logo
8 February 2012

Mode Alliance & Club Brillant – An evening with Mattijs

Gepost in fashion

Afgelopen zondag was ik weer bij een hoogtepuntje in mijn ‘bloggers carrière’, mag ik toch wel zeggen. De Heineken Music Hall was omgebouwd tot een prachtige catwalk met ‘tribune’, DJ-stand en een hele sfeervolle plek. Dit alles voor mode ontwerper Mattijs van Bergen. Hij liet die avond zijn herfst/winter 2012 pret-a-porter collectie zien, tijdens een show genaamd An evening with Mattijs.

Wat de Mode Alliance en Club Brillant daarmee te maken hebben? En wie dat überhaupt zijn? I’ll tell you.

De Mode Alliance is een samenwerking van zeven grote modewinkels in Nederland. Deze winkels willen hun klanten wat extra’s bieden door middel van inspirerende shows van jonge ontwerpers. De bedoeling is dat deze ontwerpers ook in hun winkels zullen gaan verkopen. Je begrijpt dat de Heineken Music Hall (een grote locatie) in was geschakeld om deze klanten, naast pers e.d., kwijt te kunnen.

Club Brillant is een samenwerking van top opticiens, die al meer ervaring heeft met dergelijke shows. Vorig seizoen werkten ze samen met Dennis Diem; een show waar ik ook bij aanwezig was (klik hier). Het doel van Club Brillant is voornamelijk meer aandacht voor ‘oogmode’, vandaar dat ze graag samenwerken met goede ontwerpers, zodat ook meteen hun brillen (letterlijk) in het licht worden gezet.

Deze twee organisaties hebben samen de show van Mattijs van Bergen georganiseerd, met als overéénkomstig doel dat mode simpelweg een belangrijke rol krijgt in Nederland. Ondertussen moeten we niet vergeten dat de show echter vooral om Mattijs van Bergen ging. De ontwerper showde in eerste instantie de collectie die hij voor kledingmerk Aaiko (klik hier voor meer informatie over dit merk) ontwierp, genaamd Aaiko loves Mattijs, en vervolgens dus zijn eigen herfst/winter 2012 pret-a-porter (ready to wear) collectie. Tussendoor zie je brillen van brillenmerk Sama. Kijk mee naar de sfeerbeelden en de creaties. Let op: hier komt een kleine picture overload.

Photobucket
Bij de Heineken Music Hall…

Photobucket
…naar de show ‘An evening with Mattijs’.

Photobucket
En daar spotten we onder andere Marijke Helwegen…

Photobucket
…Lieke van Lexmond…

Photobucket
…en de ‘Lifestylehunters‘.

Photobucket
Club Brillant is één van de organisatoren van de show.

Photobucket
Het stroomt al aardig vol.

Photobucket
‘Diva Mayday’ draagt de plaatjes aan elkaar’.

Photobucket
Daar zit ik dan, vlak voor de show begint.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
De ‘Aaiko loves Mattijs’ collectie. Met prachtige schoenen van United Nude.

Photobucket
Om het programma wat te breken, treed Iris Kroes op. Helaas kon ze niet echt de aandacht van het publiek vasthouden.

Photobucket
Mattijs’ pret-a-porter collectie staat na het eerste model (Valentijn de Hingh) al meteen als een huis.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Ook Riquelle, uit Holland’s Next Topmodel, liep mee.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
De meest ondraagbare creatie van de show.

Photobucket
Het lijkt wel een badjas, maar op de manier waarop het gedrapeerd is, vind ik het tóch heel erg mooi.

Photobucket
Ook winnares van de laatste editie ‘Holland’s Next Top Model’ liep mee: Tamara.

Photobucket
Photobucket
De finale!

Photobucket
En als laatste Mattijs zelf, samen met het topstuk uit zijn collectie – de rechter jurk die, opnieuw, Valentijn de Hingh draagt.

Ik vond beiden collecties werkelijk prachtig. De eerste collectie was, vanzelfsprekend, draagbaarder, maar ook minder vernieuwend. Bij de tweede collectie zaten alsnog een hoop jurken die ik draagbaar vind (zoals de gele jurk met uitsnedes op het middenrif: prachtig!), naast het feit dat de collectie kleurrijk was, draagbaar, vrouwelijk en lekker mysterieus. The whole package.

Meer foto’s zal ik de komende week op Facebook plaatsen. Wil je nog meer (bewegende) beelden zien? Het filmpje dat Elle van de show maakte is zeker een aanrader! Bekijk hem hier.

Wat vind jij van de beelden?

Foto’s door mij, negende foto door Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties