logo
28 June 2012

Filmpje! – “Vintage leren kennen bij 1709 vintage, Arnhem”

Gepost in fashion

Zoals je waarschijnlijk al had opgemerkt heb ik voor vandaag weer een filmpje voor jullie in petto (ik kom mijn voornemen meer filmpjes te maken best goed na, toch?), en wel op het gebied van vintage. De afgelopen tijd is dit onderwerp toevallig een aantal keer aan bod gekomen op mijn blog, en ik vond het wel eens tijd worden wat meer te ontrafelen over de ‘magie’ van vintage kleding. Daarnaast vond ik het ook gewoon leuk de sfeer van zo’n vintage avond, met van vintage houdende mensen (die ik vaak wel leuk vind, maar dat is persoonlijk natuurlijk) aan jullie te laten zien. Veel kijkplezier, en vergeet niet daarna nog even mijn onderstaande conclusie te lezen.

Wat ik kan concluderen is dat vintage lovers zo houden van deze oude, tweedehands kleding omdat ze voorál anders willen zijn, maar ook omdat het hen op een andere manier ‘prikkelt’ en ze er niet hetzelfde vinden als bij de geëikte winkels. Daarnaast zijn de belangrijkste redenen voor de redelijk hoge prijs dat de kwaliteit over het algemeen goed tot zeer goed is, en dat alle stuks met de hand worden uitgezocht. Bij een kringloopwinkel is dit natuurlijk een heel ander verhaal: daar moet je zelf de treasures vinden. Je betaalt dus als het ware ook een beetje voor de dienst van het uitzoeken. Persoonlijk vind ik het allebei wel zijn charme hebben: een vintage winkel heeft vooral veel sfeer en je vindt er gegarandeerd mooie dingen, bij een kringloopwinkel is de kick meer om voor bijna niets iets heel gaafs te vinden – maar 9 van de 10 keer lukt dit niet.

1709 vind ik echt een aanwinst voor Arnhem, en ik ga er dan zeker nog eens op een rustiger moment kijken. Wil jij ook eens langs komen? Op het ELLEgirl forum kondigde eigenaresse Melissa de komst van haar winkel al aan, waar door Arnhem-bewoonster dan ook erg positief op werd gereageerd: ‘Zoiets kunnen we wel gebruiken in Arnhem!’ was de unanieme reactie.

Vintage winkel 1709 is gevestigd op de Klarestraat 22 in Arnhem. Deze straat ligt in het centrum, in het wat alternatievere gedeelte met boetieks e.d.. De winkel is op werkdagen (behalve maandag!) geopend van 10:00 tot 18:00; op maandag de gehele dag gesloten. Op donderdagavond is er koopavond tot 21:00 en daarnaast is 1709 geopend op zaterdag van 10:00 tot 17:30 en op koopzondag (de eerste zondag van de maand) van 12:00 tot 17:00. Dat vind ik hele riante openingstijden voor een vintage zaak! Indien je enthousiast bent geworden: like 1709 hier op Facebook.

Is vintage wat voor jou? Heb je veel vintage en waarom wel/niet? Vind je het belangrijk ‘andere’ kleding te dragen dan de massa? En ben je bereid wat te betalen voor kwaliteit, ook al is een kledingstuk tweedehands?


Gefilmd en bewerkt door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties