logo
23 June 2012

Blogpost tips

Gepost in beauty, fashion, overig
Via de rubriek Blogpost tips wil ik regelmatig de blogposts, nieuws items en/of inspiratie artikelen met jullie delen die ik dagelijks op andere sites tegenkom, en de moeite van het bekijken meer dan waard vind.

Ik heb weer mijn stinkende best gedaan (en dit keer écht, want ik heb hoofdpijn als bewijs) om jullie blogpost tips voor jullie bij elkaar te zoeken waar je iets mee kunt, die je aan het denken zetten, die je op ideeën brengen of die nice to know zijn. Tot nu toe ontvang ik nog iedere keer veel positieve geluiden van lezers die blij zijn met de blogpost tips, en zo lang dat het geval is blijf ik natuurlijk lekker ‘mijn ding doen’. Toch ben ik ook wel eens benieuwd of er lezers zijn die nóóit zo’n blogpost tip lezen. If it’s you, laat je ook eens van je horen?

Tip! Hoe gebruik je een hairdonut? 
Photobucket
De afgelopen tijd hingen ze bijvoorbeeld bij H&M: de haardonut. Echt zo’n accessoires die je meeneemt omdat je denkt dat je er lekker creatief mee kunt zijn, maar waarna je vervolgens -als je thuis bent- denkt: ‘Hoe dan?’. Ik wist het in ieder geval nog niet. Nu wel!

Tip! De armband voor je handpalm.
Photobucket
Allerlei soorten cuffs hebben we al gezien: je bovenarm, je haar, je vingerkootje, om je enkels, en laatst spotte ik hem zelfs om het bovenbeen. Laatst is natuurlijk niet ‘nu’ genoeg. Wat wel ‘nu’ genoeg is? Een cuff om je handpalm! Te koop bij de nieuwe webshop ModeHEBBERS (daar kom je via de blogpost link).

Tip! Subtiele sieraden maken
Photobucket
Je weet: ik ben meer van statement sieraden, maar ík weet dat ook subtiel heel mooi kan zijn. Vooral als het je niet zoveel kost én je een kettinkje helemaal kunt maken zoals je die zelf in gedachten hebt. In deze blogpost lees je hoe.

Tip! Sheer nagellak om ombre nail-art te maken.
Photobucket
In principe willen wij, als nagellakliefhebbers, juist altijd hele dékkende nagellak. American Apparel heeft echter bedacht dat het sheer moet. Met sheer nagellak kun je namelijk beter kleuren over elkaar aanbrengen en een ombre effect krijgen. Deze nagellak is dus speciaal op de markt gebracht om het maken van ombre nails lekker makkelijk te maken. Je kunt ze bestellen via de webshop, maar wanneer je de prijs te hoog vindt (met of zonder verzendkosten): ik verwacht dat een budget keten dit trucje wel over zal nemen.

Tip! Geurkaarsen met boekengeur
Photobucket
De geur van papier: ik houd ervan! Wanneer ik een tijdschrift uitpak uit haar folie, of een boek opensla. Een gat in de markt lijkt me dit dan ook: geurkaarsen met de geur van boeken. Helaas niet te goedkoop (€37,- excl. verzendkosten), maar opnieuw geldt: hoe meer we dit idee verspreiden met zijn allen, hoe eerder een budget fabrikant het idee over zal nemen lijkt mij.

Tip! De Mode Biënnale gaat verder als MoBa
Photobucket
Waarschijnlijk kan die hele Biënnale een hoop van jullie gestolen worden, maar als modeblog dien ik jullie hier en daar toch ook beetje op te voeden en bij te dragen aan jullie algemene mode-ontwikkeling, right? Dus bij deze: aangezien de laatste editie van de Mode Biënnale een vrij grote flop werd, waarna het hele bestuur opstapte, was niet helemaal helder of er nog een vervolg zou komen op dit Arnhemse mode-evenement. Met een nieuwe naam lijkt de Mode Biënnale nu echter toch een nieuwe start te maken.

Tip! 100 (!) dingen om te doen in plaats van achter je computer zitten
Photobucket
Een beetje voor mezelf, deze tip, maar net zo goed ook voor jullie. Want hoe leuk ik het ook vind dat jullie mijn blog zitten, van te veel achter de computer zitten krijg je een klein, tureluurs, digitaal wereldje (ik kan het weten!). Daarom maar liefst 100 dingen op een rij om ánders te doen dan staren. Sommige zijn een beetje lachwekkend, maar het initatief is in ieder geval goed.

Vind je het leuk om meer nieuwtjes, inspiratie en tips te krijgen? Volg me dan ook via Twitter en Facebook!

Welke tip vond je dit keer het leukste?


Alle credits gaan naar de bronnen.

 

 • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties
 • itstwijmpje

  De 100 dingen om te doen ipv achter je pc lijkt me wel iets leuks! En van die handcuff, waar ze allemaal nog niet mee gaan komen.

 • Zo, ik vraag me al echt jaren af hoe je zo een haar donut gebruikt! Mijn moeder kan het wel en heeft het weleens in mijn haar gezet maar ik wist al dat het weinig zin had om zelf te proberen. Dus, leuke tip en waarschijnlijk mijn nummer 1. Ombre nagels zijn ook onwijs cool maar ja, ben niet zo'n naggelak liefhebber. Leuke post!

  • dankje! succes met de donut! je kunt wellicht hulp vragen aan je moeder? heb je het inmiddels al geprobeerd met de 'handleiding'?

 • Leuke tips!! Ik heb mijn nagels zoals op die foto.. paars met oranje (en roze).. een erg leuke combi!!

 • joycelysanne

  Die ombrenagels zijn zó cool, en een donut ; tsja, het blijft lastig!

  • ik heb het vandaag geprobeerd toevallig en ja… ik zat ook even te knoeien! vooral als je het netjes wilt doen is het helemaal niet zo eenvoudig.

 • Leuke tips!

 • ik heb een tijdje al donuts in huis (via ebay lekker goedkoop!) in verschillende maten. superhandig. alleen is mijn haar nu zo kort dat ik het echt niet meer voor elkaar krijg, daar baal ik wel een beetje van, want vond het wel netjes voor mijn werk.
  ik vind die cuff voor om je handpalm echt superstom eigenlijk.. doe dan meteen een boksbeugel om 😉
  sieraden maken. lijkt me nog steeds leuk, heb ook via ebay vanalles in huis gehaald, maar moet er nog steeds aan beginnen.
  ombre nagels vind ik echt niet leuk, ik weet niet waarom, maar ik ga het niet uit proberen.
  die kaarsen moet ik ruiken, maar ik denk eigenlijk dat ik het niet zo lekker vind 😉
  Die Mode Biennale, is ook een keer in Apeldoorn geweest dacht ik. Ik zat daar toen nog in opleiding, maar ben helemaal vergeten te gaan. Het lijkt me nog steeds wel erg leuk, maar niet echt om de hoek :(.
  En nu eens dat lijstje doornemen 😉

  Fijn weekend in Limburg!!!

  (wat een irritante banner onderin, ik kan nu niet op verzenden klikken)

  • jammer dat je haar te kort is, en ja: ebay is altijd fijn voor dat soort dingen! ik vind de cuff wel stoer persoonlijk. maar wel iets waar ik ook aan moet wennen. volgens mij is de mode biënnale altijd alleen in arnhem, maar misschien heb ik het mis. goede reden om eens deze kant op te komen ;). dankjewel, komt goed!

   en eeuhm… vervelend als je de banner irritant vindt. kun je hem rechts niet wegklikken? hoop dat dat een oplossing is :).

   • nou als de eerst volgende keer een gunstige datum is dan ga ik een poging wagen om die kant op te komen 😉

  • ik had het weekend al op je gereageerd, maar die reacties willen niet doorkomen ofzo? dat is vast het limburgse internet… anyway: jammer dat je haar nu te kort is, maar iedere lengte heeft zo zijn charme natuurlijk. ga je het nu weer laten groeien? ik vind die handpalm cuff wel tof! moet er wel aan wennen, maar ik denk dat dat me wel lukt ;). en de Mode Biënnale is volgens mij nooit in Apeldoorn geweest (maar misschien vergis ik me nu meesterlijk): echt altijd in Arnhem. goede reden om een keer hierheen te komen dan, toch ;)?
   en over de banner: je ziet hem inmiddels al niet meer denk ik, maar rechtsbovenin kun je hem wegklikken. hopelijk helpt dat! vervelend dat je hem irritant vindt, sorry.

   • ja had je reactie gezien! hij staat er ook nog 😉 ik zie mijn eigen reactie daarop ook, jij niet?

    "nou als de eerst volgende keer een gunstige datum is dan ga ik een poging wagen om die kant op te komen ;-)"

    ik ben blij dat de banner weg is ;-). de eerste keer had ik er ruzie mee, maar bij het volgende bezoekje sloot ie braaf toen ik op het kruisje klikte.

    • huh, nu ineens wel ja :S. net dus niet! en jouw reactie erop ook niet! naaah, wat raar!

     • zo fijn altijd die commentsystemen. ik moet nu maar eens gaan uitzoeken waarom ik geen mailtjes krijg als iemand op mn blog reageert.. jeejj 😡

     • 🙁

 • ronja

  dit vond ik een hele leuke blogpost tips! veel wist ik al, maar dat maakt niet uit 🙂 en je kunt ook gewoon slechtdekkende nagellak uit je stash halen natuurlijk!

  • thanks! ja, dat klopt, maar die moet je dan wel net hebben ;). niet iedereen heeft een stash met enorme keuze natuurlijk. en ik vind het idee dat het er 'speciaal voor gemaakt' is ook wel erg leuk :).

 • super fijn artikel!

 • Evelien

  Hahahaha, een kaars met boekengeur, geweldig! Ik vind die lucht ook heerlijk hoor, daar niet van. En die handcuff voor om je handpalmen, how weird! Een trend waar ik ff aan moet wennen, haha 😛

  • alle trends moeten eigenlijk wel wennen toch? ik weet nog dat ik voor het eerst een skinny zag, zo'n 'worstenbroek' vond ik drie keer niets, haha!

 • Maloutje46

  Ha die kaars met boekengeur is wel echt heel grappig : p Ik heb zelf een bomvolle boekenkast in mijn kamer staan dus ik kan vaak genoeg aan boeken snuffelen als ik wil ghehe. Ik vind die 100 dingen om te doen ipv achter de computer zitten ook erg leuk, die ga ik eens even aandachtig lezen : )

 • Dit is een van de leukste edities van '' Blogpost tips '' heb ze allemaal geopend in een nieuw tabblad zodat ik ze nu lekker op m'n gemak kan lezen ! Ben benieuwd. 🙂

 • die haar donut had ik altijd voor ballet 🙂 De nagellak ziet er very pretty uit, ik hoop op een budgetvariant! Een geurkaars met boekengeur is echt briljant!!! En ik ga zo even het 100 dingen artikel lezen, echt toffe tips weer 😀