logo
18 May 2012

Fashion crush – Transparant

Gepost in fashion
In Fashion crush zie je een trend, persoon, merk, print, kledingstuk of kleur uit de mode- en/of beautywereld waar ik op dit moment helemaal weg van ben.

Deze Fashion crush is eigenlijk al net zo voorspelbaar als de vorige, want -net als de tropische print- is ook transparantie iets wat je op dit moment veel ziet in het modebeeld. Nogmaals: ik ga niet altijd met de trends mee, maar op dit moment liggen ze helemaal in mijn straatje en heb ik dan ook een crush op alles wat maar transparant is.

Je kunt het plastic, clear, transparant, lucite, perspex of translucent noemen, maar -hoewel het niet allemaal hetzelfde is- wordt er over het algemeen hetzelfde mee aangeduid: kleding, schoenen of accessoires die van transparant materiaal zijn gemaakt. Niet een beetje doorzichtig dus, zoals bij een sheer blousje, maar helemaal ‘blank’.

Als ik het me niet vergis wat Prada de eerste die met ‘perspex’ schoenen kwam, waarna dit onmiddelijk is overgenomen door excentrieke bloggers en fashionista’s. Inmiddels zijn we zover dat we ‘plastic‘ ook bij winkels als H&M kunnen vinden en dringt dit materiaal tot de rest van het straatbeeld door.

Dit transparante materiaal is natuurlijk vrij tricky, want de meesten voelen zich er niet heel comfortabel bij naakt rond te lopen. Vandaar dat je het materiaal ook vooral veel terug ziet in clutches en schoenen. Deze laatste zijn in dit lijstje met afbeeldingen oververtegenwoordigd, en eigenlijk vind ik het materiaal zo ook het mooiste: je draagt een killer shoe, maar toch ook weer niet.

Geniet van dit mysterieuze fenomeen en laat daarna even een reactie achter met wat jij van ‘transparant’ vindt.

 

Vind jij transparantie mooi, zoals in bovenstaande afbeeldingen? Zou je zelf iets dergelijks dragen?

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


Bronnen van foto’s, van boven naar beneden: Examiner /  Fashion Daily Trends /  Fashionscene / Marie Claire / NSMBL / Team Peter Stigter / The Cool Hunter / This chick’s got style / Trendland / Bu the right thing / Lulu and your mom / The  Man Repeller / Love Aesthetics

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties