logo
3 July 2012

Lancering – LINDA.MEIDEN special

Gepost in overig

Dat ik van het tijdschrift LINDA. houd mag inmiddels geen nieuwigheidje meer zijn. Het is dat ik nog een beetje jong was toen het blad in 2003 op de markt kwam, maar dat heb ik later zeker goed gemaakt door niet alleen  LINDA., maar ook de specials Mode en L’Homo te lezen (daarnaast is er ook nog een ‘Wonen’ special, maar met wonen heb ik niet zoveel). Het mooie aan LINDA. vind ik dat het heel ‘echt’ is. Veel bladen staan vol met sensationele verhalen en verschillen weinig van elkaar. Niet dat ik het niet ontspannend vind die zo nu en dan te lezen, maar ik denk ook wel eens: ‘Daar gaan we weer…’. LINDA. heeft een strakke vormgeving, verhalen met inhoud en niets mooier geportretteerd is dan het is. Ik weet niet óf ze gebruik maken van Photoshop, maar in ieder geval heb ik het gevóel van niet, en dat laatste is voor mij eigenlijk het belangrijkste. Opnieuw: niet dat ik tegen Photoshop ben, maar ik vind het gewoon prettig dat LINDA. -zoals veel bladen- om bij weg te dromen is, maar daarnaast ook om weer met beiden benen op de grond te komen.

Op Facebook kondigde ik het al aan: deze zomer kwam/komt er een nieuwe special aan: LINDA.MEIDEN. Even was het voor mij onduidelijk of dat dit enkel een thema van LINDA. zou zijn, maar nee: LINDA. Meiden is echt een variant op het tijdschrift LINDA. met een eigen titel en eigen onderwerpen. Wat mij betreft het beste zo, want ik denk dat aan de formule LINDA. zo min mogelijk gesleuteld moet worden.

Gisteravond was de lancering van de LINDA.MEIDEN special in de Supertrash store aan de Leidsestraat in Amsterdam. Er was verder geen verband met Supertrash, behalve dat het een jong merk is – wat dus wel goed bij deze special past- en dat er tegelijkertijd geshopt kon worden. LINDA. een locatie, Supertrash promotie: win-win dus.

Helaas was Linda de Mol niet aanwezig, vanwege ‘opnames’, wat ik stiekem wel heel erg jammer vind want het had me erg tof geleken haar eens te ontmoeten, maar goed: Linda zou geen eigen blad hebben als ze niet zo’n manusje van alles was waarschijnlijk, in dat kader is haar afwezigheid dus wel begrijpelijk.

Wie er wél was was natuurlijk de andere hoofdredactrice van LINDA. (ze doen het met zijn tweeën): Jildou van der Bijl. Zij deed een voorwoordje en gaf heel eerlijk alle eer aan een lezeres die met het idee van de meiden special was gekomen. Zij schreef zo ongeveer: “Ik vind LINDA. een erg leuk blad, maar de onderwerpen zijn wel voor een iets oudere doelgroep bestemd, ik kan me er niet altijd even goed mee identificeren. Nu zijn er natuurlijk wel bladen voor mijn doelgroep, maar die vind ik dan weer niet de kwaliteit van LINDA. hebben’. Zonder te slijmen: ik ben het hier zeker mee eens. Bovendien vind ik dat er ook echt een gap is voor de leeftijd 17-23. Er zijn wel bladen die zéggen zich op deze leeftijdsgroep te richten, maar in de praktijk worden ze vooral door meiden als mijn zusje van 13 gelezen. De kans dat dat laatste bij LINDA.MEIDEN gebeurt is niet zo groot, want de doelgroep is goed betrokken geweest bij het maken van het blad, wat ik begreep: ‘Géén woorden als BFF’. Thanks!

Voor mijn gloednieuwe volgers op Instagram (waar ik sinds twee dagen actief ben, zie hier): jullie hebben door middel van deze, deze en deze foto al een sneak preview gekregen. Er was echter veel meer te zien! Kijk maar mee:

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Alle ‘meiden’ van Supertrash in de Supertrash’ regenboogprint die ik zo mooi vind.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Er waren drie covermodellen aanwezig: Geraldine Kemper, Soumia Albahaya en Sigrid ten Napel.

Photobucket
1…

Photobucket
2…

Photobucket
3…

Photobucket
…tada!


Vervolgens trad Linda’s huisband op: Miss Molly and me. Om je een betere indruk van de sfeer te geven en je de band wat beter te laten kennen filmde ik een stukje van hun optreden en interviewde ik de ‘helft’ van de band: Helge Slikker.

Photobucket
Photobucket
De bedenkster van LINDA.MEIDEN: Callina Knappmann.

Photobucket
Sigrid ten Napel (19, actrice uit o.a. Penoza en Overspel) met haar eerste cover!

Photobucket
Geraldine Kemper (22, presentatrice van Spuiten en Slikken).

Photobucket
Shoppen bij Supertrash!

Photobucket
De covermodellen bekijken samen met Jildou nog eens rustig het resultaat.

Photobucket
Ook Soumia (24, ex-VJ bij TMF, zangeres en wereldkampioene thaiboksen) is super trots!

Ik wil nog niet mijn algehele mening geven over LINDA.MEIDEN voordat ik hem echt van voor tot achter bestudeerd heb -waar ik even rustig de tijd voor ga nemen-, maar ik kan je natuurlijk wel vertellen over mijn eerste indruk. Misschien een beetje voorspelbaar, maar tot nu toe ben ik fan. Alles ziet, ruikt, klinkt en doet denken aan LINDA., maar dan een tikkie jonger. Zo kom ik Miss Nikki Tutorials tegen, een editorial met een knipoog (“sprak tante Linda”), een verhaal van de jonge (24) getalenteerde schrijver Kees van Nieuwkerk (die je misschien kent van zijn column in Viva) en een ongetwijfeld spraakmakend verhaal over loverboys (wat ik altijd een geweldig interessant onderwerp vind – wat je hopelijk niet verkeerd opvat). LINDA.MEIDEN was voor nu een eenmalige uitlage, maar wanneer deze variant een succes wordt zal zij vaker gaan verschijnen. Jullie weten: ik ben echt altijd wel kritisch, maar laten we dit blad met zijn allen een succes maken, want dit tijdschrift verdient echt een plekje in de supermarkt.

Wil je nog meer foto’s zien? Kijk dan op LINDA.’s Facebook pagina (en like ook meteen!). Ook is het de moeite waard even naar LINDA.’s site te surfen, waar altijd veel leuke backstage filmpjes te vinden zijn. Zo kun je hier de making off van de covershoot bekijken. En wil je meer bewegend beeld zien? Bekijk dan dit filmpje van LINDA. (check mij en mijn zusje tussen 0:27 en 0:31) en dit filmpje van Shownieuws.

LINDA. Meiden is vanaf vandaag, 3 juli, zes weken te koop voor €5,50: dezelfde prijs als LINDA., en wat mij betreft zeer redelijk voor een kwaliteitsblad. LINDA.MEIDEN is ook digitaal actief, door van een eigen pagina op de LINDA. site met leuke filmpjes dus, maar ook leuke blogs.


Foto’s en filmpje door mij en Saskia van Schaik.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties