logo
20 June 2012

Lancering – Derde Fashionchick pump

Gepost in fashion

Gisteravond was ik in Little Buddha in Amsterdam voor de lancering van de derde pump van Fashionchick.nl. Bij de eerste twee lanceringen was ik niet, maar wellicht heb je een verslag en foto’s van die pumps elders gezien. Zo kun je de lancering van de eerste pump hier bekijken van de tweede hier bijvoorbeeld.

Voor wie Fashionchick.nl niet kent: deze site is één van de groote modesites voor vrouwen in Nederland. Binnenkort waarschijnlijk niet alleen meer in Nederland, want sinds een half jaar bestaat er ook een Duitse en Franse versie van de site. Op de site vindt je nieuwtjes, trends en andere informatie die je op modesites vindt, maar waar Fashionchick.nl zich vooral mee onderscheidt is de Fashion Finder. De website is gekoppeld aan meer dan 100 webshops, waardoor je ze niet meer één voor één af hoeft te gaan wanneer je op zoek bent. Voor een nog beter beeld en de andere mogelijkheden die Fashionchick biedt zou ik gewoon even op de site kijken, want ik ga met mijn onderwerp gauw terug naar de pump lancering!

Waar de eerste twee pump lancering vrij casual waren, was deze lancering toch echt andere koek. Cocktailjurkjes alom. En niet alleen jurkje trouwens, want ook de cocktails zelf vloeiden rijkelijk. Fashionchick werkte voor deze pump lancering namelijk samen met Cointreau. Ik drink geen alcohol, dus ik kan je niet vertellen hoe ze smaakten, maar het maken zag er in ieder geval spectaculair uit en ook over de smaak hoorde ik positieve geluiden. Persoonlijk vind ik het jammer om voor zo’n pump een samenwerking aan te gaan met een cocktailmerk, aangezien je zo toch indirect iedereen onder de 18 buitensluit, maar helaas merk ik dat daar in de modewereld niet zoveel rekening mee wordt gehouden. Niet dat je de pumps niet kunt kopen als je onder de 18 bent, voor de duidelijkheid!

De namen van de pumps waren dit keer, je raadt het al, geïnspireerd op cocktails. Deze pump heet dan dan ook de party edition. Er is een rode (Red Sunrise), gele (Yellow Paradise) en zwarte (Shot of black) variant. Een zwarte variant wordt standaard uitgevoerd: de andere twee kleuren wisselden bij de eerste, tweede en derde collectie. Bij elke pump worden er strikjes in het ontwerp verwerkt, die het ‘handelsmerk’ van Fashionchick zijn geworden. Ik ben dol op strikjes, as you know, dus vind dat helemaal niet erg. Persoonlijk was ik ook helemaal blij dat er dit keer voor de eerste keer een gele editie was. Geel is mun lievulingsssss! Maar ook rood vind ik niet lelijk en bovendien vind ik dit ontwerp het mooiste en meest originele van alledrie de pump edities. Ja, deze pump is helemaal mijn smaak.

De foto’s die ik maakte zijn, door de donkere omgeving, niet heel erg sterk geworden. Om eerlijk te zijn vind ik dat dit keer niet zo erg, omdat het de sfeer eigenlijk wel mooi weergeeft.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Zulk cool behang heb jij vast niet!

Photobucket
Yvette, Debbie en Shirley.

Photobucket
Tess van o.a. Tessted en fashion.blog.nl.

Photobucket
Photobucket
Alle dames van Fashionchick droegen natúúrlijk de pumps waar het allemaal om draaide.

Photobucket
Computers geïnstalleerd waarop je meteen via Facebook mee kon doen aan de winactie van Cointreau, waarbij je kans maakt een paar pumps te winnen. Nadeel hiervan vind ik dus dat je 18 jaar of ouder moet zijn.

Photobucket
Photobucket
De dozen vind ik helemaal Sex and the City!

Photobucket
Renée en Laura van NSMBL.

Photobucket
Modemeisje Maria Taylor met vriendin.

Photobucket
Malu van The Stylish Confessions.

Photobucket
Linsey en Yvette.

Photobucket
Rosalie en Danie van Wear For Love.

Photobucket
Inge en Debbie.

Photobucket
Tijd voor de officiële lancering. Natúúrlijk door Fashionchick-oprichtster Ellen Snijder.

Photobucket
De pumps worden getoond op een presenteerblaadje. Alsof het cocktails zijn.

Photobucket
Een feest barst natuurlijk pas echt los met vuurwerk, en wat is een sushibar zonder sushi?

Photobucket
Letterlijk een koud kunstje: die cocktails maken.

Photobucket
Esmé en Marlou van Follow Fashion.

Photobucket
Aan het einde van de avond wordt er van elke kleur pump één paar weggegeven onder de aanwezigen, en daarnaast een geheel verzorgde avond door Cointreau t.w.v. €500,-.

Photobucket
…and the winner is…

Photobucket
Alle gelukkige winnaressen op een rijtje!

Ohja, voor het geval dat nog niet helder was: de pumps zijn door Fashionchick zelf ontworpen. Het is dus niet zo dat deze schoenen ergens bij een Chinese leverancier in grote getalen worden ingekocht, maar Ellen en Amanda (die samen verantwoordelijk zijn voor de pumps) kruipen echt als tweetal achter de tekentafel. Soms weet ik echt even niet meer of dat nog bestaat. Jij wel?

Héél toevallig weet ik dat de vierde pump al af is, en de vijfde pump druk in de maak. Dit zal dus niet de laatste pump zijn die we van Fashionchick gaan zien, en je merkt het al: dat vind ik helemaal geen straf. Naast het feit dat de pumps erg leuk zijn… wat een leuk team werkt er bij deze site! En vooral: wat zijn ze gedreven om hun gezicht te laten zien aan zoveel mogelijk mensen en Fashionchick zo sterk mogelijk in de markt te zetten. Ik heb daar respect voor!

Via deze link kun je zien waar je de pumps online en offline kunt kopen. De pumps zijn gemaakt van imitatie suède (rectificatie!) en kosten €79,95. Niet goedkoop, maar wel een redelijke prijs voor suède pumps. De hak is 14 cm. hoog (maar inclusief plateau!) en verkrijgbaar in maat 36 t/m 41.

Wat vind jij van de party edition van de Fashionchick pump? Zijn ze jouw smaak?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties