logo
23 April 2012

Outfit – Shiny

Gepost in mijn outfits

Hoewel ik het echt een heel stuk kouder had dan je misschien kunt zien, krijg ik echt een glimlach op mijn gezicht als ik deze foto’s zie. Niet dat ik nou zo blij word van mezelf, maar wel doordat ik het gevoel heb dat er ‘iets’ klopt. Deze plaatjes kloppen voor mij helemaal: dit ben ik. Bij sommige outfits (zoals deze bijvoorbeeld) ben ik een experiment of een versie van mezelf, maar sommige outfits (en dat zijn vaak toch mijn favorieten) zijn gewoon helemaal mij. Deze is er daar één van.

Ik krijg wel eens de opmerking (en nu ben ik héél bang dat dit verkeerd opgevat gaat worden, maar risico’s nemen hoort bij het leven) dat ik niet zo’n Zara-meisje ben. Mensen bedoelen dat geloof ik niet per se positief of negatief, maar ze vinden het wel verfrissend. Om te beginnen draag ik maar weinig Zara (dat scheelt natuurlijk al een hoop), maar dat is niet echt wat ze lijken te bedoelen. Wat ze wel lijken te bedoelen heb ik geprobeerd hier op te schrijven, maar het lukt me niet goed. Als ik iets moet zeggen dan zeg ik: ‘tot in de puntjes verzorgd’.

Wat ik nu eigenlijk wil zeggen? Dat ik erbij loop als een sloddervos? Nee.

Ik heb nooit (bijna-)perfectie  in me gehad – in dit geval, als het op mijn kleding aankomt. Natuurlijk: niemand is perfect, maar ik vind de stijl van anderen daar soms wel behoorlijk dicht in de buurt komen. Het is maar wat je onder perfectie verstaat natuurlijk, maar ikzelf vind mijn stijl te eigenzinnig om (bijna) perfect te zijn. Ik heb het echter wel nagestreefd: perfectie. Eén van de mooie dingen die mijn huidproblemen heeft meegebracht is dat ik langzaam meer aan het loslaten ben. Om een voorbeeld te geven: niet dat ik al van het volgende uit moet gaan, maar ik bereid me soms wel voor op het idee dat ik misschien wel nooit meer make-up kan dragen. En iedere dag laat ik dat al iets meer los. Niet dat ik het idee dagelijks wat minder erg ga vinden; ik ben gewoon steeds beter aan het leren dat energie steken in de verkeerde dingen geen zin heeft. Met vallen en opstaan, maar deze outfit is een mooi symbool voor het feit dat dat beter gaat. Deze outfit straalt voor mij namelijk uit: loslaten. Met mijn haar in de wind, in een comfortabel truitje, met een vrouwelijke finish, op stoere hakken: in balans.

De titel shiny heeft dus twee betekenissen: één is uitstraling, twee is de shiny finish van zowel de broek als deze heerlijke girly Only top van Sans Online.

Tot zover het moraal van dit verhaal. Herken je iets van wat ik hierboven probeer uit te leggen?

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Only top via Sans Online
H&M Divided glanzende broek
H&M Divided schoenen
armband uit China
tweedehands ketting
Hema sokken


Foto’s door Jan Neman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties