logo
21 June 2012

Arnhemse Modeweken – Nacht van de mode 2012

Gepost in fashion

De Arnhemse Modeweken heb ik hier inmiddels al een paar keer genoemd. Eerder was al de Modetuin en de ArtEZ afstudeershow. Afgelopen zaterdag was de Nacht van de Mode, misschien wel één van de belangrijkste events van de modeweken.

De Nacht van de Mode is een evenement om het Arnhemse Modekwartier te promoten, en de ontwerpers die daar gevestigd zijn een podium te bieden. Maar naast de boetiekjes van deze ontwerpers, die de hele avond open zijn, is er nog een hoop meer te doen. Kleine modeshows, theather, bands, etc. Ik vind de Nacht van de Mode eigenlijk meer een cultureel event dan een echt mode event, al staat mode dan wel centraal. Om eerlijk te zijn: die ontwerpers zijn echt een ‘ver van m’n bed show’ voor mij en trekken mij niet zo heel erg. Ik woon op 5 minuten fietsen van het Modekwartier, maar ik kom er nooit. Toch vind ik de Nacht van de Mode zo leuk door de show. En als nachtbrakertje zeg ik: hoe later, hoe leuker. Gelukkig is laat in dit kader niet 05:00, want de Nacht is meer een avond en wordt gehouden van 19:00 tot 23:30. Vanaf 21:00 komt het meeste echter echt op gang, en rond 23:00 vind ik het het leukste.

Er is niets speciaals dat me trok, iets waar ik van dacht: daar móet ik bij zijn. Alles wat georganiseerd wordt is vrij kleinschalig, en het evenement gaat meer om de algehele sfeer dan om wat er te doen is an sich, wat mij betreft. Het enige waar ik zeker even wilde kijken was bij Leonie met haar winkel Froufrous. Die winkel vind ik sowieso heel leuk, en niet in de laatste plaats omdat Leonie een hele leuk meid is en daarnaast, net als ik, een jonge onderneemster. Bovendien is Froufrous één van de weinige vintage winkels die meedoen aan het evenement; vintage past toch iets beter bij me dan bijvoorbeeld De Hoedenmaker.

Om de Nacht toch een nacht te laten zijn was er ook een afterparty van 23:00 tot 04:00. Niet in het Modekwartier, maar in Luxor Live: één van de uitgaansgelegenheden in het centrum. Deze afterparty was dan ook meer uitgaan dan mode, maar kreeg wel een modisch tintje door fashionable DJ’s als o.a. Bas Kosters en Peter Stigter. Helaas moest je daar wél echt de nacht voor breken, en -aangezien ik zondag weer genoeg op het programma had- dat heb ik niet gedaan.

Deze editie was de vierde editie van de Nacht en ik verwacht zeker niet de laatste. De entree is gratis, dus mocht je volgend jaar in de gelegenheid zijn om naar Arnhem te komen (indien je er niet al woont) dan kan ik het je aanraden.

Tijd voor de foto’s – ook hier zit niets specifieks bij. Ik deel voornamelijk sfeerbeelden zodat je een idee krijgt van hoe de wijk eruit ziet, wat voor boetiekjes je er kunt verwachten en wat voor (diverse) mensen er rondlopen.

Photobucket
Toen hingen de vlaggetjes er nog…

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Mijn vriendje was helemaal weg van de ontwerpen van Bas Timmer. Deze trui van hem vond ik te gek!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Aan het einde van de avond liet ik een feather extension zetten…

Photobucket
…door Lovely Feathers samen met mijn zusje. Niet zo goed zichtbaar helaas, aangezien het ondertussen al aardig donker was.

Photobucket
Rond 23:30 besloten we de afterparty -vanaf 23:00- op te zoeken.

Photobucket
Photobucket
Om 00:30 waren we dan niet meer de enige, maar zoals je ziet was het ook nog niet bepaald stampvol… ik had graag de DJ kunsten van Bas Kosters weer eens gezien, maar aangezien níemand ons kon vertellen (‘ik sta hier ook maar jassen op te hangen’, etc.) wanneer hij eens zou arriveren gaven we er op tijd de breu aan met het motto ‘volgende keer beter’.

Ik zeg het er niet elke post bij, maar dit geldt wel altijd: indien je meer wilt weten, je nog een vraag hebt die ik niet heb beantwoordt, er iets specifieks of juist basaals ontbreekt in deze of een andere post, meldt het dan gewoon! Ik doe altijd mijn best zo compleet mogelijke informatie te geven, en indien ik je vraag zelf niet kan beantwoorden dan kan ik deze vaak wel ergens navragen voor je. Bovendien kunnen anderen ook wat aan het antwoord op je vraag hebben.

Is de Nacht van de Mode iets voor jou, denk je? Waarom wel/niet?


Foto’s door mij en Jan Neman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties