logo
23 May 2012

New Look – Herfst/winter 2012/2013

Gepost in fashion

In de felle zon tussen bontjassen staan: het is niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar in de mode is het vaste prik. In het voorjaar worden de herfst/winter collecties bekeken, in het najaar de lente/zomer collecties. Gisteren zette ik de items van New Look voor aankomende herfst/winter (2012/2013) voor jullie op de foto.

New Look is een groot merk, maar ik heb het gevoel dat ze in Nederland nog écht door moeten breken. Nadat hun winkel in Rotterdam geopend is, een paar jaar geleden, was het een logisch vervolg geweest dat ook andere grote steden in Nederland zouden volgen. Dat bleef echter uit; Rotterdam is nog steeds de enige stad in Nederland met een New Look winkel. New Look zul je dan ook vooral moeten kennen van hun shop-in-shops die ze in Nederland in verschillende V&D’s hebben, en eventueel van hun internationale web shop.

Ook bij mij zit New Look nog niet echt in mijn systeem merk ik. Online en in de winkelstraat kom ik ze gewoon te weinig tegen om ze in mijn ‘vaste prik’-lijstje te voegen. Omdat het wel een heel toegankelijk, trendy en betaalbaar merk ik is, vond ik het juist zo leuk ze wat beter te leren kennen. Waarna ik me oprecht afvroeg waarom ik nooit eens, als ik in Nijmegen ben (voor mij de dichtsbijzijnde shop-in-shop), hun gedeelte van de V&D in duik? Simpelweg omdat ik vrij weinig in V&D kom. Ik heb gisteren ook aangegeven dat daar naar mijn idee een stukje van hun ‘doorbreek’ probleem zit: New Look is geen merk dat je associeert met V&D, en ik denk dan ook dat ze Nederland pas echt zullen gaan veroveren als ze meer eigen winkels gaan inrichten. Ik begreep dat dat ook zeker de bedoeling is, maar dat het vrij hard knokken is met andere populaire internationale ketens (ik denk aan Topshop), die zich ook in het centrum van belangrijke steden in ons land willen vestigen. Tot die tijd gaan we gewoon niet in hokjes denken en wél lekker naar V&D, want -naast dat er simpelweg niets mis is met V&D- ik denk dat New Look het waard is. Kijk mee naar de foto’s en oordeel zelf:

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Nieuw voor mij: New Look heeft ook een eigen beautylijn! Met met name make-up, en alleen online verkrijgbaar. Het eigenmerk heet ‘Gold by Giles’.

Een aantal dingen zijn mij, tijdens mij New Look bezoek, opgevallen. Ik zet ze even voor je op een rijtje:

– New Look heeft veel meer schoenen en accessoires dan ik verwacht had. Dit hebben ze altijd al gehad, maar naar mijn idee was het een merk waar de focus toch voornamelijk op kleding ligt en dat bleek niet zo te zijn. Wat mij betreft alleen maar leuk, want juist met die schoenen en accessores van New Look kun je een echt statement maken.

– Hoewel de collectie verdeeld was in verschillende thema’s, was er toch één stijl die er voor mij tussenuit sprong: de grunge/rock stijl, met veel studs, kruizen, grove materialen en zwart. Zoals jullie weten is dat niet mijn stijl en werd ik van de studded leren jasjes dan ook niet heel erg enthousiast maar ik weet ook dat er een heleboel dames zijn die hier wél erg van houden, en bovendien bleef er voor mij meer dan genoeg over om wél wild van te worden…

– …zoals de schoenen dus. Ik hoop dat als jullie in het vervolg op zoek zijn naar schoenen (geldt ook voor mezelf) voor een speciale gelegenheid of gewoon iets ‘anders dan anders’, dat jullie dan aan New Look denken. Waar ik verwachtte dat de schoenen nog vrij prijzig zouden zijn, komen ze amper boven het ‘H&M tarief’ uit. Veel schoenen heb je al rond de €39,95; een enkele uitschieter is een leren laarsje van €79,95.

– Nu we het toch over de prijs hebben: die veel me 100% mee. Mijn beeld was dus dat New Look prima betaalbaar was, maar niet héél erg budget vriendelijk, maar dat zijn ze eigenlijk gewoon wel. Sieraden kosten ongeveer tussen de €5,00 en €15,00. Tops, truien en blousen heb je voor een bedrag tussen de €20,00 en €40,00, en een bijzondere jurk of jasje voor €59,95. En dat voor veelal echt aparte en mooie kleding en accessoires!

Mijn favorieten? De rode, platte schoen met de gesp die je op de … foto achteraan ziet staan, de top met hondjesprint (lichtelijk kinderachtig, maar ik smelt erdoor) en vooral: de jeans met koperkleurige coating: wauw!

Zoals je begrijpt: niets dan lof en geen verdere kritiek toe te voegen. Alleen wat kritiek op mezelf: niet meer zo snel een merk onderschatten en in het vergetelhoekje stoppen, en al helemaal niet rond blijven lopen met verkeerde veronderstellingen van een merk.

New Look is te koop via newlook.co.uk, via hun shop-in-shops in de V&D in Den Haag, Amsterdam, Amstelveen, Tilburg, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Daarnaast heeft New Look een eigen winkel in Rotterdam centrum: Binnenwegplein 27. Verzending naar Nederland vanuit hun webshop bedraagt £5.

Ben jij bekend met New Look? Kom je wel eens in hun shop-in-shops of winkel in Rotterdam? Wat vind je van het assortiment en van bovenstaande preview van het nieuwe seizoen?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties