logo
21 March 2012

Arnhem streetstyle – Maart 2012

Gepost in fashion

Het was weer een tijdje geleden, maar het is vooral heel erg leuk, dus wat deed ik afgelopen maandag? Ik ging Arnhem in met compagnon en camera om leuke, hippe, opvallende en bijzondere mensen op de foto te zetten. Andere bijvoeglijke naamwoorden zijn ook prima, zolang het maar niet te veel in de categorie ‘saai’ valt. Modemeisjes vind ik leuk, maar oude vrouwtjes vol toeters en bellen net zo.

Leuk aan zo’n middag is dat je meteen een lesje psychologie krijgt. Op mensen afstappen en een klein praatje maken zorgt er standaard voor dat je bijvoorbeeld het volgende te weten komt:

– Mensen die er leuk uitzien hebben vaak een fiets bij zich (vraag me niet waarom…).

– Mensen die er leuk uitzien, zijn vaak niet Nederlands (vraag me wel waarom…).

– Er zijn te veel straatverkopers op straat (nee, ik vind het niet leuk om voor straatverkoper aan te worden gezien).

– Wat zijn we toch bescheiden met zijn allen; we weten niet half hoe leuk we zijn.

– Of het dan toch de crisis is, maar nadat ik voor het eerst ging streetstylen (anderhalf jaar geleden) lijkt het straatbeeld er alleen maar grijzer en zwarter op te worden.

…en ga zo nog maar even door.

De buit was na ruim twee uur erg bescheiden. Langer buiten blijven was eigenlijk ook niet te doen, want we hadden de hoop wel zo’n beetje op te geven en de moed zat in mijn koude (brr, het weer viel tegen!) schoenen. Het was nét geen bijzondere maandag genoeg en het was nét te koud voor mensen om los te gaan met hun outfit, gok ik. Bovendien is Arnhem (vooral op maandag) echt net een dorp (ja, dat zegt iedereen over zijn/haar stad), en bovendien echt zwaar overschat als modestad. Snik.  Het resultaat is ook bíjna niet het showen waard. Bíjna, want hier zijn natuurlijk al mijn zeven gespotte beelden voor jullie:

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Natuurlijk hoor ik heel graag van jullie of je deze post de moeite van het bekijken waard vond en welke look je favoriet is! Zelf kies ik voor het meisje met de poncho, omdat ik haar stijl gewoon erg leuk vind: van alles wat, lekker mix & match. Bovendien was het vestje wat ze ónder de poncho (die ik haar heel leuk vond staan, daarom heeft ze ‘m aangehouden) droeg echt ‘wauw’!

Dan hoor ik nog graag of je het ‘winkel’ decor leuk vindt, of liever een neutrale achtergrond ziet. Niet dat ik in de haast van het moment het altijd even goed voor het kiezen heb, maar rekening houden met en proberen kan altijd.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties