logo
3 September 2012

Grazia P.C. Catwalk Jubileumeditie – De show

Gepost in fashion

Na vier keer werd gisteren voor de vijfde keer de Grazia PC Catwalk georganiseerd. Niet alleen Grazia viert deze week dus feest met een extra dik nummer omdat zij vijf jaar bestaan: de PC Catwalk doet dat ook.

Wat is de PC Catwalk nu precies? Voor degene die het niet eerder gehoord hebben: een modeshow in de P.C. Hooftstraat in het eerste weekend van september, waarbij de high-end winkels uit de PC Hooftstraat hun nieuwe collecties laten zien. De catwalk is bijna zo lang als de P.C. Hooftstraat zelf, en het evenement is publiekelijk toegankelijk. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk mensen inspiratie opdoen en de show bijwonen. Het evenement wordt georganiseerd door tijdschrift Grazia en het Fashion & Museum District.

Wat dit jaar bijvoorbeeld anders dan voorgaande jaren was, is dat er een live street casting aan de show vooraf ging. Hierbij kon je gescout kon worden als model, waarna Hilmar Mulder (hoofdredactrice van Grazia) en Tony Jones (model management) een winnares kozen die gelijk mee mocht lopen in de show. Ook belangrijk dit jaar was special guest Carla Vanni, de oprichtster van de allereerste (Italiaanse) Grazia, en inmiddels 75 jaar oud. Net als andere jaren was bijvoorbeeld dat er bij de kindercollecties van de show zoons en dochters van BN’ers meeliepen. Zoals Willem, het zoontje van Lange Frans.

Wat ik dit jaar miste was de Stylehunter Best Dressed Award, een award voor de bestgeklede persoon uit het publiek. Deze prijs werd vorig jaar nog gewonnen door Carolien Spoor. Jammer, want ik denk dat het de bezoekers van het evenement toch nét een extra zetje geeft om zich op en top aan te kleden, en er is als ‘gewone modeliefhebber’ niet heel vaak een moment waarop je in het zonnetje wordt gezet. Net als vorig jaar werd wel weer de Shopreme Award uitgereikt, de prijs voor winkel uit de P.C. met de beste klanttevredenheid. Deze prijs ging naar Max Mara. En waar vorig jaar de show nog werd geopend door Adlicious (van X-Factor, weet je nog?), werd er nu na afloop van de show een optreden verzorgd door Shermanology.

Hoe leuk het ook is dat werkelijk íedereen (gratis) naar de P.C. Catwalk kan, de lengte van de straat en catwalk zorgt er ook voor dat je standaard de helft van het gebeure mist. Zo kon ik de presentatie (door Hilmar Mulder en Marvy Rieder) alleen maar horen, niet zien, en kreeg ik van Shermanology ook alleen maar iets mee vanuit de boxen. En ohja: Danie Bles zou de tweede special guest (waarom is me eigenlijk niet helder) van de dag zijn, maar ook van haar heb ik niets gehoord of gezien.

Dan is het nog belangrijk, voor wie een volgende keer ook gezellig komt, op tijd een plekje te vinden langs de catwalk (en deze te bewaken!) zodat je genoeg van de show kunt zien. Ook daarom kun je niet van begin tot einde langs de catwalk lopen tot de show begint en zo overal een ‘graantje van meepikken’. Gelukkig is de sfeer van het einde van de ochtend tot het einde van de middag heel gezellig en feestelijk in de P.C. op deze dag, dus vervelen zul je je niet snel.

De beelden van de show van de jubileumeditie van de Grazia P.C. Catwalk (een hele mond vol!) zie je in deze post. In een volgende post krijg je een sfeerimpressie door bijvoorbeeld alle stylish people en BN’ers die er waren én je gaat nog zien wat ik zelf droeg tijdens het evenement.

Je zult ongetwijfeld niet meteen naar de P.C. rennen om onderstaande kleding aan te schaffen, maar fijne inspiratie kan het wel zijn, toch? Voor ik het vergeet: bij alle foto’s gaat het om de kleding, behalve bij de modellen met de lichte, luchtige kleding aan: zij waren modellen voor Wella Professionals, en bij hen gaat het dus om het haar.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Ben jij weleens bij de Grazia P.C. Catwalk geweest? Zo ja: wat vond je ervan? Zo nee: zou je er een volgende keer heen willen?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties