logo
21 April 2012

Ik en mijn garderobe – Wat jullie willen weten (2)

Gepost in persoonlijk

…na deel 1 volgt deel 2 natuurlijk! Lees hier nog even terug waar deze blogposts precies over gaan, en lees in dit tweede gedeelte vervolgens lekker verder waar je gebleven was.

Wat is je grootste miskoop? 

Ik heb het al vaker gezegd: aan miskopen doe ik eigenlijk niet. Als iets me minder staat dan verwacht of ik het niet zo vaak draag als ik gedacht had, zie ik dat juist als een uitdaging. Ik ga zoeken naar manieren waarop het kledingstuk wél tot zijn recht komt, en wonder boven wonder vind ik ze nog bijna altijd ook. Een voorbeeld zijn mijn Nike sneakers. Ik had verwacht dat ik ze veel meer zou dragen – juist omdat ik verder bijna geen sneakers had.

Photobucket

Er was echter een reden dat ik er verder prakisch geen had: ik bleek me er heel oncomfortabel in te voelen, omdat de sportieve stijl gewoon niet zo bij me past. Er kwamen echter vanzelf weer momenten waarop ik wél zin had om mijn sneakers uit de kast te trekken, en ze dan zo te stijlen dat ik me er toch ‘Suz’ in voelde. De laatste tijd trek ik ze dan ook weer wat vaker uit de kast. Soms hebben kleding of schoenen gewoon even wat tijd/ruimte nodig.

Wat wilde je weggooien, maar heb je toch bewaard? 

Photobucket

Deze poederroze trui heb ik laatst weggegooid, terwijl ik dat eigenlijk veel eerder had moeten doen. Ik vind hem nog steeds erg leuk, maar het materiaal was gewoon echt heel lelijk geworden en dus vond ik het tijd om afscheid te nemen. Hoe dol ik ook op mijn kleren ben: ik vind het ook mooi dat kleding komt en gaat en hoort bij verschillende fases in mijn leven.

Photobucket

Verder wordt mijn kleding er vaak niet beter op door mijn huisdieren – konijnen. Het zijn dan wel geen knaagdieren, zo gedragen ze zich wel! Vooral Big trekt en bijt het liefste overal aan, dus ook aan mijn kleren. Kleine gaatjes zijn dan soms het resultaat. Als ik zo’n stuk dan al in de prullenbak heb gegooid, zegt mijn vader vaak: ‘Doe niet joh, je ziet er niets van!’. Met moeite bewaar ik het dan toch maar, omdat weggooien ook wel zonde is. Daar zit dus nog een intern conflict, haha.

Wat heb je al superlang, maar blijf je leuk vinden? 

Best veel! Een goed voorbeeld is echter mijn geel/rode rokje met roosjes erop. Al tig keer gedragen, ook in mijn outfitposts. Ik vind hem nog steeds zo geweldig als toen ik hem in het rek vond, en ik denk dat dat nooit zal veranderen. De kleuren en de stijl zijn helemaal mijn ding en hij past me precies.

Photobucket

Aan welke kledingstukken ben je gehecht en trots dat je ze hebt weten te bemachtigen? 

Mijn poedelblazer! Ook al is ie afkomstig van H&M, het was een heel gewild item en al gauw hing er nog maar één exemplaar in mijn maat. Die heb ik toen van mijn vriendje gekregen, dus eerlijk is eerlijk: niet zelf bemachtigd.

Photobucket

Misschien niet het meest bijzondere voorbeeld dat je je kunt bedenken, maar ik koop nou eenmaal geen designer items waar je drie maanden voor op een wachtlijst moet staan. Wat kleding en winkelen betreft ben ik een echte speurneus, dus ik vind gelukkig regelmatig dingen waarvan ik trots ben dat ik ze heb bemachtigd, en waar ik nog steeds veel plezier van heb. Het H&M Garden Collection rokje, die ik maanden later op eBay vond, is een ander voorbeeld.

Welke drie items vind je het meest uniek? 

1. Mijn plateau hakken, die ik mijn afgelopen verjaardag droeg. En nee: ik heb ze niet stiekem halverwege uitgedaan!

Photobucket

2. Mijn riem/rokje (*kies wat je zelf van toepassing vindt) die ik vond op de Koninginnedagmarkt. Helaas is hij een beetje kapot aan het gaan, maar ik ben er nog steeds zo trots op! Echt een item waarvan ik nog nooit iets soortgelijks heb gezien.

Photobucket

3. Mijn ‘berenpoten’. Je kunt er van alles van vinden, maar apart zijn ze uiteindelijk wel.

Photobucket

Wat is je duurste kledingstuk? 

Mijn kleding ligt allemaal wel in dezelfde prijsklasse, er zitten weinig echte uitschieters bij. Verreweg het meeste waard zijn toch mijn Nero Bianco (inmiddels heet het bedrijf Di Capolavori) laarzen. Heel basic voor mijn doen, maar een degelijke, comfortabele laars is met Nederlandse winters gewoon wel aan te raden. Ze zijn tijdloos en slijten amper; ik verwacht dat ik er nog makkelijk twintig jaar mee kan doen.

Photobucket

Bij welk kledingstuk heb je het meest geprofiteerd van de sale?

Bij best een hoop! Maar wat is profiteren? Ik denk dat je beter geprofiteerd hebt als je 10% korting kreeg, maar het het stuk van je leven is, dan dat je 80% korting kreeg en je er nooit meer naar om hebt gekeken. Ik weet in ieder geval nog goed dat ik mijn All Stars voor een prikkie in een outlet kocht. Anders had ik ze waarschijnlijk nooit gekocht, dus ik ben blij dat ik ze daar tegen het lijf liep. Ik heb ze inmiddels al zo vaak gedragen: goddelijk!

Photobucket

All time favorite?

Ik zou wel gek zijn als ik echt maar één exemplaar zou kiezen, dus heb je even? Mijn V&D tregging, Zara plateau laarzen,  H&M wollen sjaal, Timberland laarsjes, Zara vest, rode blazer en ga zo nog maar even door.

Photobucket
Photobucket


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties