logo
25 May 2012

Blogpost tips – Beauty editie

Gepost in beauty
Via de rubriek Blogpost tips wil ik regelmatig de blogposts, nieuws items en/of inspiratie artikelen met jullie delen die ik dagelijks op andere sites tegenkom, en de moeite van het bekijken meer dan waard vind.

Gisteren realiseerde ik me dat ik het beauty aspect persoonlijk best wel mis hier op mijn blog. Op mijn manier probeer ik hier zo nu en dan toch aandacht aan te geven, en het werd dus weer eens tijd. Tijd voor een beauty editie van de Blogpost tips; over make-up, verzorging, haar en voeding. De belangrijkste ‘ingrediënten’ van beauty, wat mij betreft.

Er staat in deze Blogpost tips dus genoeg variatie, al zeg ik het zelf, en daarmee hopelijk voor iedereen weer wat wils! Laat je me weten of je het leuk vindt om zulke beauty edities te lezen? En of dat de meeste van deze blogposts nieuw voor je waren? Leuk!

Tip! Beauty producten die alleen in het buitenland verkrijgbaar zijn
Photobucket
Wat moet ik nou met beauty producten die toch niet in mijn eigen land verkrijgbaar zijn?, hoor ik je denken. Nou, inderdaad niet zoveel. Maar het is wél om te zien wat er allemaal is, toch? En waarvan er een dikke kans bestaat dat het uiteindelijk ook ons landje wel zal behalen? En bovendien: de zomervakantie komt eraan, en dikke kans dat je in die tijd het buitenland aandoet. Dan heb je hier alvast suggesties om naar uit te kijken!

Tip! Meldpunt voor klachten door cosmetica
Photobucket
Misschien klinkt een ‘meldpunt voor cosmetica klachten’ je niet zo positief in de oren, maar ik vind het wél belangrijk dat dit meldpunt er nu is. Zo blijft er enige controle bestaan over wat cosmeticafabrikanten doen, en aangezien je cosmetica op je lichaam gebruikt, is het heel belangrijk dat je niet met ‘gif’ in de weer bent. Zo’n meldpunt werkt natuurlijk alleen als klanten écht klachten melden, dus: doe dat vooral wanneer het nodig is!

Tip! De verschillende soorten haarborstels
Photobucket
Nu mijn haar steeds langer wordt merk ik dat de verzorging ook steeds nauwer komt. Langer haar = ouder haar, dat sneller droog wordt, sneller splijt en eerder afbreekt. Het gebruik van een goede borstel is belangrijk om dat te voorkomen. Wist je dat daar echt veel verschil in zit? En niet zomaar een verschilletje; verschillende haarborstels hebben verschillende functies.

Tip! De ‘Fashionbox’
Photobucket
Na de Glossybox, Blend box, en nog zo’n 180 andere boxen (een box is een doos met miniaturen van beauty producten, waar je een abonnement op kunt nemen – waarna je deze maandelijks thuis ontvangt), komt er nu ook een box die aandacht besteed aan mode. Waarom deze post dan in deze beauty editie voorkomt? Nou, omdat nog steeds de helft van deze doos uit beauty producten bestaat, en naar mijn idee het concept niet veel anders is dan de andere boxen, maar dan met een armbandje hier en daar. Ik heb deze post er dan ook vooral bijgezet omdat ik héél erg hoop dat er een échte fashion box komt: dat lijkt me wel wat!

Tip! How to: zelf een pony knippen
Photobucket
Naar de kapper gaan vind ik relatief duur. Vooral als je alleen maar gaat om de puntjes te knippen, een kwartier in de stoel zit, en hetzelfde betaalt als iemand die een heel nieuw kapsel krijgt aangemeten. Gelukkig wordt het knippen van de pony vaak gratis gedaan, maar het is natuurlijk nóg efficiënter als je het gewoon zelf kan. Toen ik nog een pony had, vond ik het moeilijker dan ik verwachtte, maar ik heb dan ook niet de tips uit deze post gebruikt. Die lijken het er een stuk makkelijker op te maken!

Tip! Boek ‘Amber Albarda beantwoordt’
Photobucket
Hier kan ik heel kort over zijn: ik denk dat veel te weinig mensen zich goed realiseren dat je voeding een enorme invloed heeft op je welzijn. Zelfs ik hoor daar, na al het gedieet wat ik de afgelopen tijd doorstaan heb, nog bij en denk nog vaak ‘ohja’. Een boek als deze kan ik dus niet anders dan promoten.

Tip! Je handen en nagel(s riemen) verzorgen
Photobucket
Het is maar goed dat jullie mijn nagels niet kunnen zien op dit moment; hoewel ik van Desirée’s tips wel op de hoogte was, kan ik ze goed gebruiken. Mijn nagels zijn gewoon een zwakte, maar dat is een ander verhaal. Als het wat beter met me gaat kan ik er echt van genieten als mijn nagels er goed uitzien, en dat begint niet met een mooi lakje, maar dat begint met de verzorging. Het is een cliché, ik weet het, maar op goed verzorgde nagels zal je nagellak ook beter tot zijn recht komen én langer blijven zitten.

Wat was je favoriete blogpost tip deze keer?

Wil je van meer leuke tips, weetjes en acties op de hoogte blijven? Volg me dan via Twitter en Facebook.


Alle credits gaan naar de bronnen. 

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties