logo
17 May 2012

Cosmo en Gilette – “Wie heeft de mooiste benen?”

Gepost in beauty

Dinsdag werd voor de vijfde keer het meisje met de ‘Mooiste benen van Nederland’ uitgeroepen. Dit jaar zijn dat natuurlijk de ‘Mooiste benen van 2012’, voluit dus: de ‘Mooiste benen van Nederland 2012’. Wellicht heb je de benen van de winnares inmiddels al ergens gezien, maar vandaag deel ik met je hoe de setting eruit zag, wie er in de jury zaten, hoe Lange Frans van al dat vrouwelijk schoon genoot, wat voor benen ik langs heb zien komen, of ik de winnares terecht vindt en simpelweg wat er die middag nog meer te beleven was. Ik was erbij, en hoop jullie een beetje hetzelfde gevoel te geven door middel van mijn foto’s.

Zoals de titel al doet vermoeden wordt deze verkiezing georganiseerd door tijdschrift Cosmopolitan en, natuurlijk bekend van de scheermesjes e.d., Gilette Venus ProSkin. Er deden 21 dames mee (de meeste waren ongeveer tussen de 18 en 25 jaar), die zich de afgelopen maanden n.a.v. de oproep uit de Cosmopolitan hebben opgegeven en hun benen ‘ingestuurd’. Deze deelneemsters werden door middel van een loopje op de catwalk en mini-interview met presentatrice Zarayda Groenhart geshowd aan de jury. Een jury bestaande uit Suzanne de Goeij (tijdelijk de hoofdredactrice van Cosmopolitan, als opvolgster van Claudia Straatmans), Renate Peters Huisman (RPH Modelmanagement), Ana Rodriguez (Gilette Venus ProSkin), en… Lange Frans!

Naast deze verkiezing was er nog een sub-wedstrijd aan dit evenement gekoppeld. De afgelopen weken hebben Cosmopolitan lezeressen namelijk kunnen stemmen op de meest passievolle bekende ambassadrice van Nederland: er werden door Cosmo drie geldprijzen weggegeven aan de drie populairste ambassadrices en hun bijbehorende goede doelen.

Kijk mee naar de beelden die ik die middag maakte. Het zijn er een hoop, maar ik wilde dan ook wel even wat meer benen laten zien dan alleen die van de winnares. Je hebt immers vergelijkingsmateriaal nodig, neem ik aan.

Photobucket
Photobucket
Presentatrice Zarayda Groenhart.

Photobucket
Lauren Verster poseert voor Edwin Smulders.

Photobucket
…en gaat vervolgens weer verder met het oefenen van haar speech – waarop het door haar gewonnen bedrag (€1000,-) voor haar goede doel al staat. Ohja, niet alles in de mediawereld gaat spontaan. Daar moet ik mezelf soms even aan herinneren.

Photobucket
Ook de catwalk is Cosmo- en Gilleteproof.

Photobucket
Photobucket
Dennis van der Geest DJ’de voor de vijfde keer op dit evenement en vertelt aan Zarayda dat hij er altijd weer naar uitkijkt. Goh!

Photobucket
De jury heeft er zin in!

Photobucket
Er wordt gelet op goed verzorgde, egale benen en een goede dosis zelfvertrouwen en uitstraling. Tot slot natuurlijk ook naar het Cosmopolitan-motto: slim, sterk en sexy.

Photobucket
Het eerste model bijt het spits af. Zij draagt, net als alle anderen deelneemsters, een jurkje van Supertrash.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Deze dame deed voor de tweede keer mee, en Zarayda vroeg Lauren even naar de uitspraak die ze de vorige keer over haar deed: ‘Ze heeft brutale benen!’. Haar antwoord was: ‘Misschien zijn het meer haar ogen dan haar benen, maar ik trek mijn uitspraak niet in!’.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Wel naar de benen kijken, hè Frans?!

Photobucket
Toen deze benen opkwamen wist ik het wel: dit is mijn favoriet. Het waren de enige benen die er voor mij echt bovenuit staken (al waren ze allemaal mooi, laat ik dat voorop stellen!) en daarnaast was deze deelneemster helemaal in proportie en onderscheidend door haar rode haren. Achteraf bleek ik niet de enige die er zo over dacht. Duidelijk beeld van haar benen vindt je in een link naar een filmpje onderaan deze post.

Photobucket
Photobucket
Als ze alle 21 hun moment of fame hebben gehad is het tijd om de ambassadrices in het zonnetje te zetten. De derde prijs (€1000,-) dus, gaat naar Lauren Verster voor UNHCR, de VN-vluchtelingenorganisatie.

Photobucket
Photobucket
Renate Verbaan mocht de tweede prijs mee naar huis nemen (€1500,-) en Unicef blij maken.

Photobucket
…en de eerste prijs gaat naar Bettina Holwerda die samen met haar Jim ambassadrice is voor Stop Kindermisbruik. Ze kunnen met dit bedrag van €2500,- 50 meisjes uit bordelen halen, en zijn daar natuurlijk dolblij mee. En niet alleen daarmee, ook met het nieuws dat gisteren bekend werd gemaakt. Bettina en Jim verwachten hun eerste kindje, gefeliciteerd!

Photobucket
Nadat de jury in beraad is geweest, komt Suzanne het podium op om bekend te maken wie toch de mooiste benen van Nederland heeft dit jaar.

Photobucket
Na de hint ‘ze heeft leuke sproetjes’ wist iedereen al genoeg, maar natuurlijk haar naam daaraan toegevoegd: de winnares is de Friese Tjitske Annie Vries! Juist: mijn favoriete.

Photobucket
Veel teleurgestelde hoofdjes komen achter het podium vandaan, maar deze dame is natuurlijk dolblij.

Photobucket
Echter niet zo blij als haar moeder. In tranen stond ze op haar stoel van trots, en ze wist niet hoe hard ze haar dochter moest knuffelen. Er klonk een luid ‘aaaah’ door de zaal.

Na dit event dacht ik nog maar eens: ik had een man moeten zijn. Die had een droomleven gehad. Maar dat even terzijde.

De verkiezing deed me een beetje denken aan een miss-verkiezing. Mooie benen waren duidelijk niet het enige criterium. Een mooi koppie, een goed lijf, een gezonde dosis lef en een goede houding werden net zo goed meegeteld. Bovendien was het argument van veel deelneemsters waarom juist zij de mooiste benen had, dat ze simpelweg van háár waren. Een boodschap die lijkt op: ‘Ze zijn van mij en ik ben blij met wat ik heb’. Zo gaat deze verkiezing toch over iets meer dan alleen maar een goed gevormd lichaamsdeel.

Alle benen van Nederland zijn niet bekeken, dus of Tjitske écht de mooiste heeft weten we natuurlijk niet. Wat we wel weten is dat Tjitske een hele mooie meid is met hele mooie benen. Ze heeft een karakteristieke schoonheid, en ik heb dan ook zo’n gevoel dat we nog meer van haar gaan horen.

Wil je ook bewegend beeld zien van de benen van Tjitske en een kort interview met o.a. haar en Lange Frans horen? Dan kun je dit filmpje even bekijken.

Wat vind jij mooie benen? En hoe vind je je eigen benen?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties