshop had (johnbeerens.com) en ik kende hem natuurlijk van het programma John Beerens Salon Take-over – dat de afgelopen tijd op RTL 5 te zien was op maandagavond om 21:30. Hierdoor wist ik natuurlijk dat hij een nationaal erkende kapper is, maar daar hield het dan ook wel mee op.

Heel leuk dus om John (ik hoop dat ik John mag zeggen) in het echt te ontmoeten en zijn visie op zijn vak te horen, zijn ideeën als ondernemer en hoe hij als mens in het leven staat. Ik heb er veel respect voor als iemand op eigen kracht veel bereikt, en dat kun je van John wel zeggen.

John Beerens (40) knipt al sinds zijn vijftiende. Deze Brabander (geboren in Tilburg, er altijd gebleven), nuchtere man werd ondernemer op zijn 22e, toen hij zijn eigen haarstudio begon. De haarstudio waar ik zondag aanwezig was, is dus al even oud als ik! De webshop bestaat ook al zeven jaar. Ik zou bijna zeggen: hoe komt het dat John nu pas ‘doorbreekt’?

Om een lang geschiedenisverhaal verder kort te maken: John groeit al jong uit tot een topkapper, gaat samenwerken met het fabuleuze Farouk Systems (van de CHI stijltangen) en wordt in 2006 kampioen van de Benelux. Hij wordt kapper van BN’ers en topmodellen als Yfke Sturm (waardoor hij ook in het eerste seizoen van Holland Next Topmodel te zien was). Als John Tabatha’s Salon Take-over ziet weet hij zeker dat híj de juiste persoon is dit succesvolle format ook in Nederland succesvol te maken. ‘Een kapper zijn is één ding. Een ondernemer zijn een tweede’, aldus John. Met bijna een half miljoen kijkers is het hem de afgelopen maanden gelukt van veelal vooral kappers betere ondernemers te maken. Hij vindt het vást niet leuk dit te lezen, maar: a star was born.

Leuk, die feitjes, maar wat me veel meer aansprak en waar ik veel meer van onder de indruk was, was John’s houding. Niet arrogant, maar ook niet bescheiden. Zelfverzekerdheid, maar ook niet bang om op zijn bek te gaan en dit toe te geven. Eerlijk en open. Gedisciplineerd maar niet stijf. En de eerste uitspraak die me bij hem te binnen schoot, is: ‘niet lullen, maar poetsen’, wat ik een heerlijke, typisch Brabantse mentaliteit vind. Niet op mij van toepassing, want ik ben een enorme nadenker die altijd beren op de weg ziet. John is veel optimistischer, veel minder bang om in zichzelf te geloven – dat vond ik echt ontzettend inspirerend, en ik weet zeker dat dat hem zo ver heeft gebracht. Zoals John zelf zei: ‘Als iemand van simpele komaf is, ben ik het wel. Mijn moeder was huisvrouw, mijn vader bouwvakker. Maar ik heb mezelf steeds een doel gesteld, en als ik dat doel volbracht een groter doel’. En met die tactiek heeft hij mooi écht veel van de wereld en het leven gezien (zeer moeilijk om de zes A4’tjes ik erover zou kunnen schrijven samen te vatten tot een paar regels).

Niet lullen maar poetsen: kijk mee naar de foto’s!

Photobucket
There we are! Midden in een – op zondag in ieder geval dood stille- woonwijk, want dat is volgens het team veel praktischer voor klanten dan een pand in het centrum.

Photobucket
John Beerens houdt samen met één van de belangrijkste medewerksters uit zijn team, Donja, een introductie.

Photobucket
Na wat pakkende vragen van ons, wat pakkende quotes van John en een voorstelrondje van John’s team (hij werkt zelf om verschillende redenen niet meer in de haarstudio, maar heeft een team van elf kapsters en een schoonheidsspecialiste waar hij helemaal achter staat) zat de sfeer er al goed in.

Photobucket
Cocktailtje en appietaartje erbij.

Photobucket
Tijd om eens te ondervinden waarom John zo enthousiast is over de merken waarmee hij samenwerkt: Serena‘s haar werd gewassen met de producten van J. Beverly Hills. Niet schrikken: een shampoo en conditioner kosten samen €275,-. Voor mij in ieder geval niet te betalen, maar Serena’s haar straalde naderhand wel práchtig. (Edit: Ik was hier verkeerd over voorgelicht: alleen een bijzondere lijn van dit merk is zo prijzig, reguliere lijnen zijn en stuk goedkoper.)

Photobucket
Een ander product waar John mee werkt, en wat ontzettend in opkomst is, zijn Flip-In extensions. Dit zijn een soort haarbandjes met een lap haar eraan.

Photobucket
Je kamt je eigen haar eroverheen, en werkelijk niemand die het ziet. Je hebt ze al vanaf €180,- en ze zijn gemaakt van echt haar – je kunt er dus van alles mee doen! Ze hebben werkelijkwaar alle tinten (alleen over mijn tint had John zijn twijfels, maar je kunt de extensions ook gewoon verven), en ik heb met mijn eigen ogen gezien dat het er echt heel natuurlijk uitziet en dat – mocht je je haar al lang genoeg vinden – je er een volle bos haar van krijgt. Én het zijn de eerste extensions die echt niet schadelijk zijn voor je eigen haar!

Photobucket
Inge, schoonheidsspecialiste, zette je nagels op verzoek in een OPI lakje.

Photobucket
John verkoopt in zijn studio en webshop ook Pupa! Een visagiste gaf een make-up touch up aan Helen.

Photobucket
Laura kreeg naar haar wasbeurt klemmen in en eindigde de dag met een heel natuurlijke slag!

Photobucket
Larissa‘s haar werd gestijld met één van de beste CHI tangen. Ik wil al járen een stijltang, maar nu wil ik hem écht. Haar haar was in een ommezien stijl, glanste, werd in model gebracht en volgens haar zat het de volgende ochtend nog net zo! Respect!

Photobucket
Ik eindigde de dag met een kijkje in het voorraad- en ‘pakhok’. Hier staat alle voorraad van de webshop en worden orders ingepakt. Netjes hè? Het antwoord op de vraag ‘wie die klusjes doet’ was ‘mijn ouders’, die dat wel een leuke bezigheid vinden op hun oude dag en die John altijd praktisch gesteund hebben.

Photobucket
John geeft nog wat uitleg, we wisselen nog wat ervaringen uit van blogger tot kapper en de meeting zat er weer op!

Ken jij John Beerens al? Zo ja, waarvan? En wist je dat al over hem?

Als je meer wilt weten over John, de webshop en/of op de hoogte gehouden wilt worden, geef hem dan een ‘like’ op Facebook.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties