logo
1 May 2012

C&A Fashionshow – Herfst/winter 2012/2013

Gepost in fashion

Weet je nog dat ik afgelopen oktober bij de fashionshow van C&A was? In Düsseldorf ging ik de collecties bekijken die nog net in de winkel liggen, of er alweer net uit zijn – vergeet niet dat het modeseizoen één seizoen voorloopt op de ‘echte’ seizoenen.

Je raadt het al: ook voor het volgend seizoen (herfst/winter 2012/2013) reisde ik af naar Duitsland, super nieuwsgierig naar wat C&A ons nu weer zal gaan brengen. Ik vind het belangrijk dat een merk toegankelijk en betaalbaar is, en dat is C&A zeker. Ook al weet ik dat de meningen over de keten zijn verdeeld (“als ik er binnen loop, vind ik nooit iets leuks”), nog steeds denk ik dat C&A te veel onderschat wordt.

Onderstaande beelden zullen dat laatste alleen nog maar eens bevestigen. Ik werd echt súper enthousiast tijdens de show, en klikte erop los om maar zoveel mogelijk voor jullie vast te kunnen leggen. Laat ik wel eerlijk zijn over het volgende: net zoals de vorige show, zag ik weer alle trends die op dít moment ‘in’ zijn. Daarmee loopt C&A, zoals eigenlijk altijd, weer een jaar achter op de ‘vooruitstrevende’ ketens en zo’n twee jaar op de ontwerpers. C&A is dus niet voor de trendsetters, maar ik zou ook niet willen zeggen dat ze uitsluitend voor de trendvolgers zijn. Dat klinkt me iets te denigrerend en er is zeker nog een middenweg: ergens tussen trends zetten en trends volgen inhuppelen bijvoorbeeld. En daarbij creatief zijn, trouw aan je eigen stijl, maar je eigen stijl ook vaak genoeg proberen uit te dagen en herontdekken. Inderdaad: datgene wat ik probeer na te streven. Ik ga me er niet voor schamen dat ik niet altijd de eerste ben als het op trends aankomt, en ook C&A doet dat niet. Er kan er immers maar één de snelste zijn en ik ben in ieder geval geen topsporter.

Kijk mee naar thema’s die je ongetwijfeld bekend voorkomen wanneer je de mode enigszins volgt, maar die via C&A wél toegankelijker worden gemaakt: de sneakerwedge, ombre, pastel, metallic, Amerikaanse invloeden, kraagjes en slangenprint. En voor zover deze trends niet terug komen op de foto’s, neem maar van mij aan dat ze ertussen zaten.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Andreas Seitz, European Executive Board Member for Marketing

PhotobucketPhotobucket
De nieuwe samenwerking met Cindy Crawford wordt bekend gemaakt. Dit is echt iets voor de toekomst, niet voor nu.

Photobucket

Yessica Pure
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Yessica: 60s touch
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Yessica: 80s touch
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Lingerie
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Clockhouse: Candy couture
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Clockhouse: Beatnik
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Photobucket
En nog een kinderfoto voor de schattigheids-factor.

Photobucket
C&A heeft zichzelf in zo’n twintig minuten weer een enorme imagoboost gegeven.

Hoe cool ik het ook vond dat C&A voor zo’n edgy setting had gekozen, hoeveel verschillende kledingstukken ik uit de show ook zelf zou dragen: ik was toch ook naderhand een beetje teleurgesteld doordat ik wist dat ik het grootste gedeelte van deze kleding nooit terug zou vinden. Want ja, ook als ík een C&A binnenloop, denk ik: ‘Was het echt de show van C&A waar ik was?’. Dit wat ze tijdens de show laten zien is maar een heel klein gedeelte van wat er door de maanden heen in de winkel komt te hangen, en bovendien maar geschikt voor een heel beperkte doelgroep van C&A. De massa gaat voor veiligere, comfortabelere en meer tijdloze kleding (de kleding waarvan jij waarschijnlijk zegt: ‘Is dit het nou?’), en de massa is (de naam zegt het al) uiteindelijk toch C&A’s grootste kant. Met deze show willen ze laten zien dat ze ook een andere kant hebben, maar ik snap het nut niet zo goed van deze poging wanneer ze de oplage van de geshowde stuks vervolgens zo klein maken dat een boel geïnteresseerden deze mislopen.

Mijn, en C&A’s advies, is dus in ieder geval om – mócht je iets gezien hebben tussen deze items wat je echt heel graag wilt hebben- de winkels héél goed in de gaten te houden. In dit geval vanaf juli. Rond die datum stromen namelijk de eerste collecties binnen. Met winkels bedoel ik er met name één: het filiaal in Amsterdam Centrum (je weet wel: die hele grote). Dit is namelijk de enige winkel van Nederland waar echt álles komt te hangen. De populaire, fashionable pieces, worden goed in de gaten gehouden door de fashion crowd en zijn vaak binnen enkele dagen uitverkocht, dus vandaar dat ik zo hamer op het toeziend oog.

Ik kan wel concluderen dat ik heel blij ben dat C&A er is, maar dat ik vooral gewoon héél erg hoop dat ze toch ook wat meer rekening zouden willen houden met hun wat kleinere doelgroep. Ik kan namelijk wel leuk verkondigen dat C&A mode toegankelijk maakt, maar als je zó hard naar die mode moet zoeken slaat ‘toegankelijk’ natuurlijk nergens op. Dit heb ik ook  doorgegeven aan het einde van de show, en nu is het wachten op dat modehartje binnen C&A dat gehoor zal gaan geven aan mijn (onze?) wens.

Wat is jouw impressie van het volgend ‘C&A seizoen’? En zou jij veel moeite doen voor het vinden van een kledingstuk?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties