logo
22 January 2012

Terugblik – Wat droeg ik toen?

Gepost in mijn outfits

Ter ere van het driejarig bestaan van mijn blog laat ik jullie vanmiddag wat beelden zien uit het begin. Zoals je in het filmpje (bekijk de vorige post even als je niet weet waar ik het over heb) hebt kunnen horen, begon ik met een kleine compactcamera, zonder statief, met de zelfontspanner. Dat belooft niet veel goeds hè? Toch heeft het wel heel erg mijn creativiteit/innovativiteit bevordert, voor mijn gevoel.

Ik vertelde al dat ik de camera overal neerzette, en dat is hier denk ik wel te zien. Je ziet mij op de oprit, op de trap, op het balkon, op de schommel, in de achtertuin en ga zo maar door. Deze foto’s zien van voorjaar/zomer 2009. De meeste foto’s van daarvoor heb ik helaas verwijderd (omdat ik toen nog dacht dat ik zo het aantal foto’s op mijn computer kon beperken, wat inmiddels obviously gefaald is).

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Hoe raar het ook klinkt: ik herken mezelf eigenlijk niet meer. Het is pas drie jaar geleden, maar van je vijftiende tot je achttiende maak je denk ik toch ook weer een cruciale fase door. Natuurlijk herken ik mijn manier van kleden, en weet ik nog precies hoe, wat en waarom ik iets droeg of het leuk vond. Als ik echter kijk naar mezelf als persoon, dan heb ik in die drie jaar gewoon weer zoveel meegemaakt. Fysiek vind ik mezelf nu niet echt ouder lijken dan toen, maar aan mijn uitdrukking kan ik wel zien dat ik hier echt nog een stukje jonger was.

Vooral voor de foto’s die nog hieraan vooraf zijn gegaan heb ik me best wel geschaamd. Nu ik echter ‘oud genoeg’ ben en er genoeg afstand van kan doen, kan ik er wel om lachen en waarderen dat ik toen al zo gedreven was. Als ik naar de laatste foto’s kijk, denk ik: ‘Waarom heb ik in godsnaam niet even mijn mobiel uit mijn broek gehaald?’ of ‘Had even die gestreepte trui recht getrokken!’, maar op dat soort dingen lette ik toen nog niet. Nu heb ik daar allemaal veel meer oog voor gekregen, en het is goed om me dat te realiseren nadat ik het verschil weer eens heb gezien.

Ik ben natuurlijk héél benieuwd wat jullie van deze foto’s vinden! Maar vooral ook: naar een gebied, periode, eigenschap of wat dan ook waarin júllie jezelf heel erg gegroeid vinden.

Foto’s zijn oude beelden.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties