logo
18 August 2012

Blogpost tips

Gepost in beauty, fashion, overig
Via de rubriek Blogpost tips wil ik regelmatig de blogposts, nieuws items en/of inspiratie artikelen met jullie delen die ik dagelijks op andere sites tegenkom, en de moeite van het bekijken meer dan waard vind.

Ik ben bang dat ik dit alleen schrijf voor degenen met zonneallergie – die daardoor binnen moeten zitten en daar niets te doen hebben-, maar die mensen mogen er tenslotte ook zijn. Dus bij deze: happy Saturday, enjoy the new Blogpost tips!

Tip! Goede redenen om je kledingkast op te ruimen
Photobucket
Jullie weten inmiddels: met het ‘miskopen’-verhaal ben ik het niet helemaal eens. Ik vind niet dat als je iets niet meer draagt, je het dan als miskoop moet bestempelen. Nee, ik zou zeggen: ga er juist voor zorgen dat je een manier vindt waarbij je het wél leuk om het te dragen. Dat is even een zijspoort, want waar het hier eigenlijk om gaat is dat Alyssa vindt dat je erbij gebaat bent wanneer je je ‘kledingkast’ bijhoudt en dus regelmatig opruimt en daar ben ik het helemaal mee eens! Ook met het feit dat daarbij hoort dat je dingen weg doet. Hoe dan precies en ‘waarom zou je’? Dat lees je in deze blogpost.

Tip!Zelf een ladder bouwen? 
Photobucket
De titel van deze post heet ‘Beklim jij je eigen ladder?’, maar de inhoud gaat eigenlijk verder dan dat. Want Lisanne heeft het erover dat veel mensen de maatschappelijke ladder beklimmen die er al is. En dat zij ervoor gekozen heeft in het diepte te springen en haar eigen ladder te beklimmen. Juist: precies wat ik ook doe. Deze post deel ik niet om jullie duidelijk te maken dat dát de manier is, en dat het ‘geëikte paadje’ (wat dat dan ook precies mag zijn) bewandelen niet goed is. Nee, ik wil jullie puur en alleen laten zijn dat er verschillende wegen naar Rome leiden en dat ik denk dat het belangrijk is te respecteren dat iedereen die op zijn eigen manier vindt. Denk daar maar eens overna!

Tip!Je favoriete designer items in stickervorm
Photobucket
Natuurlijk: een sticker is niet hetzelfde als the real thing. Maar wel leuk, toch? Via Etsy kun je stickers komen van die items waar je best eens over zou kunnen dromen, maar waarvan de kans ook best groot is dat je er nooit het geld aan uit gaat geven. De ontwerpster wil je in ieder geval graag happiness bezorgen volgens deze blogpost, dus met de intenties achter het idee zit het wel goed.

Tip!Subtiele, rosé kleurige kettingen maken.
Photobucket
De combinatie van het collar idee en de chain vind ik erg mooi aan deze kettinkjes, en aangezien je ze ook nog – lekker budget proof– betrekkelijk eenvoudig zelf kunt maken, wilde ik deze tip graag met jullie delen. Rosé is dé tint die je op dit moment heel veel ziet en het fijne is: deze is net zo veelzijdig als goud- en zilverkleur. Als je nog tijd over hebt, maak je er bovendien gewoon even deze schattige en bijpassende enkelbandjes bij.

Tip!Dans fotografie.
Photobucket
Je moet ervan houden en ik gok dan ook dat deze post sommige jullie gestolen zou kunnen worden, maar ik vind dit zúlke bijzondere beelden, dat ik toch wilde dat jullie ze zouden zien. Dans is altijd een grote passie van mij geweest. Een passie op een laag pitje welteverstaan. Een passie waar ik zelf ook helaas niet heel erg goed in ben, maar toch: het is en blijft een passie en er blijft hoe dan ook ergens in mij een ballerina’tje schuilen. Nou ja, ‘wannabe ballerina’ is meer op zijn plaats wanneer ik deze foto’s bekijk.

Meer leren over mode iconen
Photobucket
Bij leren over mode, iets wat ik graag doe en ik hoop jullie ook, hoort ook het leren over de iconen. Coco Chanel kent iedereen wel (neem ik aan?), maar van Anna Piaggi had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord (oeps!). Nog erger is dat ze deze maand is overleden, en dat ik ook dát niet meegekregen heb. Gelukkig is daar Fashionscene, die mij even een reality check geeft, zoals ze het zelf noemen. Anna Piaggi was eerst vertaler en werd later moderedactrice (voor Vogue bijvoorbeeld, toch niet de minste) en schrijfster.

Tip! Boodschappen doen bij de toko
Photobucket
Ik kom er zelf te weinig, maar vind het erg leuk dat de familie Verbon er wel regelmatig een bezoekje brengt en daar dan zo nu en dan ook over schrijft: de toko. Als ik me niet vergis kun je dit vrij vertalen naar ‘Aziatische supermarkt’. Doet mij persoonlijk meteen denken aan kroepoek en spekkoek, maar er is natuurlijk veel te vinden. Tara deelt hier haar aanraders.

En dan nog een tipje van mij om mee te eindigen: ‘de perfecte schoen’ uit deze outfitpost kost nu in het wit (dat was mijn tweede keus geweest) nog maar €19,95. Nelly heeft een complete pagina ingericht bij wijze van ‘koopjeshoek’ met alleen maar schoenen voor €19,95 en daar staan ze bij!

Wil je meer tips van mij of verwijzingen naar interessante blogposts? Volg me dan op Twitter en Facebook.


Alle credits gaan naar de bronnen. 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties