logo
20 August 2012

wehkamp.nl – Voor je denim en jeans!

Gepost in fashion
Dit is een advertorial. 

Denim is zo veelzijdig dat het vraagt om een groot assortiment wil je het materiaal goed vertegenwoordigen. Eén van Nederlands grootste webshops, wehkamp.nl, heeft natuurlijk alle ruimte voor dit assortiment en behoort dan ook tot de webshops met de grootste online jeans collectie. Voordat ik je meer vertel over de actie die zij hieraan gekoppeld hebben, geef ik je eerst wat achtergrond informatie.

Photobucket
De termen denim en jeans worden door elkaar gebruikt, maar komen op hetzelfde neer en zijn beiden afkomstig uit Frankrijk. Over de afkomst van denim heb je waarschijnlijk al weleens eerder wat gelezen: het woord is afgeleid van zijn plaatsje van afkomst, Nîmes. De oorspronkelijk volledige naam van het daar gemaakt materiaal (denim dus) was Serge de Nîmes. Zoals dat echter gaat met taal: in 2012 noemen we de spijkerbroek dus ‘denim’ of ‘jeans’. Voor wie toch het exacte verschil wil weten; die ontdek je wanneer ik je vertel waar het woord jeans vandaan komt. Van eveneens een verbastering, maar dit keer van de Italiaanse plek Gunea, waar denim indigoblauw werd geverfd. Jeans is dus officieel denim in de kenmerkende kleur geverfd.

“Vroeger” was een jeans een jeans, tegenwoordig zijn er ontelbaar veel varianten. Dat is dan ook meteen het grote voordeel van jeans: dat het zo veelzijdig is. Een destroyed boyfriend jeans geeft je een heel ander gevoel dan een effen skinny. Op deze manier is jeans echt voor iedereen. Denk maar eens terug aan wat Magda zei over mij en jeans: waar ze een basic skinny jeans te saai voor me vond, vond ze de rauwe boyfriend wél goed bij me passen. Beiden is het denim, maar beiden zijn ze een heel andere stijl.

Als we het hebben over verschillende afwerkingen en stijlen van jeans, dan heeft tie-dye de afgelopen tijd een comeback gekend, maar ook snow washed is sinds een tijdje terug van weg geweest (hier zie je mij in zo’n een voorbeeld van zo’n jeans). Ik ben op dit moment helemaal fan van distressed denim (lijkt op destroyed), zoals ze dat noemen, maar wat ik ook erg cool vind is coated denim. Misschien weet je niet meteen wat ik hiermee bedoel, maar je bent ze de afgelopen tijd ongetwijfeld eens tegengekomen: jeans waarbij een laagje in een andere kleur is gespoten. Vooral een metallic coating hebben we gezien, maar andere kleuren coating zullen komend seizoen ongetwijfeld ook aan bod komen.

Photobucket
Nu weer terug naar het grote denim en jeans assortiment van wehkamp.nl; alles uit dit assortiment staat de komende week namelijk nog eens extra in de spotlights bij wehkamp.nl in de ‘Denimweek op wehkamp.nl’. Om het mooie materiaal te eren en jou de kans te geven je favoriete stijl te scoren nu er zoveel verschillende nieuwe soorten jeans in omloop zijn (bijvoorbeeld de coated dus). Met een groot aanbod aan jeans voor vrouwen en jeans voor mannen, weet je waar je de volgende keer je jeans uit kunt zoeken, want  je weet wat ze zeggen…..eerst wehkamp.nl!

Wat is jouw favoriete soort jeans?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties