logo
26 July 2012

Outfit – Gewaagd

Gepost in mijn outfits

Nadat het de afgelopen weken een heel stuk beter ging met mijn huid, werd ik nieuwsgierig en enthousiast: ik wilde zo graag weer eens proberen wat de reactie van make-up nu zou zijn. Daarnaast was ik natuurlijk ook meteen bang voor de consequenties en besloot ik geduldig te zijn. Maar ja: geduldig tot wanneer?

Toen ik dus vorige week in de Bijenkorf was en tegen de Mac counter aan liep – ik zou bijna zeggen: ‘helaas’ kun je de Bijenkorf niet binnenlopen zonder tegen die counter aan te lopen- kon ik me niet meer in bedwang houden. Ik vertelde de MUA de situatie en samen besloten we lippenstift en een beetje foundation te proberen. Dat eerste is niet zo’n bezwaar, dat tweede een stuk meer. Maar net zoals ik vind dat mode bij make-up hoort (en andersom) vind ik ook dat make-up bij make-up hoort: alleen mascara, alleen foundation, alleen lipstick… het hoort gewoon bij elkaar wat mij betreft.

Het resultaat (na 1 tot 2 dagen bedoel ik dan) was wel ik verwacht had, maar niet wat ik had gehoopt: ik was dan wel niet terug bij af, mijn huid werd er ook zeer zeker niet beter van. Toen heb ik me sinds lange tijd niet zo mooi gevoeld als hier. En dat heeft niets meer make-up te maken, maar met het feit dat ik me vrij voel. Vrij om te kiezen het wél te doen: dat zou ik erg graag weer willen. Want dat kleurtje op mijn lippen vind ik leuk en ik zal ook niet doen alsof ik niet meer van make-up houd, maar als ik de foto’s terugkijk dan vind ik het er niet zozeer mooier op worden: een wat egaler koppie. Ik vind mezelf vooral ‘besmeerd’ – haha-, iets wat ik eerder echt niet zag en ook iets dat ik niet zo erg vind overigens, maar nou ja… begrijpen jullie het al? Mijn tekst wordt te lang. Conclusie is dat ik de komende tijd wel weer wat vaker wat op mijn lippen wil gaan dragen en hier en daar wil experimenteren met wat mijn huid aan kan, maar dat ik nu toch ook aan het accepteren ben dat mijn ‘probleem’ wel eens van de zeer lange termijn zou kunnen zijn en dat ik mijn verwachtingen het beste naar niveau 0 kan brengen.

Zoals je ziet is deze outfit echter niet alleen op make-up gebied (voor mij althans weer) gewaagd, maar ook qua kleding. Vooral met de roze lipjes neigt het naar ordinair: strak, goud, roze, hakken, luipaard… meer ingrediënten heb je eigenlijk niet nodig om de mist in te gaan. Toch vind ik, maar misschien is dat arrogant, dat ik er wel mee weg kom. En zo niet: dan hoor ik het vanzelf!

En oh ja: nee, ik kwam niet net van de wc – vergeten mijn riem dicht te doen. In mijn drang naar ‘maakbaarheid’ (waar ik al vaker over verteld heb) wil ik graag dat de dingen gaan en zijn zoals ik dat het liefste zie. Ik vond dit riempje er zó leuk bij, dat ik hem wilde dragen, ook al is het een tailleriempje en past hij niet om mijn middel. Dan maar zo dacht ik. Heb ik toch die leuke stipjes. Als je van een heupriem een tailleriempje kunt maken, waarom dan niet andersom? Ik acht de kans echter best groot dat alleen mijn hersenkronkels zo gaan en dat jullie denken: what the.. ?

Genoeg gewaagdheid om je mening over te geven dacht ik zo!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
H&M badpak
H&M Divided luipaard jeans
H&M Inclusive schoenen
Wibra riempje
H&M haarband


Foto’s door Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties