logo
14 June 2012

Interview – Ronja was mijn stagiaire voor één dag

Gepost in overig

De trouwe lezeres wist het al; vorige week stond voor de allereerste keer een stagiaire bij mij op de stoep. Een nieuwe mijlpaal voor fashionisaparty.com: hulp in de huishouding! Een stoer gevoel bracht me dat, kan ik je vertellen. Maar niet alleen stoer, wat assistentie was ook gewoon heel erg prettig. Omdat ik altijd alleen werk voelde het goed eens te kunnen overleggen. Twee blijken er toch meer te weten dan één. Ook was een fotograaf-tot-mijn-beschikking niet verkeerd. Eindelijk iemand die écht de tijd voor me kan nemen en op wie ik niet zozeer een beroep hoef te doen: die me helpt omdat ze daar zelf ook graag van wil leren.

Jullie willen vast niet zozeer weten hoe het voor míj was, maar vooral hoe het voor Ronja was om een dagje met mij mee te lopen. Hoe arrogant ik eigenlijk ben, bijvoorbeeld! Aan het einde van de dag hebben we elkaars ervaringen uitvoerig met elkaar doorgesproken en die deel ik natuurlijk ook graag met jullie.

Photobucket

Ronja is 14 jaar jong en zit in 2 havo/vwo. Je vraagt je vast af hoe wij zo kwamen bij dit initatief. Ronja kent mijn blog via veracamilla.nl en had al eens opgepikt via Twitter dat het vinden van een ‘fotograaf’ voor mijn outfit foto’s niet altijd van een leien dakje gaat, en ze bood aan mij eens te helpen. Ze houdt van fotograferen, en het leek haar leuk mijn foto’s eens te maken. Toen bleek dat ze van school uit ergens een dagje mee moest lopen, dacht ze aan mij. ‘Achter de schermen’ meekijken bij een blog leek haar altijd al leuk.

Wat heb je vandaag gedaan? 

“Outfit foto’s gemaakt en uitgezocht, een filmpje opgenomen en begeleid en gezocht naar geschikte posts voor de rubriek Blogpost tips”. 

Wat was zoals je verwacht had en wat niet? 

“Ik dacht dat ik alleen foto’s zou maken, maar voor de rest was alles eigenlijk zoals ik het me ook had ingebeeld. Inclusief het maken van de outfit foto’s”. 

Wat vond je het leukste om te doen? Wat het minst leuk? 

“Het leukste vond ik het maken van de foto’s, en het minst leuke het uitzoeken ervan”. 

Wat vind je leuk/bijzonder aan mijn blog? 

“Het leuke vind ik de uiteenlopende outfits, met altijd verschillende stijlen. Ook vind ik dat je erg fijn schrijft en dat je blog niet saai wordt door de afwisselende onderwerpen”. 

Welke posts/rubrieken lees je het liefste op mijn blog? 

“Blogpost tips, Schrijfgraag en andere persoonlijke stukjes en Outfits”. 

Welke posts/rubrieken sla je over en waarom? 

“Eigenlijk lees ik alles, ook advertorials. Die laatste sla ik alleen over wanneer ik het onderwerp echt niet boeiend vind”. 

Wat betekenen blogs voor je? Welke functie vervullen ze? Vermakelijk? Leerzaam? Inspirerend? 

“Ik vind blogs inspirerend en leerzaam, maar vind het vooral ook interessant een kijkje in andermans leven te krijgen”. 

Zou je mijn blog aan je vriendinnen aanraden? En waarom wel of niet? 

“Wel, omdat ik je blog leuk vindt. Maar wel alleen bij sommige vriendinnen, want anderen vinden blogs niet zo interessant. Ze kijken af en toe wel, maar zijn meer met andere dingen bezig”. 

Wie van je vriendinnen (indien die er zijn) vindt mijn blog niet leuk of zal deze niet leuk vinden? Waarom dan niet? 

“Renée, want jouw stijl is te bijzonder en apart voor haar, denk ik. Ze is ook een stuk minder met kleding bezig en vindt het niet zo leuk erover te lezen”. 

Wat is het belangrijkste dat je vandaag geleerd hebt? 

“In de praktijk meemaken dat het bijhouden van een blog echt veel werk is, dat er veel bij komt kijken. Ik vond het bijvoorbeeld erg lastig goede posts voor Blogpost tips te vinden”. 

Weet je al wat je zelf wilt (gaan) doen in de toekomst? 

“Dat verandert nog steeds, maar ik vind met name fotografie en interieur erg leuk. Mode vind ik ook leuk, maar ik denk dat ik daar minder goed in ben”. 

Wat vond je van mij? Had je verwacht dat ik over zou komen zoals ik deed? Kwam je beeld van mij op mijn blog overeen met de realiteit? 

“Ja, helemaal hetzelfde”.  

Wat betekent mijn blog voor jou? 

“Je blog heeft echt mijn ogen geopend voor sommige items. Ik sta nu open voor apartere dingen. Eerder droeg ik vooral grijs, maar nu wisselt dat al met blauw, bruin, rood, roze en ga zo maar door. Ook draag ik meer accessoires, jurkjes en prints. En wat ik erg leuk vind, is dat je me geleerd hebt multifunctioneel om te gaan met kleding. Het dragen van een rokje als strapless top, bijvoorbeeld”. 

Photobucket

Ronja, ik wil je ontzettend bedanken voor je tijd en energie. Helaas was deze ervaring voor ons beiden maar voor één dagje, en kom je me niet vaker helpen. Jammer, want ik vond dat je goede ideeën had, die na een tijdje zeker vruchten hadden afgeworpen. Je mag trots zijn op alle positieve reacties op de foto’s die je maakte en ik was blij dat je met mij wilde delen wat jou en de mensen om je heen wel en niet aanspreekt aan mijn blog, zodat ik daarvan heb kunnen leren.

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd of het jullie, lezers, ontzettend leuk of juist ontzettend saai lijkt om eens zo’n dagje met mij mee te lopen. Wat je het leukste en wat je het minst leuke lijkt, en of je het leuk vond over Ronja’s ervaringen te lezen. So speak up! 


Foto’s door mij en Saskia van Schaik.

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties