logo
22 June 2012

Anna Scott – Maak kennis met het bedrijf en de herfst/winter 2012/2013 collectie

Gepost in fashion

Vorige week maakte ik kennis met Anna Scott: een merk waar ik zelf nog nooit van gehoord had, maar die ik ergens had opgevangen en waar ik wel meer van wilde weten. Het klonk ‘jong’ en goed betaalbaar, en dat is wat ik belangrijk vind, dus zodoende bezocht ik het merk en legde ik de beelden van de nieuwe collectie -herfst/winter- voor jullie vast om er je eigen mening over te vormen.

Allereerst zal ik wat over Anna Scott vertellen, want ik acht de kans best groot dat je het merk nog niet kent of er nog niet zoveel vanaf weet.

Het merk werd opgericht in 2005, en bestaat dus nog helemaal niet zo lang. Des te knapper vind ik het dat ze al werkzaam zijn in 15 Europese landen en in Nederland via 260 verkooppunten te koop is – dat is best veel! Reden genoeg om dit merk te onthouden dus, want ik heb zo’n gevoel dat ze alleen maar groter zullen groeien.

Hoewel de website van Anna Scott eindigt met ‘co.uk’ is het merk toch echt Nederlands. De gehele uitstraling van het bedrijf is internationaal, en dat is een bewuste keuze want Nederland is immers maar een klein landje in Europa.

Het leuke aan Anna Scott vind ik dat ze meer zijn dan gewoon een kledingmerk: ze noemen zichzelf een ‘lifestylemerk’. Bij hun kleding hebben ze een bepaald type vrouw in gedachte, en ze vinden dat hun kleding moet passen bij een bepaalde levensstijl. Dit houdt hun kleding realistisch, en ik denk dat dat dan ook één van de redenen is waarom het merk het zo goed doet.

Anna Scott heeft geen eigen winkels en geen webshop. Wellicht dat dat in de toekomst zal veranderen, maar voor nu is het merk verkrijgbaar via verkooppunten. Het makkelijkste is om een verkooppunt bij jou in de buurt op te zoeken via hun store locator.

Op de site van Anna Scott vindt je Anna’s notes, wat een soort blog is. Zo staan er allerlei leuke uitspraken op als: “Recycling your karma; is it the same as reincarnation? In that case; I want to return as myself:-)”. Deze uitspraken worden niet écht door Anna Scott gedaan, want… zij bestaat helemaal niet! Ze is een fictief personage, maar – zoals ze dat bij Anna Scott zo mooi zeggen- ‘iedereen hier kent haar wel’. Als ze bestaan zou hebben, dan zou iedereen weten wie en hoe ze is, en bij het maken, produceren, verkopen en promoten van de collecties wordt zij continu in gedachte gehouden. En mocht de naam je nou wel bekend voorkomen: Anna Scott is geïnspireerd op een personage uit de film Notting Hill.

Photobucket

Er is natuurlijk íemand die het concept van Anna Scott heeft bedacht en bij wie er een belletje ging rinkelen na het zien van die film. Dat is Nicole Hoefsmit, zie bovenstaande foto. Ze deed de opleiding Artemis (toen nog Marja van Riel genaamd) en vervolgens de Academie Beeldende Kunsten, maar aangezien ze uit een ondernemersfamilie komt ontdekte ze later toch dat ze meer commercieel was ingesteld dan kunstzinnig (hé, dat herken ik!). De belangrijkste drijfveer voor Nicole om Anna Scott te beginnen was een goede, Europese pasvorm, zonder dat de kleding de degelijkeheid van (een deel van) Europa heeft. Leker vlot en trendy was dus net zo belangrijk. Voor Nicole geldt nu: ‘Choose a job you love and you will never have to work again’. Ik word persoonlijke helemaal blij van die uitspraak, en bovendien…

…veel van de mentaliteit van Anna Scott herken ik in hoe ik zelf naar mode kijk. Bij Anna Scott willen ze mode niet te serieus brengen, maar altijd met een beetje humor en ‘het moet vooral leuk blijven’. Daar heb je hem weer: fashion is a party.

Toen ik de nieuwe collectie echter zag viel het ‘jonge’ gehalte (ik zie een dame van 50 er immers ook in lopen) en de betaalbaarheid – waar ik uiteindelijk toch op af was gekomen- mij echter wel tegen. Voor een shirtje betaal je al gauw €30,- en voor een broek €80,-. Niet goedkoop, ook niet heel duur dus. Wél moet ik daarbij zeggen dat heel duidelijk te zien was de kwaliteit van alle items en de afwerking (iemand van jullie maakte daar laatst een opmerking; zo ben ik er meer op gaan letten) erg goed zijn. Er is veel oog voor detail en de kleding voelt vrij luxe aan. Wat dat betreft is er dus niets mis met de prijs-kwaliteitverhouding, en Anna Scott denkt dat die verhouding ook één van hun succesfactoren is.

En dan wil ik na dat lange verhaal nog één ding zeggen voordat ik over ga naar de foto’s: als je ooit de kans krijgt een Anna Scott lookbook mee te nemen: doe dat vooral! Of ga de mooie posters gewoon eens in een verkooppunt bekijken. De mode achtergrond van Nicole is namelijk zeker terug te zien in de prachtige campagnes die Anna Scott maakt.

Dan nu door naar hun nieuwe collectie, herfst/winter 2012 dus. Net zoals alle collecties van Anna Scott bevat ook deze collectie lekker veel verschillende kleuren en prints. Daar ben ik natuurlijk dol op! Eerst zie je wat foto’s van het kantoor en de showroom van Anna Scott, vervolgens laat ik jullie wat details zien die ik op de foto zette. Tot slot heb ik nog wat duidelijke afbeeldingen voor je van de items die (o.a. natuurlijk) binnen enkele maanden in de winkel zullen liggen, met hun prijs erbij.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

rood jasje
€129,95, verkrijgbaar vanaf juli.

Photobucket
€79,95, verkrijgbaar vanaf augustus.

grijs jasje
€119,95, verkrijgbaar vanaf juli.

Photobucket
€69,95, verkrijgbaar vanaf juli.

Photobucket
€89,95, verkrijgbaar vanaf september.

Kende jij Anna Scott al? Wat vind je van de kleding?


Foto’s door mij.

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties