logo
14 March 2012

United styles – Ontwerp je eigen kleding!

Gepost in fashion

Nederland is een nieuw concept rijker! United styles is een website waar je je eigen kleding kunt ontwerpen én laten maken. Dit gebeurde al via de internationale website (wel leuk om te weten is dat ook deze site is begonnen door Nederlandse ondernemers), maar er is nu ook een versie speciaal voor ons land. Voor alle dames die dagenlang zoeken naar dat ene item wat ze in hun hoofd hebben, maar het maar niet kunnen vinden. Voor diegene die regelmatig haar eigen jurkjes tekent, maar waarbij het er nooit van komt hier iets mee te doen. Of voor de dame die gewoon héél graag iets wil dragen wat echt niemand anders draagt.

Photobucket

Hoewel een speciaal voor jou geproduceerd kledingstuk natuurlijk niet goedkoop is, vind ik de prijzen (die beginnen bij €59,95) meer dan redelijk. Natuurlijk geldt: hoe bonter je het maakt, hoe meer je kwijt bent. De mogelijkheden zijn niet oneindig, maar je kunt uit redelijk wat prints, basisstukken, kleuren en bijvoorbeeld ook neklijnen kiezen. Zo kom je ongetwijfeld dichtbij jouw wens. Als je wat inspiratie nodig hebt, kun je bovendien wat geselecteerde trends van de website naar jouw ontwerp vertalen. Daarnaast zijn er nog kant-en-klaar ontwerpen in de gallery die je naar jouw wens kunt aanpassen, maar ook als bestaand ontwerp kunt aanschaffen (dit vind ik persoonlijk dan weer jammer, maar is commercieel gezien natuurlijk interessanter). Verzendkosten voor Nederland en België bedragen €9,95. Maten lopen van 34 t/m 42.

Ik probeerde het ontwerpen even uit voor jullie, om er zeker van te zijn dat dit concept niet too good to be true is.

Photobucket

Oh, wat is dit leuk! Het voelt alsof ik een winkel binnenkom waar ik al mijn wensen uit mag spreken, en er aan alle kanten personeel tot mijn beschikking staat om me verder uitleg te geven. De site is overzichtelijk, en geeft je informatie over hoe het model dat je geselecteerd hebt valt en staat. In sommige gevallen kun je je jurkje zelfs al in 3D bekijken. Om ook een minpuntje te noemen: je wordt al gauw verwend door deze site, en ik kon het al snel niet meer hebben dat nét wat ik wilde dan weer niet kon. Het is in ieder geval dat ik niet voor iets minder geld een jurkje aan kan schaffen, anders had ik het zeker gedaan. Gelukkig heb ik me wel geregistreerd, zodat ik ten alle tijden mijn opgeslagen ontwerpen kan bekijken. Dit opslaan ging overigens niet zo vlekkeloos, maar dat kan aan mij liggen.

Photobucket

Niet onbelangrijk ook om te weten is dat het produceren van je kledingstuk duurzaam en voor een groot gedeelte met de hand wordt gedaan. Nog een pluspunt: het zal veel vrouwen fijn in de oren klinken dat het ontwerp op maat wordt gemaakt. Indien je ontwerp niet past, kun je het dus retourneren en vervolgens (kosteloos!) aan laten passen. Meer informatie op dit gebied vindt je hier. Het idee van United Styles gaat natuurlijk tegen ‘massa productie’ in, en dat wil het bedrijf met deze werkwijze nog maar eens benadrukken.

Ik deel niet zo heel regelmatig dit soort nieuwtjes (daarvoor heb ik min of meer de Facebook pagina in het leven geroepen), maar kies ervoor om die nieuwtjes die ik écht leuk vind en bij mijn blog vindt passen te plaatsen. Dit initiatief is daar zeker één van. United Styles begint hun ‘over ons’ pagina met “Mode gaat over meer dan alleen de manier waarop je er uitziet – het gaat over wie je bent”. Een uitspraak waar ik me 100% in kan vinden, en die ik op fashionisaparty.com ook graag wil uitdragen. Het feit dat ik lichtelijk stuiterend deze post schrijf, zegt me genoeg. Hopelijk kan ik dit enthousiasme ook op jullie overdragen.

Indien je inmiddels al druk aan het ontwerpen bent geslagen en zeer tevreden bent over het resultaat: op Fashiolista wordt in samenwerking met United Styles een ontwerpwedstrijd gehouden, en misschien heb je je inzending daarvoor dus al wel gereed! Klik hier voor meer informatie en om mee te doen.

Wat vind jij van dit concept? Zou jij gebruik maken van United Styles?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties