logo
12 September 2012

Elegance Awards 2012 – De elegantste vrouwen van Nederland

Gepost in overig

Gisteravond reikte tijdschrift Elegance de Elegance Awards uit: awards voor meest elegante 20er, 30er, 40er en 50er van Nederland.

Ik zei het eerlijk, een paar weken geleden: Elegance leerde ik eigenlijk pas kort geleden kennen. Het is een blad dat ik vaak in de schappen zag staan, maar waar ik nooit aandacht aan besteedde. Des te leuker dus om Elegance gisteren als tijdschrift meteen wat beter te leren kennen. Elegance blijkt namelijk de oudste glossy van Nederland te zijn; opgericht in 1937.

Het artikel waar ik het over Elegance (en andere modebladen) had was A Touch Of Fashion. Daar noemde ik al dat Elegance niet voor de jonge doelgroep is. Waarom ik dit dan met jullie deel, zul je je misschien afvragen? Omdat ik persoonlijk denk dat zo’n doelgroep erg relatief is. LINDA. wordt ook niet voor ‘meisjes’ van 18 gemaakt, maar het is wel mijn favoriete blad. Om de doelgroep van Elegance wat verder te specificeren: het blad richt zijn op dames die verder kijken dan alleen naar uiterlijke stijl en zich verdiepen in kunst en cultuur. Deze dames zijn dan ook in eerste instantie uitgekozen door hun elegantie (natuurlijk!), maar in tweede instantie om wat zij het afgelopen jaar op het gebied van kunst en cultuur hebben gedaan.

Het was een korte uitreiking, waarbij met name het optreden van Do (één van de winnaressen) indruk op mij maakte. Later had ik het er nog met mijn compagnon van de avond, Vera, over: of een vrouw gevoelsmatig mooi is, word naar mijn idee toch voor een groot deel veroorzaakt door uitstraling. Rationeel kan iemand nog zo’n symmetrisch gezicht hebben, Do heeft echt die stralende uitstraling en in combinatie met haar kwetsbaarheid (hoe ze openlijk vertelt over hoe ze terugkwam bij haar ex bijvoorbeeld) en muzikaliteit, kan ik meteen zeggen dat ik haar een zeer terechte winnares vind.

De andere winnaressen waren Sigrid ten Napel (die ik nog kende van de LINDA. MEIDEN lancering) als ‘Opkomend talent’, Sylvia Hoeks in de categorie twintig, Monic Hendrickx in de categorie veertig en Jessica Durlacher in de categorie vijftig. Do was winnares in de categorie dertig, kun je daaruit opmaken.

Voor wie de overige winnaressen niet kent: Sigrid ten Napel is actrice en werd door Elegance geroemd om haar intelligentie, gedrevenheid en klassieke schoonheid. Monic Hendrickx is actrice en kreeg de award door haar innemendheid en krachtige uitstraling. Tot slot Jessica Durlacher (die je haar leeftijd zeker niet geeft): zij is schrijfster van bijvoorbeeld De held. Elegance waardeert haar om haar levenslust.

Kijk je weer mee naar de beelden van de avond?

Photobucket
Photobucket
Richard Kemper (van Veldhuis & Kemper) reikte de Awards uit. Vanaf januari gaat hij een column schrijven voor Elegance, waarin hij zich verwondert over de vrouw.

Photobucket
Photobucket
Trotse hoofdredactrice Anita Willemars.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
De winnaressen ontvingen o.a. een juwelenbon van Schaap Citroen, een overnachting in The Grand, en een zijden sjaal van Claudia Sträter als prijs.

Photobucket
De Award! Ontworpen door beeldhouwster Diana Kortbeek.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Vind jij het interessant om te lezen over dit soort awards? Of betekent het te weinig voor jou? Ik ben benieuwd!


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties