logo
20 April 2012

Ik en mijn garderobe – Wat jullie willen weten (1)

Gepost in persoonlijk

Ondanks dat ik mijn garderobe al een keer heb laten zien, krijg ik er nog steeds veel vragen over. Ik vond het echter niet zo’n goed idee om (opnieuw) een post in het teken te stellen van ‘wat ik allemaal heb’. Toen Lara me de Wardrobe Tag doorgaf (een tag is een serie vragen of opdrachten die een blogger kan doen, en vervolgens door kan geven aan een andere blogger), vond ik echter dat zij wel creatieve vragen had verzonnen rondom haar garderobe. Ik besloot om de vragen dan ook over te nemen, en daar nog meer vragen – die jullie hebben kunnen stellen via Facebook– aan toe te voegen. Om jullie de kans te geven om nog een keer wat uitgepreider over mijn garderobe te lezen en te zien.

Ik heb bewust maar niet mijn kast opgeruimd voor deze ‘fotoshoot’; dat vond ik niet zo eerlijk. Niet dat mijn kast een enorme chaos is, ik houd hem vrij goed bij, maar het is nou ook weer niet ‘spik en span’ te noemen. Ik houd ervan als er geleefd wordt en ik leef natuurlijk nergens liever dan in mijn ‘inloopkastje’.

Want officieel is het dat: een inloopkast. In de praktijk kan ik er echter nét een rondje draaien, en daar is ook alles mee gezegd. Iets meer ruimte zou wel gewaardeerd worden (gedurende de afgelopen jaren is er al een extra kastje bijgekomen, zoals je op onderstaande foto’s kunt zien), maar verder vind ik de kast perfect. Alles ligt, hangt en staat namelijk compact op elkaar, waardoor ik in een paar blikken kan zien wat ik heb.

Ook de belichting heb ik maar zo goed mogelijk overeen laten komen met hoe deze in werkelijk is: niet altijd ideaal, maar zeker goed mee te functioneren.

Aangezien alle vragen, antwoorden en foto’s bij elkaar vrij veel zijn, heb ik deze post opgesplitst in twee delen. Bij deze lees je natuurlijk deel 1!

Hoe ziet je kledingkast eruit/berg je je kleding op? 

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Niet op kleur! Daarvoor heb ik véél te veel verschillende kleuren, texturen etc. Alles ligt of hangt op soort. Wollen truien en dunne jurkjes liggen, net zoals basic en iets minder basic t-shirts en tops. Jurkjes, blousjes en tops die dikker, kreukgevoeliger en of moeilijk op te vouwen zijn, hangen. Spijkerbroeken en ander niet kreukgevoelig legwear ligt, terwijl broeken van dun materiaal waar snel vouwen in komen hangen. Hetzelfde geldt voor rokjes en shorts: wat makkelijk en gebruiksvriendelijk te vouwen is ligt, wat mooier blijft als je het hangt zit op een hanger.

Photobucket

Schoenen staan en liggen overal en nergens waar ik plek kan vinden. Pumps (die ik minder vaak draag) liggen in ieder geval vaak in een la onder mijn bed. Dan heb ik nog sjaals, die zijn te vinden op een plank. Het enige wat je nog niet op de foto’s ziet zijn mijn panty’s en leggings. Dikkere leggings zijn netjes gevouwen, dunnere panty’s liggen in een prop op een hoop.

Wat heeft emotionele waarde voor je? 

Natuurlijk zijn dat de stukken die ik bijvoorbeeld van mijn vriendje heb gekregen. Dat leeft toch altijd in mijn hoofd wanneer ik die draag. Daarnaast hangt er een vest in mijn kledingkast die voor mij heel speciaal is. Deze heb ik al jaren, en  vanaf dat ik ‘m zag was ik er verliefd op. Ook al is het een H&M’etje – en dus niet zo duur- in de tijd dat hem kocht vond ik het toch veel geld om neer te leggen (ik dacht €39,95). Ik besloot hem dan ook bij de eerste aanblik te laten hangen, maar kreeg spijt. Dit vest trok mij zó aan. Ik heb vervolgens stad en land ervoor afgezocht en hem uiteindelijk in de online shop weten te bestellen. Online bestellen deed ik toen nooit, en het was dan ook mijn eerste online bestelling die ik bij H&M, of misschien wel überhaupt, deed. Hoewel ik hem niet vaak meer draag vind ik hem nog steeds mooi, en ik zal hem dan ook niet gauw weg doen.

Photobucket

Wat is je laatst gekochte item? 

De spijkerjurk die jullie in het filmpje van deze post konden zien!

Photobucket

Wat heb je al een poosje in je kledingkast maar nog niet of nauwelijks gedragen? 

Om eerlijk te zijn: ik zou hier echt van alles op kunnen schrijven. De meeste items draag ik niet heel veel, puur en alleen omdat ik omdat ik op mijn blog zoveel mogelijk afwisseling wil laten zien. Alle kleding komt daarbij ongeveer even vaak langs. Een kledingstuk waarvan ik wel verwácht had dat ik het meer zou dragen (pas twee keer in 2 tot 3 jaar) is de grijze blazer uit deze outfitpost. Zoals ik daar al vertel, vind ik het moeilijk om die op een vlotte manier te combineren.

Photobucket

Welk kledingstuk heb je aangeschaft omdat elk fashionblog of -tijdschrift ermee vol stond? 

Ik geloof niet dat jullie mij kennen als iemand die klakkeloos iets overneemt omdat de rest van de wereld ermee loopt. Af en toe vind ik het leuk om in te haken, maar niet te veel juist. Als ik toch iets moet noemen ga ik voor de haarcuff, waar elke modeblogger al zo’n beetje mee gelopen heeft. Dat vind ik niet zo leuk, maar ik hecht er nou ook weer niet zoveel waarde aan dat ik er daardoor juist níet mee ga lopen. Ik doe gewoon graag wat ik zelf wil, en deze cuff vond ik vanaf de eerste aanblik heel erg mooi.

Photobucket

Welk kledingstuk is eigenlijk te klein? 

Gelukkig heb ik al jaren dezelfde maat, waardoor ik van dit soort gevallen weinig last heb. Mocht het al eens voorkomen, dan gaat dat kledingstuk eigenlijk gelijk ‘weg’. Ik gooi het weg, verkoop het, of maak iemand uit mijn omgeving er blij mee. Waar ik wel last van heb, is dat ik met mijn broekmaat eigenlijk tussen twee maten in zit. Vooral omdat ik relatief brede heupen en dijen heb, bij een relatief smalle taille. In de praktijk betekent dat dat een broek al snel knelt bij de bovenbenen terwijl er aan de bovenkant zo nog een middenrif bij kan (bij wijze van spreken). Omdat ik me liever in een broek wurm dan dat deze bijvoorbeeld gaapt aan de achterkant, heb ik wel een paar broeken waar ik een paar keer voor moet springen voordat hij zit waar hij hoort te zitten.

Photobucket

Ook vond ik nog een beter voorbeeld! Namelijk dit kanten topje. Toen ik hem kocht was hij eerder aan de grote dan aan de kleine kant. Ik heb hem echter zo vaak (met veel plezier!) gedragen en gewassen, dat hij nu misschien een derde is van wat het was. De onderkant zit ongeveer tien centimeter boven mijn navel – vergelijk de lengte van de top maar eens met de haarbussen die er rechts van staan. Helaas bleek het kant gewoon nogal krimpgevoelig in de was. Ik vind hem echter nog steeds leuk om onder iets anders te dragen en er alleen een randje van te laten zien bijvoorbeeld.

Wat is je meest oncharmante kledingstuk? 

Dat antwoord hangt natuurlijk af van wie je het vraagt. Als je het mij vraagt geef ik je een heel saai antwoord: ik vind elk kledingstuk wel zo zijn charme hebben.

Als ik het aan mijn vriendje vraag, zou hij ongetwijfeld zeggen: broeken met wijde pijpen. Het palazzo idee vindt hij echt drie keer niets.
Als ik het aan jullie zou vragen, zouden jullie waarschijnlijk voor mijn witte cycling shorts gaan, waarbij ik standaard het commentaar krijg dat deze op een onderbroek lijkt.

Photobucket

Waarschijnlijk komen mijn pyama’s nog het meeste in de buurt. Er moet toch één moment zijn dat ik even niet hoef te denken over wat ik aan heb toch? Mijn pyama’s heb ik stuk voor stuk al járen, zijn verwassen, verbleekt en niet al te volwassen maar in de loop der tijd ben ik erg aan ze gehecht geraakt.

Om eerlijk te zijn vond ik het vrij moeilijk om de vragen te beantwoorden, omdat ik een vrij ‘doorgewinterd’ persoon ben als het om mijn garderobe gaat. Waarmee ik wil zeggen: ik neem mijn kledingkast serieus en ga er vrij professioneel mee om. Altijd vindt je soort bij soort en kleding die bijvoorbeeld te klein is gaat in principe gelijk weg. Verder ligt mijn kleding ook vrijwel allemaal in dezelfde prijsklasse, en zijn er vrij weinig dure uitschieters. Zoals ik al vaker heb gezegd: miskopen zijn er in mijn ogen eigenlijk niet. Ik zie altijd de uitdaging om van een kledingstuk iets te maken.

Ik hoop dat jullie met deel 1 al tevreden zijn, maar wel gauw terugkomen om deel 2 (morgenochtend) te bekijken! Zat jouw er in deze post dus nog niet tussen? Dan moet je nog even geduld hebben tot morgen.

Was jij nieuwsgierig naar mijn kledingkast? Wat vind je van wat je tot nu toe hebt gelezen en gezien?


Foto’s door mij.

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties