logo
26 June 2012

Designer Outlet Roermond – Hoe bevalt dat?

Gepost in beauty, fashion, overig

De Twitter– en Facebookvolger had het al kunnen weten: afgelopen weekend was ik in Limburg (Roggel, welteverstaan). Op zaterdag bezocht ik de Designer Outlet Roermond, en – na de vraag op Facebook te hebben gesteld– een post over deze ervaring bleek gewenst. Wat is mijn beeld na er een middagje te hebben rond gelopen, aan designer en outlet te hebben gesnoven en voor het eerst in Roermond (dat wil zeggen: het centrum) te zijn geweest?

Allereerst: wat ís de Designer Outlet Roermond precies? Het is een soort dorpje (daar doet het me tenminste aan denken) met allerlei nieuwbouwpanden, waarin internationaal bekende merken en ontwerpers zitten gevestigd. Zij verkopen hier restpartijen, kleding van vorige seizoenen, samples etc., die nog heel goed een eigenaar kunnen hebben. Doordat dit niet de nieuwste en/of ‘officiële’ (waarmee ik niet wil zeggen dat het niet echt is, maar een sample hoort bijvoorbeeld niet echt bij de verkoopcollectie) kleding is, staat er een leuke korting tegenover voor de klant. Deze korting verschilt van -30% tot -70%, maar tijdens de sale periode (nu dus!) komt hier nog eens extra korting bovenop.

De Designer Outlet Roermond vindt het belangrijk dat deze outlet winkels geen schade toebrengen aan het imago van het merk, waarvan ik ook zeker kan zeggen dat het niet het geval is. Natuurlijk is de Prada lang niet zo chic als wanneer je die in de P.C. Hooft bezoekt, door de diversere en grotere groep klanten die hierop afkomen bijvoorbeeld, maar eerlijk gezegd: thank God dat dat niet zo is, want Prada op de P.C. dúrf ik niet eens binnen te lopen.

Met de Designer Outlet wil de organisatie niet alleen ‘resten’ verkopen; bijvoorbeeld ook nieuwe klanten aantrekken. Dit gebeurt dan ook zeker, want in de outlet kon ik zeker geen ‘typetje’ omschrijven. Er waren deftige mensen die gewoon voor wat minder geld hun gebruikelijke designer spul aan wilden schaffen, maar er waren ook meer ‘gemiddelde’ mensen, trendy mensen, en bovendien ook veel: touristen! De parkeerplaats stond vól met Duitse auto’s, maar je hoort werkelijk álle talen in de outlet. Wat ik helemaal niet verwacht had: het is echt een internationale attractie.

Mijn eerste en laatste ervaring met een outlet was met de outlet Rosada (Roosendaal), waar ik twee keer geweest ben. Leuk om een keer geweest te zijn, maar de prijzen vielen me erg tegen, de sfeer was niet leuk en de hoeveelheid winkels viel ook erg mee. Deze outlet is dan ook geen designer outlet, vandaar dat ik gehoopt had op écht lage prijsjes. Nu ik juist was ingesteld op nog stééds dure spullen, doordat Roermond wel een designer outlet is, vielen de prijzen me juist erg mee. Er werd nog steeds een polo t-shirt gespot voor €1000,- (in de uitverkoop!), maar onder de €25,- kun je ook echt nog een heleboel scoren. Niet van de origineel al hele dure merken natuurlijk, maar voor mij is dat ook niet nodig.

Photobucket
Pluspunten voor Roermond: de stad is elke zondag open!

Photobucket
Het logo mag iets hipper, maar dat is natuurlijk slechts een detail.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Dit kost een tientje…

Photobucket
…maar het jasje ernaast dan weer €99,- (wel heel mooi!).

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Zou het er ooit van komen… ? Een Prada schoen?

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Zusje Saskia past de broek die jullie gisteren in haar nieuwe outfit post zagen.

Photobucket
Niet iets wat ik in eerste instantie zou pakken, maar in tweede instantie vond ik hem best wel heel leuk!

Photobucket
Photobucket
Ik viel voor de minimalistische ‘zakken’ van deze tas, en mijn tante was het met me eens…

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Helemaal niet mijn stijl, maar wel een prachtig merk: Filippa K.

Photobucket
Van deze foto’s krijg ik echt het gevoel dat ik in het buitenland was.

Photobucket

Photobucket
Mijn vriendje háát spijkerjasjes. Des te grappiger dat hij als een blók viel voor dit Armani exemplaar, dat alsnog knetterduur was (de prijs heb ik maar meteen weer verdrongen). Hij stond hem wel héél erg stoer, maar kan ook makkelijk als inspiratiebron gebruikt worden voor een DIY-project, wat mij betreft.

Photobucket
Photobucket
Ik geloof dat hier iemand jaloers is… en terecht!

Goed geregeld in de outlet:

– Op genoeg plekken overzichtelijke plattegronden

– Genoeg terrasjes en eetgelegenheden.

– Speelruimte en, te huur voor €2,- per uur, kids cabs voor kinderen.

– Een hele dag dichtbij parkeren voor €3,-.

– De outlet is 363 dagen per jaar open (alleen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag niet).

– Op verschillende plekken gratis Wi-Fi (nu nog overal!).

– In alle winkels de mogelijkheid tot pinnen (maar dat mag tenslotte ook wel in 2012).

– En voor de liefhebber: de vrijheid om je hond mee te nemen (beetje discriminatie voor elk ander huisdier, maar daar zal dan ook wel niet heel moeilijk over worden gedaan).

– Zowel high fashion (Prada, Gucci, Armani) merken als meer mainstream merken (Hunkemöller, The Body Shop, Bandolera).

– Informatie op de website, borden en folders in meerdere talen.

– Relatief gezellig en sfeervol aangelegd.

– De outlet grenst aan het centrum, dus ‘overlopen’ is eenvoudig.

– Toegang is gratis.

– Alles is makkelijk benaderbaar voor minder valide.

– Bij het tentje tegenover Armani (shame on me dat ik de naam niet meer weet) kun je de allerlekkerste salade eten die ik ooit gegeten heb (met kip en champignon, zie laatste foto). Hier kon je de lust opwekkende foto al zien.

Minder goed geregeld in de outlet:

– Horeca gelegenheden die (te) prijzig zijn.

– Geen foto’s mogen maken in de winkels (ondanks de redenen en het feit dat het op heel veel plekken niet mag: ik vind het  een minpunt). Veel klanten hebben hier waarschijnlijk geen behoefte aan, maar ik vind het in zijn algemeenheid wat zeggen over de organisatie. Zo merkte ik (in het zelfde straatje wat mij betreft) dat de organisatie vrij geheimzinnig doet over bijvoorbeeld de policy die zij hanteren bij het selecteren van de winkels die zij toelaten. Op mij maakt dat geen goede indruk.

– Veel verschil in personeel, doordat winkels/bedrijven dit afzonderlijk van elkaar regelen.

Ik vind de Designer Outlet in Roermond geen winkelwalhalla. In veel gevallen was, wat mij betreft, wel te zien dat het om restpartijen ging: kleding die dus minder populair is. Van het meeste werd ik dan ook niet erg warm. En waar ik wél warm van werd (een paar Prada schoenen bijvoorbeeld), vind ik alsnog te duur. Natuurlijk is €100,- voor Prada schoenen in feite een koopje, maar ik hecht gewoon bitter weinig aan het merkje. Wanneer jij dit wél doet dan zal de outlet absoluut wel een winkelwalhalla voor je zijn.

Bovenstaande wil niet zeggen dat ik de outlet afraad. Een bezoekje lijkt me vooral leuk als een soort familie- of vriendenuitje, zoals ik het dit keer ook heb gedaan. Er is voor zowel man, vrouw, bejaarde als kind wat wils, je vindt er zowel mode, beauty, als culinare producten. Je kunt tussendoor heerlijk een terrasje pakken (of wanneer je dit te duur vindt een frietje bij PietFriet of een visje bij ChrisVis – ja, echt!). Voor wie kan tellen: de pluspunten zijn nog altijd ver in de meerderheid boven de minpunten.

Je merkt: ik ben weer lekker kritisch, maar wil ik als klant tevreden zijn dan moet een bedrijf voor mij wel aan wat eisen voldoen. Wanneer ik voor jullie aan het toetsen ben, vind ik dit nóg belangrijker, want ik wil graag dat jullie een eerlijk beeld krijgen van wat je te wachten staat mocht je een bezoekje wagen.

Tot slot heb ik nog een aantal links te delen, en wel de volgende:

Hier lees je alles over de shuttle bus die naar Roermond rijdt vanaf Düsseldorf en Keulen. Voor de Nederlanders die in Duitsland wonen?

Hier vindt je een overzicht van alle winkels in de outlet en een plattegrond.

Hier vindt je alle acties die op dit moment geldig zijn naast de gewoonlijke outletprijzen.

Hier kun je je inschrijven voor de VIP club (zie bovenstaande foto of de link voor meer details).

Hier heb je de mogelijkheid tot het kopen van een kadobon (een shopgrage oudtante in Roermond wonen toevallig?), maar online bestellen van deze bon (in plaats van kopen bij de servicebalie in de outlet) kost wel €7,50 extra, boehoe!

– Goed in Duits en op zoek naar een fashionable vakantiebaantje? Hier staan heel veel vacatures! Je moet maar zo denken: nu ben je nog een hulpje, ooit misschien wel het hoofd (dream big!).

– Als allerallerlaatste: de mogelijkheid Designer Outlet Roermond te volgen op Twitter en Facebook.

Foto’s door mij en Jan Neman. 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties