logo
21 August 2012

Beeldmateriaal – Augustus

Gepost in beauty, fashion, overig
In deze rubriek zie je simpelweg interessant, inspirerend, intrigerend en aansprekend “beeldmateriaal” verzameld.

Elke maand zet ik mooie fotografie, streetstyle, mode items en andere interessantheden in de vorm van beeld bij elkaar, en voor Augustus is het vandaag weer zo zover. Geniet door naar beneden te scrollen en laat me dan vervolgens meteen weten welke afbeelding (het meeste) indruk op je maakte, én of je deze post maandelijks het bekijken waard vind (of misschien al wel genoeg andere inspiratie op het Internet vindt).

Photobucket
Wanneer je snel kijkt vind ik deze ‘kunst’ net op een soort dierensnuit lijken. Wanneer je langer kijkt zie je eindeloos veel verschillende interpretaties in deze foto. Een meisje dat kijkt naar een schilderij van ogen is wellicht de simpelste. Een ander voorbeeld is het om te keren: Big Brother is watching the girl. Ook de expressie van de ogen verandert elke keer wanneer je naar ze kijkt, en over de functie van de handen kun je eveneens een avond nakijken. Kortom: deze afbeelding zou de hele rubriek kunnen vullen. Bron foto.

Photobucket
Deze foto bewijst wat fotografie wel niet kan doen. De compositie is ontzettend simpel, maar de manier waarop de fotografische techniek is toegepast, maakt de foto reuze interessant vind ik. Het blurry effect geeft iets heel mysterieus: het hoofd van het meisje is niet hier, is niet daar, is eigenlijk nergens doordat ze in beweging is. En dat terwijl er met haar lijf verder ‘niets aan de hand’ is. Bron foto

Photobucket
Laat ik eerlijk zijn: deze afbeelding is stiekem lang niet zo interessant als de twee vorige (wat mij betreft dan), maar wel heel erg cute. Ik kan zo de nerdy, vintage look van de rest van de outfit erbij bedenken. En jij? Bron foto

Photobucket
Als ik ergens op dit moment helemaal weg van ben (ik voel een nieuwe Fashion crush aankomen…) dan is het wel duochrome. Op het gebied van make-up is dit effect allang geweest, maar in de kleding komt deze juist net kijken. Ik sta ervoor te springen, want duochrome betekent op een bepaalde manier eigenlijk twee kleuren tegelijkertijd en je weet: voor mij geldt ‘hoe meer kleur hoe beter’! Bron foto

Photobucket
Na de collar zie ik dit wel een vervolg worden: een soort ijzerdraad om je enkels! Wanneer je dit ruig combineert zal het er misschien best agressief uitzien, maar wanneer je het chic combineert kan het denk ik heel classy zijn. Ik ben in ieder geval helemaal vóór: vooral wanneer er ook een variant komt met het effect van de vorige foto. Bron foto.

Photobucket
Omdat het weer eens wat anders is dan zonnig geel: de maan met haar sterren. Waar de sterren iets glamorous hebben, straalt de maan voor mij eerder rust uit. Een mooie aanvulling op elkaar dus! Bron foto

Photobucket
Strikken zijn op dit moment niet echt meer je-van-het, maar zullen altijd een persoonlijke favoriet van mij blijven. Vooral wanneer ze schreeuwen: ‘ik ben een pakje, maak me open!’. Dan zijn ze groot en aandacht trekkend en vind ik ze het állerleukste. Bron foto.

Photobucket
Nu de zomer voorbij is, ebben de felle, neon kleuren ook weer langzaam weg. Toch blijven ze iets ultra cools hebben vind ik. Niet op de schreeuwerige manier als in de eighties, maar juist een stuk subtieler door middel van (zoals hier) een lipstick, zonnebril, of bijvoorbeeld een ketting, een riempje, etc. Oké, en als je dat dan eenmaal onder de knie hebt, dan kun je stiekem toch ook – à la de eighties dus- allebéi rocken, wat mij betreft. Bron foto

Photobucket
Eén van de allerleukste kledingstukken zijn, naar mijn mening, degene die je weer kind doen voelen. Waterschoentjes (heb ik overgeslagen, maar vallen wat mij betreft ook zeker in die categorie), vriendschapsbandjes (idem), en prinsessenprint bijvoorbeeld. Deze laatste is helaas nooit een trend geweest, terwijl mij het heerlijk lijkt om met Disney figuren op mijn panty (of iets dergelijks) te lopen waar ik nog niet eens ooit de film van heb gezien. Nu even het bruggetje naar deze foto: doet die propellor je ook niet denken aan toen je jong was? En je eeuwig tegen zo’n ding aan kon blazen? Ik vind ‘m geweldig leuk! Bron foto.

Photobucket
Alle vormen brillen hebben de afgelopen jaren de revue al gepasseerd, maar wanneer je een modeboek leest, kun je wat mij betreft toch het beste een ronde opzetten. Die komen zo intelligent over, vind ik. En doen net lijken alsof je echt alleen om praktische redenen een bril op hebt gezet. Bron foto

Photobucket
Ik kan niets anders zeggen dan: daar heb je ‘m weer. Duochrome. Bron foto

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties