logo
29 August 2012

Nail diary – Augustus

Gepost in beauty

Al máánden liep ik met het idee voor deze post, maar mijn nagels wilden simpelweg niet meewerken. Of eigenlijk: ik wilde niet meewerken, want mijn nagels hebben niet echt een eigen wil, voor zover ik weet. In het kader van ‘weer wat meer beauty op fashionisaparty.com’ leek deze nail diary mij dus leuk. Degene die mij al langer volgen zullen het probleem rondom mijn nagels (en daarmee de reden dat deze nail diary zo lang op zich liet wachten) echter waarschijnlijk wel herkennen: ik heb een obsessie (écht een obsessie) voor mijn nagels. Strontvervelend.

Het probleem? Mijn nagels (en dan tel ik ook nagelriemen en vingertoppen mee – soms liggen er gewoon hele vellen af) zijn vaak óf extreem goed óf extreem slecht. Als ze slecht zijn, maak ik ze slechter. Als ze goed zijn: ook. Dan wil ik ze mooi houden door een minuscuul randje (wat mij dan net een doorn in het oog is) weg te bijten en voor ik het weet heb ik het tien keer erger gemaakt. Maar goed: het is een obsessie die is voortgekomen uit die-hard nagelbijten en gelukkig  is het nooit meer zo erg als toen. Vre-se-lijk was dat. Als ik mijn kind ooit aan haar nagels zie zitten later bind ik haar handen vast voor haar eigen bestwil, want nagels bijten gun ik echt niemand.

Het goede nieuws is: als ik de discipline heb om eraf te blijven (dat lukt éigenlijk haast alleen door nagellak te dragen, maar dan moeten mijn nagels daar wel in een goede conditie voor zijn), heb ik hele sterke nagels die heel lang kunnen worden en simpelweg perfect zijn. Al zeg ik het zelf. Maar ja: áls, áls, áls.

Gelukkig zat ik de afgelopen tijd op nagelgebied in een stijgende lijn omhoog (het grappige is dat je die ook echt kunt zien in de foto’s, wat mij betreft), en besloot ik daardoor dat het eindelijk maar eens van zo’n nail diary moest komen. Het concept houdt simpelweg in dat ik mijn nagels gedurende een maand op de foto zet wanneer ik nieuwe nagellak draag, zodat je kunt zien wat ik zoal draag. Een beetje hetzelfde als een ‘cocktail review’ dus, maar het leuke vind ik persoonlijk: dit is echt een díary. Dus geen perfecte swatches in het perfecte zonlicht (niet dat daar iets mis mee is, integendeel), maar eens een keer de realistische kant van nagels: strubbelingen met slechte nagellak, wondjes aan je nagelriem, kortere nagels, langere nagels, en nagellak die ik simpelweg echt dráág – en dan niet voor twee minuten. Omdat ik echt niet geloof dat we er allemaal bij lopen met de prachtig gelakte nagels van Charlotte (om maar iemand te noemen).

Ga ervoor zitten en geniet van de mooie kleurtjes die nagellak te bieden heeft (love it!).

Photobucket
Vampira is een zwarte, glossy lak met rode glitters.

Photobucket
De Holographics collectie van Essence was alles behalve ‘holo’, maar wel erg mooi. Dit is een lichtelijk duochrome, lila lak.

Photobucket
Mijn favoriet van de ‘dubbele’ Essence lakken, deze felblauwe lak met daaroverheen een sheer gele topcoat met duochrome deeltjes die neigen naar verschillende tinten rood, oranje, paars: geweldige combinatie.

Photobucket
Gewoon een felle ‘knaller ‘tussendoor: Models Own Pink Punch.

Photobucket
“Een beetje Kerst’ig”, zei mijn vriendje. Ik kan hem geen ongelijk geven, maar Kerst is maar twee dagen per jaar. Beetje weinig voor deze mooie lak!

Photobucket
Sóms houd ik van neutraal. Gewoon voor de verandering. OPI ‘New York City Ballet’ is daar perfect voor. Deze ‘Care to danse?’ blijft sheer, maar op zijn tijd vind ik dat mooi.

Photobucket
Is het nou geel? Of is het oranje? Ik vind geel, maar ik word nog weleens kleurenblind genoemd. In ieder geval vind ik ‘m prachtig, zomers, zonnig en warm.

Photobucket
Het idee leek me zo leuk: zelf nagellak maken met de nieuwe pigments van Essence. Helaas, helaas. Het kostte me de tijd van drie keer opnieuw lakken, en daardoor ook meteen een half flesje basis lak én een halve fles remover. Het resultaat? Bubbly nagels. Het zal wel aan mij liggen (en een beetje aan mijn topcoat, zie volgende foto) maar wat was hier ook alweer zo leuk aan?

Photobucket
Omdat ik tóch zin had voor een dergelijke kleur, koos ik een tint van Misa die redelijk dicht bij mijn Essence pigment ligt. Helaas had ik mijn nieuwe (maar oude) topcoat wat overschat, waardoor ik ook bij deze lak drie keer opnieuw moest lakken voordat mijn manicure toonbaar was. Ik ben het niet gewend dat een topcoat zo slecht droogt en óók nog eens zo snel bubbeltjes veroorzaakt. Gelukkig voor ons allen is deze topcoat alláng uit het Catrice assortiment.

Wat vind je? Heb je liever kwalitatief goede foto’s met een goede camera en perfecte nagels zodat je de kleur van de lak goed kunt zien en omdat je dat prettiger vindt om naar te kijken? Of vind je zo’n diary wel leuk als uitzondering op die vele swatches die er toch al zijn? Ook wanneer je me al volgt via Instagram en deze foto’s dus al gezien hebt (een beetje hetzelfde verhaal als bij deze post)? Kortom: is deze post voor herhaling vatbaar, wanneer mijn nagels toonbaar zijn? Ik hoor het graag!


Foto’s via mijn Instagram

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties