logo
31 August 2012

Opening – Eerste Weekday store in Nederland

Gepost in fashion

Gisteravond werd door middel van een klein feestje gevierd dat Weekday nu een winkel heeft in Nederland, aan het Rokin (nummer 84) in Amsterdam. Vanaf vandaag is deze winkel ook publiekelijk toegankelijk; via dit Instagram account kun je de beelden volgen van de eerste klanten die vandaag Weekday bezoeken. En ohja: de Facebook volgers waren natuurlijk al op de hoogte van deze heugdelijke opening.

Nu is natuurlijk de vraag: wat is Weekday en wat zou deze winkel jou kunnen brengen?

Weekday is van hetzelfde bedrijf als H&M, Monki en Cos. Nog niet zo heel lang overigens; over het ontstaan van Weekday kun je heel kort hier wat lezen. Net zoals Cos, hoort Weekday bij het wat hogere segment (hoger dan H&M in ieder geval) kleding en winkels. Toch is Weekday anders dan Cos. Om te beginnen is Weekday qua stijl meer edgy. Waar Cos wat klassieker is, is Weekday wat jonger. Ten tweede verschilt Weekday, doordat zij een verzameling is van verschillende merken. Je zou het kunnen vergelijken met een winkel als Men at Work (best een slechte vergelijking, maar ik weet even geen beter), maar Weekday heeft ook verschillende eigen merken, heeft veel meer inmenging bij de merken die zij verkoopt (het zijn vaak samenwerkingen met henzelf) en is meer fashion.

Toen ik de eerste beelden zag mét prijzen van Weekday, ongeveer een half jaar geleden, werd ik enthousiast. Deze prijzen waren immers helemaal niet zo prijzig als Cos bijvoorbeeld wel eens kan zijn en kwamen aardig in de buurt van H&M. Wat blijkt nou? Dit geldt vooral voor hun eigen merken. De samenwerkingen die zij contiu aangaan met ontwerpers e.d., hun storemade merk (dat ter plekke in de winkel wordt gemaakt), en hun vintage merk (hier kun je informatie vinden over elk afzonderlijk merk) zijn een stuk kostbaarder helaas. Jammer, maar desondanks zijn er ontzettend leuke, betaalbare sieraden te vinden, is het een prachtig pand waarin de winkel is gevestigd, en vindt je er ongetwijfeld inspiratie.

De verdeling van de winkel? Op de begane grond vindt je denim, op de eerste etage dames, accessoires en pashokjes, en op de tweede etage heren.

Kijk maar mee naar de beelden!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Wil jij Weekday gauw gaan bezoeken, of sta je nog niet zo te springen?


Foto’s door mij. 

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties