logo
15 August 2012

Outfit foto’s – Bijzondere shoots

Gepost in overig

In deze post heb ik weer een aantal outfit foto’s op een rij gezet waarbij het eens niet om de outfit gaat, maar juist eens om de omgeving, de stemming, en al dat andere wat bij een “shoot” komt kijken. Zoals ik al vaker vertel: bij een blog komt veel meer kijken dan je aan de buitenkant ziet, en voor outfit foto’s maken geldt eigenlijk hetzelfde. Een foto is maar een ‘plaatje’, en ik vind het leuk om zo nu en dan eens wat meer te vertellen over het verhaal achter dat plaatje. Waar stond ik stiekem, ook al zie je dat misschien niet, héél ongemakkelijk op mijn benen? Of waren de weersomstandigheden véél slechter dan dat het lijkt (gelukkig maar!)? Je leest het hieronder.

Photobucket
Yara is altijd verreweg mijn meest toegewijde ‘fotografe’ geweest. Ik heb het al vaker gezegd, maar zelfs als ik geen zin had (en dat komt niet zo vaak voor) motiveerde zij me altijd om tóch foto’s te gaan maken. Ze maakte er uitgebreid voor én ze was altijd voor en met mij op zoek naar leuke, nieuwe omgevingen of achtergronden. Deze graffiti muur is één van de voorbeelden. Nu ik hem weer zie zou ik graag vaker met zo’n muur werken, want ik vind dat de warme en felle kleuren mijn outfit erg ophalen. Ook al is het geen rustige achtergrond, en trekt ie erg de aandacht.

Photobucket
Deze outfit foto’s maakte ik tijdens een evenement van haarmerk Aussie. Het thema was Australië, en de omgeving was goed op dit thema aangepast. Het is dat mijn kleding er niet voor zorgt dat het op de plek en het moment van maken erg warm is, maar anders zou je zo denken dat ik in een droge, tropische omgeving stond. Vind je niet?

Photobucket
Laatst lag ik ook nog op zulke metalen platen (iemand vroeg nog of dat niet pijnlijk is: jawel, best wel) voor outfit foto’s, maar toen had ik geen blote benen en die waren ook laag genoeg om er niet op te hoeven klimmen. In dit geval dus beiden wel en dat resulteert erdan in dat ik verkrampt lig als een boer met kiespijn. Bij het plaatsen vertel ik dat er dan meestal maar niet bij, want daar worden jullie waarschijnlijk toch alleen maar ongemakkelijk van, maar zo’n tijd later kan ik er alleen maar om lachen. Waarom ik dat doe/het ervoor over heb? Ik wil gewoon graag gewoon experimenteren met variatie in mijn achtergronden en settings. En nee, dat hoeft niet perse op een pijnlijk metalen hek, maar zoveel opties zijn er niet. Je moet er rekening mee houden dat je bij een achtergrond (tenzij je vlak tegen een muur of boom gaat staan) best ver en breed kunt kijken. Er mag dus niets in de lengte of breedte storend zijn. Dan kom je al snel bij een weiland o.i.d. uit maar dát vind ik na een tijdje juist saai worden. Oftewel: wie origineel wil zijn, moet pijn lijden.

Photobucket
Op de Miljonair Fair foto’s maken was best bijzonder. Nog niet eens om het feit dat ik op een rode loper stond o.i.d. Dat gebeurt wel eens vaker. Meer om de algehele setting en sfeer. Ik voelde me sowieso al vrij misplaatst tussen al die mannen in pak en vrouwen in mantelpak: kun je nagaan dat ik enthousiast tussen die toch vrij stijve (of zich stijf voordoende) mensen moet gaan poseren.

Photobucket
Dit is één van die shoots waarbij je eigenlijk een stuk meer achtergrond zou moeten zien dan het stukje wat je ziet. Naast deze foto’s dan, zodat je kunt zien hoe je beeld kunt ‘manipuleren’. Als je het beeld breder zou trekken, zou je namelijk zien dat ik op een relatief smal en hoog voorwerp (kunstwerk?) zit aan een drukke, brede weg met allemaal lelijke kantoorpanden e.d. Zo op deze foto’s ziet het er alleen maar vrolijk en geel uit, zou je dus iets meer zien dan zie je een meisje op een lelijk, geel ding in een gewoon Nederlands dagelijks (stads)leven. Een mooi visueel voorbeeld van: niets is wat het lijkt.

Photobucket
Ik kan zweren dat dit de enige outfit foto’s ooit gemaakt zijn die ik niet gepubliceerd heb. Ik beloofde jullie al eens dat ik alles plaats, en tot nog toe heb ik me daar braaf aan gehouden met alleen deze keer als uitzondering dus. Soms hield ik me aan die zelfbedachte ‘regel’met tegenzin, maar uit principieel oogpunt (jullie mogen het ook best zien wanneer een shoot even niet zo perfect, zonnig, vrolijk, luchtig, bijzonder en/of charmant blijkt te zijn) stond ik er altijd achter. Deze twee foto’s zijn nog prima gelukt, maar waren zo’n beetje de enige van de serie, en twee foto’s plaatsen vond ik te weinig (ik gebruik namelijk standaard zeven foto’s voor een outfitpost). Naast het feit dat de foto’s niet gepubliceerd zijn, is deze shoot ook nog bijzonder omdat hij binnen is gedaan – ‘binnen shoots‘ zijn zo’n beetje op twee handen te tellen, misschien wel op één. En om het nog Oerhollandser te maken: voor de Albert Heijn, dus vandaar dat blauw.

Photobucket
Over deze fotoshoot waren de meeste van jullie erg te spreken, en dat is ook niet zo gek, want wat is er nou een mooier beeld dan een ondergaande zon? Niet dat ik er echt voor ga zitten – om het ‘zakken’ te zitten kijken bedoel ik- maar als een mooi achtergrondplaatje fungeren vind ik het wel. Het is, voor zover ik me kan herinneren, de enige keer geweest dat ik bij de Rijn foto’s heb gemaakt en dat is eigenlijk nogal stom want relatief is die heel dichtbij huis en ze (hoe spreek je een rivier aan?) kan goed helpen bij het maken van mooie foto’s denk ik. Terwijl ik echt niet zo’n lefgozer ben ga ik hier zonder angst op het puntje van het muurtje staan. Ook al zijn mijn schoenen niet de allerstabielste, en is de afgrond ‘erger’ dan je wellicht kunt zien. Het schijnt mijn slecht in kunnen schatten van risico’s te zijn. Eén van de redenen waarom ik eigenlijk ook niet wil gaan autorijden. Sommige remmingen heb ik echt op de verkeerde plek zitten, geloof ik.

Vind jij het leuk om wat te lezen over mijn shoots? Van welk ‘verhaal’ keek je het meeste op?


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties