logo
27 January 2012

Wat vind jij? – Online shopping

Gepost in overig
In Wat vind jij? plaats ik een stelling met als onderwerp iets fashion-, beauty of mediagerelateerd. Na wat achtergrondinformatie en mijn eigen mening, wil ik jouw reactie op de stelling weten!

Het zal niemand ontgaan zijn dat online shopping booming is. In 2010 had nog maar 23% van de Internetgebruikers nooit iets op Internet gekocht, en dit getal zal alleen maar verder dalen. Ter vergelijking: in 2005 was dit percentage nog het dubbele! In een tijd waarin zoveel elektronisch gaat, kunnen aankopen haast niet uitblijven, blijkt maar weer.

Een aantal maanden geleden (ik deelde het hier al op Facebook) zag ik in de sportschool ineens een fragment over Caro, de eigenaresse van webshop Sieradenkistje.nl. In het verleden heb ik erg leuk contact gehad met Caro, en ik vond het dus ook erg leuk haar eens ‘echt’ te horen praten en een kijkje backstage te krijgen in haar webshop. Ook dit fragment bevestigd nog maar eens hoe populair webshops zijn, en ik vond dan ook dat dit filmpje niet in deze post mocht ontbreken.

KLIK HIER OM HET FRAGMENT TE BEKIJKEN. 

Waar ik het vandaag eigenlijk over wil hebben is het gebruiksgemak van online shopping. Persoonlijk vind ik online shopping nog altijd veel minder bewerkelijk dan een reguliere winkel bezoeken, maar ik weet dat veel mensen bang zijn voor de betaling, verzending en het retourneren – gaat het allemaal wel goed?

De innovatie zit zeker niet stil op dit soort gebieden. Zo heeft de Rabobank sinds kort de Omnikassa. Dit nieuwe fenomeen is bedoeld voor ondernemers, maar moet indirect ook meer mogelijkheden en gebruiksgemak betekenen voor de klant. De Omnikassa is namelijk een soort online kassa, waar bijvoorbeeld zowel Creditcard betalingen, als iDeal betalingen als ander soort betalingen binnenkomen. Verschillende betaalmogelijkheden worden dus samengevoegd, waardoor de shop eigenaar niet meer te maken heeft met verschillende processen. Dit moet het betalingsproces versnellen en zorgen voor minder fouten – ook gunstig voor de klant natuurlijk!

Photobucket
De Omnikassa is dan vernieuwend. Is deze nieuwe stap ook nodig om de markt bij te benen volgens jou?

Nu is mijn vraag: zijn dit soort ontwikkelingen nog hard nodig, of is online shopping al makkelijk en efficiënt genoeg? Ik hoor graag je reactie op de volgende stelling:

“Online shopping moet (nog) makkelijker worden en minder risicovol”.

Persoonlijk vind ik online shopping al erg makkelijk, maar heb ik er wel last van dat er veel verschil zit tussen verschillende webwinkels. De één hanteert veel verschillende betaalmogelijkheden, bij de ander kun je bijvoorbeeld alleen je creditcard maar gebruiken (die ik bijvoorbeeld niet heb). Bij steeds meer webwinkels is verzending gratis, maar bij anderen zijn deze weer relatief hoog. Ik hoop dat er in de toekomst nog een manier komt waardoor webwinkels meer één lijn gaan trekken als het aankomt op dit soort aspecten. Verder vind ik aan de ontwikkeling van de Omnikassa niets mis, maar denk ik dat dit in eerste instantie vooral het gemak voor de webshop eigenaar vergroot.

Photobucket
Welikefashion.com is één van de 20.000 webshops die een stukje van de online omzet van 9 miljard (!) euro ophoestte in 2011.

Maar wat vind jij? Laat je mening over de stelling horen!

Bron foto 1.

Bron foto 2.

Gebruikt als informatiebron: CBS / Rabobank / HBD.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties