logo
29 August 2012

Outfit – Bloemetjesbroekkie

Gepost in mijn outfits

Hier komt een verhaal over hoe heerlijk misplaatst ik me kan voelen in (mijn) kleding:

Ik ging een kooi ophalen voor mijn nieuwe huisdier die ik via Marktplaats had gekocht (de kooi, niet het huisdier). Daar sta ik dan: ergens waar ik nog nooit geweest ben (ook nooit meer wil komen trouwens). Lees: tussen de jongen met petjes en brommers (no offence, maar been there, done that / ik generaliseer even in dit stukje om mijn punt te maken) in mijn bloemetjesbroekkie. Ik de man des huizes opbellen hoe ik in godsnaam de weg moet vinden (waarom is dat nou niet mijn sterkste kant?), stelt hij na wat aanwijzingen (die me alleen maar wat onzekere rondjes doen lopen) uiteindelijk zuchtend de vraag WAT IK AAN HEB. “Dan fiets ik je wel even tegemoet”.

Niet dat ik hier nou iets verschríkkelijks raars aan heb, maar in de ogen van sommige mensen nou eenmaal wel. Er zijn genoeg twijfel gevallen, maar in dit geval hoefde ik meneer niet eens te zíen om hem verdwaasd naar mijn bloemetjesbroekkie te zien kijken. Laat staan dat ik de woorden ‘Swedish Hasbeens‘ in de mond ga nemen. Wat hakkelend begin ik met ‘een bloesje met streepjes’ (dat leek me het meest veilig, maar helaas ook het meest bekakt) en ga vervolgens verder met: ‘weet je, je ziet het wel’. Dat leek me genoeg zeggend.

Wat ik hier nou eigenlijk mee wil zeggen? Niets. Misschien helpt het sommige van jullie (die wel iets aparts zouden wíllen dragen, maar bang zijn zich net zo misplaatst te voelen als dat ik hier deed) door middel van een hart onder de riem. Natuurlijk word ook ik wel eens raar aangekeken, of heb ik op zijn minst dat gevóel (dat is namelijk praktisch hetzelfde): je leert erom te lachen. Dat doe ik in ieder geval wel, nu ik dit schrijf.

Heb jij je wel eens misplaatst gevoeld in je kleding? Wanneer dan?

P.S. Ohja, en ja: mijn broek schijnt een beetje door, maar ik heb een bijpassend blauw slipje aan, dus who cares (zolang ik het niet ordinair vind ogen, kan ik er niet wakker van liggen)?

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
C&A blouse
H&M Divided broek
Swedish Hasbeens voor H&M schoenen
H&M Divided oorbellen
Bijou Brigitte ring
neovisioneyewear.com bril


Foto’s door Bas Visserman. 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties