logo
3 August 2012

Fashion crush – J.W. Anderson voor Aldo

Gepost in fashion
In Fashion crush zie je een trend, persoon, merk, print, kledingstuk of kleur uit de mode- en/of beautywereld waar ik op dit moment helemaal weg van ben.

In de (tussen)tijd dat ik de foto’s van deze Fashion crush verzamelde tot het moment dat ik deze post online zette, bleek Asos me niet zo lief te vinden.

Waar ik het in godsnaam over heb? Over mijn late reactie wat betreft de geweldige schoenencollectie die ontwerper J.W. Anderson voor schoenenmerk Aldo ontwierp. Deze collectie was een zomer collectie – de schoenen waren al vanaf afgelopen februari op de markt (oeps!)- dus zijn ze een paar dagen geleden bij Asos in ieder geval uit het assortiment gehaald en er niet meer verkrijgbaar. Bad timing, want nu lijk ik helemáál laat met mijn ontdekking! Jammer ook omdat de schoenen er kort daarvoor allemaal met -70% afgeprijsd waren, waardoor ze ineens een stuk betaalbaarder werden.

Aldo is een schoenen- en accessoiremerk, dat niet in Nederland verkrijgbaar is. Je kunt Aldo vanuit Nederland, voor zover ik weet, alleen via Asos bemachtigen. Vandaar ook jammer dat de schoenen er niet meer verkrijgbaar zijn: ik vrees dat het je enige kans was, mocht je geïnteressseerd zijn. De Aldo webshop verzendt nog niet verder dan de US (boe!).

Dikke kans dat je zowel J.W. Anderson als Aldo nog niet (goed) kent (hun samenwerking kun je kennen via vele bloggers), dus bij deze een introductie. De schoenen van Aldo vind ik bijna altijd te gek. Ze zijn niet té trendy, waardoor ze iets tijdloos hebben, maar bieden je zeker elk seizoen iets waardoor je weer helemaal ‘bij’ bent. De prijzen zijn bovendien redelijk en de kwaliteit lijkt me goed – er wordt in ieder geval gebruik gemaakt van materialen als leer. Wil je zelf een indruk krijgen van wat Aldo in hun assortiment heeft? Kijk dan hier

De collectie die Anderson voor Aldo ontwierp was echter een tikkie duurder (allemaal £125 per stuk), maar absoluut prachtig. Ik zag de schoenen een tijdje geleden al, maar dit was een liefde die echt even moest groeien.

J.W. Anderson is pas 26 en eigenlijk acteur. Hij begon echter een tijdje geleden als sieradenontwerper en toen was het hek van de dam. Hij ontwerpt nu zowel mannen- als vrouwencollecties en om een idee te krijgen van zijn ontwerper kun je een kijkje nemen bij Net-a-porter. Met de samenwerking wil Aldo moedig talent ondersteunen en vieren in de modewereld. Wat mij betreft geslaagd, J.W. Anderson heeft er een hoop aandacht door gekregen, en ook helemaal niet vervelend: door dit soort samenwerkingen blijven ontwerpers dichterbij komen voor het ‘grote publiek’ en daar word ik alleen maar blij van.

Voor alle schoenen die Anderson voor Aldo ontwierp (vijf stuks), verwijs ik je door naar deze link.

Kende jij deze schoenen al?

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


Bronnen van foto’s, van boven naar beneden: poisepolish /5 inch and up /Moderosa / Mode Junkie / FASHION DOTTY /Be Lighter / afterDRK /5 inch and up 

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties