logo
9 June 2012

Froufrous.nl – Mijn favorieten

Gepost in fashion
Ieder weekend zet ik mijn zes favorieten van een webshop, merk of collectie voor jullie bij elkaar.

En? Heb je de EK-gekte tot nu toe overleefd? Of heb je de boel geboycot?

Ik ga het in ieder geval niet over voetbal hebben, maar over mijn favorieten van dit weekend! Aangezien het toch de Arnhemse modeweken zijn, heb ik besloten dat de favorieten van dit weekend dan ook maar uit Arnhem afkomstig moeten zijn. En wel van één van de leukste vintage winkels van onze stad: FrouFrou’s aan de Hommelstraat. Deze winkel zit gevestigd in het Modekwartier, maar kun je natuurlijk ook kennen van hun webshop en het blog van mede-eigenaresse Leonie.

Leonie verkoopt tweedehands kleding van merken en designers, maar koopt ook nieuw in. De grote vraag vind ik altijd: wáár? Maar dat is natuurlijk een goed bewaard geheim, want anders kan ze haar deuren wel dicht doen. Een aanrader zijn de sale avonden die FrouFrou’s zo af en toe (in combinatie met andere Arnhemse vintage winkel) organiseert. Heel gezellig, maar vooral: hét moment om unieke koopjes op te doen. Via Twitter en Facebook wordt je hierover op de hoogte gehouden. Ik moet eerlijk bekennen dat dat ook de enige momenten zijn dat ik erop af kom, want verder vind ik de spullen vaak te prijzig. Begrijpelijk wanneer er bijvoorbeeld een grote ontwerper achter zit, maar daar hecht ik persoonlijk niet zoveel waarde aan.

Voor de culinaire liefhebbers: Leonie heeft ook een erg leuk en mooi culinair blog, genaamd Madame Jeanette.

Als je (na deze post) besluit naar Arnhem af te reizen (indien nodig) voor FrouFrou’s, dan meldt je het even hè? Als je hiervoor nog even overtuigd moet worden, bekijk dan maar gauw mijn favorieten:

Photobucket
V.l.n.r.: €35,00 / €35,00 / €55,00 / €49,00 / €40,00 / €30,00

Bijna al mijn favorieten zijn afkomstig van het merk Oh my Frock; een merk dat ik ook alleen maar van FrouFrou’s ken. Stuk voor stuk vind ik mijn keuzes meer dan te gek. Die beige trui met kogelvis-effect? Super gaaf! De rok met één lange en één korte kant? Love it! Maar die trui dus… die vind ik toch wel erg tof en bestempel ik dan bij ook als mijn ultieme favoriet. Ik had echter nog veel en veel meer items voor deze collage kunnen gebruiken. Ik heb nou eenmaal voor mezelf besloten dat er hier maar zes plekjes zijn.

Het leuke van een tweedehands/vintagewinkel is natuurlijk: deze barst gegarandeerd van de creativiteit. Alleen al de looks van Leonie en haar vriend William zijn inspirerend, maar Leonie laat bijvoorbeeld ook haar etalage maandelijks door een modemeisje en/of -jongen inrichten. Zoals Leonie ook regelmatig vertelt op haar blog is ook de locatie erg leuk om eens mee te maken: het Modekwartier is namelijk ‘uit de grond gestampt’ in Klarendal: één van de wijken van Arnhem die niet bekend staat om zijn beschaafheid. Juist dat contrast tussen ‘mensen van de straat’ en ‘artiesten’ is erg leuk, en past op een bepaalde manier ook goed bij elkaar. In dit gedeelte van de stad is het altijd levend. Is het niet door de coffeeshops, dan is het dus wel door de slapeloze ontwerpers. Meer informatie over het Modekwartier vindt je hier.

De verzendkosten van Froufrou’s zijn de tarieven van TNT. Dat betekent: tot €3,00 voor brievenbuspost en €6,70 voor pakketpost tot tien kilo. Hier vindt je er meer informatie over. Betalen kan via bankoverschrijving en Paypal. Meer informatie over betalingen vindt je hier.

Kende jij Froufrou’s al? En heb je de winkel in Arnhem toevallig al eens bezocht?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties