logo
13 January 2012

Wat vind jij? – Sokken

Gepost in fashion

In deze nieuwe rubriek ga ik een stelling plaatsen, waarvan ik hoop dat jullie erop willen reageren. Ben je het er mee eens, of niet? Waarom dan, of hoe zou het anders doen? Kortom: wat vind jij? Ook ik zal mijn mening geven en daarnaast wat vertellen over het onderwerp. Het onderwerp zal altijd te maken hebben met fashion, beauty of media. Zo hoop ik dat er een klein debatje ontstaat, en wie weet we elkaar op andere gedachten kunnen brengen. Daarnaast lijkt me dit een leuke speelse manier om met trends, nieuwtjes en ontwikkelingen om te gaan.

Deze keer wil ik het hebben over sokken. ‘Hoe kom je daar nou bij?’, vraag je je misschien af. Nou, de sok heeft wat meer aandacht in mijn hoofd gekregen sinds ik dit fragment van RTL Boulevard zag, afgelopen Kerst. Leco selecteerde Happy socks als een nieuwe trend, en Albert gooide er wat nuchtere, scheptische vragen tegenaan. Het fragment gaat over mannensokken, maar is net zo goed toepasbaar op vrouwen vind ik.

KLIK HIER OM HET FRAGMENT TE BEKIJKEN.

Happy Socks is een Zweeds merk, maar naast een merknaam, nu ook een trendnaam geworden. Happy Socks staat voor kwaliteit, vrolijkheid, en aandacht voor de sok (en ander legwear). Zoals zij het omschrijven: ‘een alledaags onderwerp creatiever maken’. Waar het hen naar mijn idee om gaat is dat de sok niet meer zo onderschat wordt, maar mee wordt genomen in de outfit en er serieus over het materiaal, de lengte, de print en de kleur wordt nagedacht. Happy Socks maakt dit toegankelijk en toepasbaar voor iedereen, door sokken voor een relatief lage prijs (€7,-) en sokken voor een relatief hoge prijs (€80,-) – zoals je in het filmpje kon zien- aan te bieden. Daarnaast gaan ze samenwerkingen aan met andere ontwerpers en bedrijven.

Photobucket
Deze leuke sokken heb je al voor €8,-.

Meer informatie over Happy Socks vindt je hier.

Tot zover het informatieve gedeelte, want mijn vraag aan jullie is: leuk en aardig, al die moeite voor een sok, maar vind jij het de moeite waard? Tel jij een aantal euro meer neer voor sokken van beter kwaliteit, of koop je net zo lief weer nieuwe als ze kapot zijn? Vind jij het belangrijk (zoals Leco zegt) dat er een mooi stukje stof onder je broekspijp uitkomt, of heb je daar totaal geen boodschap aan? Zou er volgens jou van alledaagse voorwerpen iets creatiefs moeten worden gemaakt, of vind je dit te ver gaan? Mijn stelling luidt:

 “Sokken moeten alledaags en praktisch blijven, niet creatief zijn en in prijs verhoogd worden”.

Hoewel ik een groot voorstander ben van creativiteit, vind ik niet dat er met alles iets creatiefs gedaan hoeft te worden. Leuk initiatief, maar voor sokken die niets meer zijn dan verstopte sokken, ga ik niet meer geld neerleggen dan nodig. Als de sok echter als mode-accessoire wordt gebruikt (zoals bijvoorbeeld in een flatje) dan wordt het eigenlijk zoiets als een klein stukje panty. Dáár ben ik dan weer dol op, en wat legwear betreft kunnen kleuren en printjes mij niet gek genoeg. Voor een accessoire vind ik €8,- een mooie prijs, helemaal als je er kwaliteit voor terug krijgt. Maar €80,-? Dat nooit!

Naar mijn idee is er dus een verschil tussen praktische sokken en sokken als mode-statement, en ik denk dat deze heel mooi naast elkaar kunnen bestaan én naast elkaar in de sokkenmand kunnen liggen.

Photobucket
Leco leek €80,- vrij normaal te vinden voor een paar sokken. Het kan nog gekker: ga jij voor dit Burberry paar van €151,-? Nou, ik ga voor Héééma!

Maar wat vind jij? Ik ben benieuwd naar je reactie op de stelling!

Bron eerste foto.

Bron tweede foto.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties