logo
26 June 2012

Designer Outlet Roermond – Hoe bevalt dat?

Gepost in beauty, fashion, overig

De Twitter– en Facebookvolger had het al kunnen weten: afgelopen weekend was ik in Limburg (Roggel, welteverstaan). Op zaterdag bezocht ik de Designer Outlet Roermond, en – na de vraag op Facebook te hebben gesteld– een post over deze ervaring bleek gewenst. Wat is mijn beeld na er een middagje te hebben rond gelopen, aan designer en outlet te hebben gesnoven en voor het eerst in Roermond (dat wil zeggen: het centrum) te zijn geweest?

Allereerst: wat ís de Designer Outlet Roermond precies? Het is een soort dorpje (daar doet het me tenminste aan denken) met allerlei nieuwbouwpanden, waarin internationaal bekende merken en ontwerpers zitten gevestigd. Zij verkopen hier restpartijen, kleding van vorige seizoenen, samples etc., die nog heel goed een eigenaar kunnen hebben. Doordat dit niet de nieuwste en/of ‘officiële’ (waarmee ik niet wil zeggen dat het niet echt is, maar een sample hoort bijvoorbeeld niet echt bij de verkoopcollectie) kleding is, staat er een leuke korting tegenover voor de klant. Deze korting verschilt van -30% tot -70%, maar tijdens de sale periode (nu dus!) komt hier nog eens extra korting bovenop.

De Designer Outlet Roermond vindt het belangrijk dat deze outlet winkels geen schade toebrengen aan het imago van het merk, waarvan ik ook zeker kan zeggen dat het niet het geval is. Natuurlijk is de Prada lang niet zo chic als wanneer je die in de P.C. Hooft bezoekt, door de diversere en grotere groep klanten die hierop afkomen bijvoorbeeld, maar eerlijk gezegd: thank God dat dat niet zo is, want Prada op de P.C. dúrf ik niet eens binnen te lopen.

Met de Designer Outlet wil de organisatie niet alleen ‘resten’ verkopen; bijvoorbeeld ook nieuwe klanten aantrekken. Dit gebeurt dan ook zeker, want in de outlet kon ik zeker geen ‘typetje’ omschrijven. Er waren deftige mensen die gewoon voor wat minder geld hun gebruikelijke designer spul aan wilden schaffen, maar er waren ook meer ‘gemiddelde’ mensen, trendy mensen, en bovendien ook veel: touristen! De parkeerplaats stond vól met Duitse auto’s, maar je hoort werkelijk álle talen in de outlet. Wat ik helemaal niet verwacht had: het is echt een internationale attractie.

Mijn eerste en laatste ervaring met een outlet was met de outlet Rosada (Roosendaal), waar ik twee keer geweest ben. Leuk om een keer geweest te zijn, maar de prijzen vielen me erg tegen, de sfeer was niet leuk en de hoeveelheid winkels viel ook erg mee. Deze outlet is dan ook geen designer outlet, vandaar dat ik gehoopt had op écht lage prijsjes. Nu ik juist was ingesteld op nog stééds dure spullen, doordat Roermond wel een designer outlet is, vielen de prijzen me juist erg mee. Er werd nog steeds een polo t-shirt gespot voor €1000,- (in de uitverkoop!), maar onder de €25,- kun je ook echt nog een heleboel scoren. Niet van de origineel al hele dure merken natuurlijk, maar voor mij is dat ook niet nodig.

Photobucket
Pluspunten voor Roermond: de stad is elke zondag open!

Photobucket
Het logo mag iets hipper, maar dat is natuurlijk slechts een detail.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Dit kost een tientje…

Photobucket
…maar het jasje ernaast dan weer €99,- (wel heel mooi!).

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Zou het er ooit van komen… ? Een Prada schoen?

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Zusje Saskia past de broek die jullie gisteren in haar nieuwe outfit post zagen.

Photobucket
Niet iets wat ik in eerste instantie zou pakken, maar in tweede instantie vond ik hem best wel heel leuk!

Photobucket
Photobucket
Ik viel voor de minimalistische ‘zakken’ van deze tas, en mijn tante was het met me eens…

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Helemaal niet mijn stijl, maar wel een prachtig merk: Filippa K.

Photobucket
Van deze foto’s krijg ik echt het gevoel dat ik in het buitenland was.

Photobucket

Photobucket
Mijn vriendje háát spijkerjasjes. Des te grappiger dat hij als een blók viel voor dit Armani exemplaar, dat alsnog knetterduur was (de prijs heb ik maar meteen weer verdrongen). Hij stond hem wel héél erg stoer, maar kan ook makkelijk als inspiratiebron gebruikt worden voor een DIY-project, wat mij betreft.

Photobucket
Photobucket
Ik geloof dat hier iemand jaloers is… en terecht!

Goed geregeld in de outlet:

– Op genoeg plekken overzichtelijke plattegronden

– Genoeg terrasjes en eetgelegenheden.

– Speelruimte en, te huur voor €2,- per uur, kids cabs voor kinderen.

– Een hele dag dichtbij parkeren voor €3,-.

– De outlet is 363 dagen per jaar open (alleen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag niet).

– Op verschillende plekken gratis Wi-Fi (nu nog overal!).

– In alle winkels de mogelijkheid tot pinnen (maar dat mag tenslotte ook wel in 2012).

– En voor de liefhebber: de vrijheid om je hond mee te nemen (beetje discriminatie voor elk ander huisdier, maar daar zal dan ook wel niet heel moeilijk over worden gedaan).

– Zowel high fashion (Prada, Gucci, Armani) merken als meer mainstream merken (Hunkemöller, The Body Shop, Bandolera).

– Informatie op de website, borden en folders in meerdere talen.

– Relatief gezellig en sfeervol aangelegd.

– De outlet grenst aan het centrum, dus ‘overlopen’ is eenvoudig.

– Toegang is gratis.

– Alles is makkelijk benaderbaar voor minder valide.

– Bij het tentje tegenover Armani (shame on me dat ik de naam niet meer weet) kun je de allerlekkerste salade eten die ik ooit gegeten heb (met kip en champignon, zie laatste foto). Hier kon je de lust opwekkende foto al zien.

Minder goed geregeld in de outlet:

– Horeca gelegenheden die (te) prijzig zijn.

– Geen foto’s mogen maken in de winkels (ondanks de redenen en het feit dat het op heel veel plekken niet mag: ik vind het  een minpunt). Veel klanten hebben hier waarschijnlijk geen behoefte aan, maar ik vind het in zijn algemeenheid wat zeggen over de organisatie. Zo merkte ik (in het zelfde straatje wat mij betreft) dat de organisatie vrij geheimzinnig doet over bijvoorbeeld de policy die zij hanteren bij het selecteren van de winkels die zij toelaten. Op mij maakt dat geen goede indruk.

– Veel verschil in personeel, doordat winkels/bedrijven dit afzonderlijk van elkaar regelen.

Ik vind de Designer Outlet in Roermond geen winkelwalhalla. In veel gevallen was, wat mij betreft, wel te zien dat het om restpartijen ging: kleding die dus minder populair is. Van het meeste werd ik dan ook niet erg warm. En waar ik wél warm van werd (een paar Prada schoenen bijvoorbeeld), vind ik alsnog te duur. Natuurlijk is €100,- voor Prada schoenen in feite een koopje, maar ik hecht gewoon bitter weinig aan het merkje. Wanneer jij dit wél doet dan zal de outlet absoluut wel een winkelwalhalla voor je zijn.

Bovenstaande wil niet zeggen dat ik de outlet afraad. Een bezoekje lijkt me vooral leuk als een soort familie- of vriendenuitje, zoals ik het dit keer ook heb gedaan. Er is voor zowel man, vrouw, bejaarde als kind wat wils, je vindt er zowel mode, beauty, als culinare producten. Je kunt tussendoor heerlijk een terrasje pakken (of wanneer je dit te duur vindt een frietje bij PietFriet of een visje bij ChrisVis – ja, echt!). Voor wie kan tellen: de pluspunten zijn nog altijd ver in de meerderheid boven de minpunten.

Je merkt: ik ben weer lekker kritisch, maar wil ik als klant tevreden zijn dan moet een bedrijf voor mij wel aan wat eisen voldoen. Wanneer ik voor jullie aan het toetsen ben, vind ik dit nóg belangrijker, want ik wil graag dat jullie een eerlijk beeld krijgen van wat je te wachten staat mocht je een bezoekje wagen.

Tot slot heb ik nog een aantal links te delen, en wel de volgende:

Hier lees je alles over de shuttle bus die naar Roermond rijdt vanaf Düsseldorf en Keulen. Voor de Nederlanders die in Duitsland wonen?

Hier vindt je een overzicht van alle winkels in de outlet en een plattegrond.

Hier vindt je alle acties die op dit moment geldig zijn naast de gewoonlijke outletprijzen.

Hier kun je je inschrijven voor de VIP club (zie bovenstaande foto of de link voor meer details).

Hier heb je de mogelijkheid tot het kopen van een kadobon (een shopgrage oudtante in Roermond wonen toevallig?), maar online bestellen van deze bon (in plaats van kopen bij de servicebalie in de outlet) kost wel €7,50 extra, boehoe!

– Goed in Duits en op zoek naar een fashionable vakantiebaantje? Hier staan heel veel vacatures! Je moet maar zo denken: nu ben je nog een hulpje, ooit misschien wel het hoofd (dream big!).

– Als allerallerlaatste: de mogelijkheid Designer Outlet Roermond te volgen op Twitter en Facebook.

Foto’s door mij en Jan Neman. 

 • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties
 • Boo

  Wauw, love the shoes! Leuk artikel wéér!

 • Magda

  Leuk om te zien. Het lijkt wel een beetje op Rosada outlet in Roosendaal. Same story, dure dingen, maar allemaal net niet zo leuk.

  Ik zat trouwens te denken, misschien kan je een keer zo'n filmpje bij een outfit doen? Gewoon een beetje bewegen, zodat we het in reallife zien. Je hoeft niet te praten, gewoon een muziekje eronder en je hebt een kort, leuk filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=WPAYjAPvjdg&fe

  • ja, dat kan zeker! ik ben zelf niet zo'n fan van filmpjes, maar als daar vraag naar is dan kan dat. dus juist niet praten, maar om het bewegend beeld te zien? al denk ik niet dat je dan heel veel meer zult zien dan nu, en in de winkels mag je eigenlijk geen foto's maken/filmen, dus daar gaat het alleen maar lastiger. vooral als het druk is, is filmen niet ideaal. maar wellicht bij een andere gelegenheid wel. fijn dat je meedenkt in ieder geval!

   • Magda

    Haha, ja misschien niet het beste artikel om dit bij te zetten, maar het kwam toen in me op. Het gaat dus gewoon om je outfit, die filmpjes kan je maken als je op een rustige plek foto’s schiet. Of zoals dat meisje: gewoon thuis in de tuin ofzoiets, als je het erg druk hebt of geen fotograaf tot je beschikking hebt. Op een statief, filmpje maken, klaar is kees. Je kan er meer in 1 filmpje doen en dan als extra rubriek af en toe, of gewoon als toevoeging op een artikel. Nouja, er zijn genoeg manieren te bedenken 🙂

    • ik heb je tekst een paar keer gelezen, maar sorry: ik snap het niet helemaal? kun je uitleggen wat je nou precies bedoelt en wilt zien?

  • oooh, nu begrijp ik het! je wilt een een filmpje van een outfit (ik miste het woord outfit even). nouuu… ik kan je vertellen dat ik dat al eens gedaan heb (maar dan wel met praten, want zonder praten vind ik altijd een beetje… nou ja, vreemd). wel nog toen ik in het Engels blogde, dus please don't mind mijn accent! is dit wat je ongeveer in gedachte had? toevallig dacht ik er vandaag nog aan (voordat ik jouw reactie begrepen had) en het idee dat ik dat weer eens wilde doen. ik ben wel bang dat het in de tuin niet echt gaat werken, en dat ik toch een 'fotograaf' nodig heb. mijn tuin is in het verleden niet echt geschikt decor gebleken. wel heel leuk hoe dit meisje het gedaan heeft trouwens!

 • Die foto met je vriendje vind ik echt hilarisch! Dikke like!

 • minder leuk: Alles is makkelijk benaderbaar voor minder valide.

  Heb ik dit verkeerd begrepen?

  In ieder geval. Leuke stukje, lijkt me wel leuk om een keertje ernaartoe te gaan. Erg mooie fotos zijn er in ieder geval uitgekomen. Heb je ook nog wat gekocht?

  • nee, heb je niet! ga ik aanpassen, staat in het verkeerde rijtje (sorry, en goed opgelet!). nee, ik heb niets gekocht. op winkelgebied was het niet echt mijn ding.

 • Wat een mooie foto's heb je gemaakt. Ik wil er zeker heen! X

 • Anouk

  Haha ik lees deze post samen met mijn vriendje en we gaan ook samen wel eens naar het designer outlet (ongeveer 15 minuutjes met de auto). We vinden het daar altijd leuk om Japanners en Duitsers te spotten en hele dure dingen te zoeken. De binnenstad (ben je daar ook geweest?) is veel leuker en in de zijstraten zitten een aantal hele leuke winkeltjes die echt de moeite waard zijn! Ook kun je daar veel goedkoper eten en het is op loopafstand (maar dat zei je al toch?)

  • ja, ik ben ook in de binnenstad :). niet heel uitgebreid, maar heb wel even de 'hoofdstraat' gehad, etc. ik vond het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen – best klein etc., terwijl ik van grote steden houd, hihi. wel fijn inderdaad dat het zo dicht bij elkaar is!

  • wat leuk dat je samen leest trouwens, haha. hoe heb je 'm zover gekregen? 😉 bij mijn vorige reactie hoorde nog *geweest, maar dat begreep je vast al.

 • Linda

  Wat leuk dat je in Roggel was! Dat is dichtbij mij 🙂
  Zou wel grappig zijn geweest als ik je was tegengekomen!
  Ik ben er 2 x geweest (Roermond Designer Outlet) maar ik vind er weinig aan. Ik heb er het gevoel alsof er niks is afgeprijsd? Heel veel wat ik zag was rond de 300,- of hoger. Een leuke jeans van killah bijvoorbeeld kun je er dan wel scoren voor niet zo veel geld, maar dat was eigenlijk ook het enige wat ik echt kon vinden met een fijne prijs. Heb de spijkerbroek uiteindelijk niet gekocht.
  Is wel gezellig om er te lunchen enzo, maar ik weet niet wat het echt is maar ik vind het er niet echt leuk. Of de kleding ligt heel rommelig enzo.. Veel zijn ook wel heel netjes.
  Naja ben er gewoon niet fan van..

  • hihi, leuk :D. ik denk dat je dan niet tijdens de sale-periode was, want dat scheelt wel veel hoor, qua prijs. en ik snap wel wat je bedoelt. daarom zeg ik ook: ik vind het vooral een leuk uitje, ik zou er in ieder geval niet zo snel heen gaan puur voor de winkels.

 • Die zilveren tas is to die for! Waar is 'ie van?

  Love Lian – virtualfashionview.com

 • Maloutje46

  Wat een leuke foto van jou en je vriend. Tof artikel, wat heb je alles goed uitgezocht en veel foto's om alles te illustreren, top!!

 • Leuke foto's! Ik ben toch wel een beetje nieuwsgierig geworden. Wie weet kom ik er ooit nog!

 • Roermond is voor mij te ver, maar ik was onlangs in Bataviastad. De foto's doen me daar erg aan denken, zou het dezelfde ontwerper zijn?

  • eerlijk gezegd heb ik geen idee. ik ben zelf nog nooit in Bataviastad geweest. is dat een aanrader?

 • joycelysanne

  ik ben niet zo'n 'merkenmeisje', maar gewoon voor het gevoel lijkt het me wel erg leuk om daar even rond te snuffelen! leuk artikel, heb je zelf nog iets gekocht?!

 • Janine

  Ik woon 20 minuten van Roermond vandaan en ben serieus nog nooit in de Designer Outlet geweest 😮
  Too bad dat mijn vriendje shoppen haat 🙁

  • dan wordt het wel eens tijd om te gaan ;). gewoon zonder je vriendje dan maar, toch?

 • lijkt me echt tof om een keer heen te gaan (zeker om die broek van je zusje te scoren, echt geweldige broek!) En de plexieglas schoenen van prada zijn ook geweldig (en daar heb ik wel €100 voor over, want die zijn er niet budget te vinden..) En al ben ik niet zo'n merkenmeisje, het is wel een kans om wat specialere stukken te kunnen kopen, kleding/schoenen die te extreem zijn om te kopieren door zara/H&m/monki, maar dan voor een stuk minder 😀

 • Ik heb vorig jaar 4 maand stage gedaan in Roermond en vond het leuk om er eens rond te lopen. Ik kocht er ook enkele leuke dingetjes 🙂 Heb jij er iets gekocht?

 • Imke

  Het designer outlet is leuk voor een keertje. Bijkomende handigheid is dat ik in de buurt woon 🙂

 • geen spam bij de reacties alsjeblieft!