logo
23 June 2012

Myfoxhouse.com – Mijn favorieten

Gepost in fashion
Ieder weekend zet ik mijn zes favorieten van een webshop, merk of collectie voor jullie bij elkaar.

Twee weken geleden zette ik al items van een vintage shop op een rijtje (Froufrou’s), maar Froufrous verkoopt ook nieuw. Bijna al mijn gekozen favorieten waren toen dan ook gewoon nieuw. Dit keer niet. My Fox House verkoopt namelijk alleen maar vintage kleding en dat betekent dat er van onderstaande stuks maar één item te koop is, in één maat. Aan de ene kant is het natuurlijk leuk dat je daardoor iets unieks draagt, aan de andere kant moet het op die manier maar net je maat zijn. Aan de andere (derde?) kant: het hoort ook een beetje bij de nonchalante vintage stijl om iets oversized of juist cropped te dragen. Over maten hoef je je dus niet héél erg zorgen te maken. Wat mij betreft, in ieder geval.

Deze shop is Amerikaans en dus zijn de prijzen in dollars. Ik weet dat velen van jullie het niet prettig vinden (of het niet mogen) om van zo ver weg een bestelling te plaatsen, maar ik hoop op deze manier dit ‘taboe’ wat meer te doorbreken. Het is immers zo ideaal om de hele wereld aan je voeten te hebben liggen als het aankomt op kleding. En bovendien: met internationaal betalingsverkeer via bijvoorbeeld Paypal, is het ook nog eens veilig (ga naar Paypal om meer te lezen over de kopersbescherming die dit bedrijf biedt). Bovendien heb ik contact gehad met eigenaresse Tobi: zij communiceert snel en prettig, en dat geeft toch altijd een wat nét vertrouwder gevoel. Dit zou ik je dan ook aanraden als je onzeker bent over een webshop: probeer contact met ze te leggen. Vaak zegt je onderbuikgevoel naar aanleiding van die ervaring wel of de webshop betrouwbaar is.

Al deze kleding ís niet alleen vintage, maar ziet er ook nog eens vintage uit. Je weet wel: alsof de kleding van je oma is geweest. Persoonlijk vind ik dat – voor zo nu en dan, niet voor alledag- erg leuk. Het poezenblousje is toch té schattig? En naar een (betaalbare!) rode, leren broek ben ik al ééuwen op zoek.

Photobucket
V.l.n.r.: $88,00 / $40,00 / $36,00 / $42,00 / $58,00 / $42,00

Bovenstaande prijzen gerekend naar euros op 23 juni 2012: €70,-, €32, €29,-, €33,50, €46,-, en €33,50.

De prijzen zijn niet heel erg mild, maar tegenwoordig is dit wat je eigenlijk overal wel voor vintage betaalt. Helaas, want persoonlijk vind ik het gewoon tweedehands kleding (ja, ook al weet ik dat officiele vintage wel meer bijzonder is) en neus ik dan liever in een kringloopwinkel om voor 20 euro een hele zak mee naar huis te sjouwen. Toch vrees ik wel dat ik bij een kringloopwinkel nooit zo’n hippe rode, leren, broek ga vinden, maar voor nu vind ik $88 (€70,-) voor zo’n broek toch nog even te veel.

Verzending naar Nederland bedraagt $14 voor je bestelling. Dat vind ik persoonlijk redelijk voor verzending uit Amerika. Waar je kleding vandaan komt maakt trouwens niet eens zoveel uit over of je het waard vindt ervoor uit te geven: je betaalt een totaalbedrag voor je bestelling uiteindelijk, en vraagt je af of je dat voor je bestelling uit wilt geven, toch?

De verzendkosten zijn alleen hoger als je bijvoorbeeld hele zware schoenen besteld, dan betaal je het niet zo onschuldige bedrag meer van $35. De verzendkosten worden namelijk berekend aan de hand van gewicht (eigenlijk net zoals TNT dat ook doet hier in Nederland). Wanneer de verzendkosten hoger zijn dan $14, merk je dit bij het afronden van je bestelling.

Ik ben benieuwd: koop jij vintage? En koop je van Amerikaanse webshops? Waarom wel/niet?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties