logo
21 September 2012

Wat vind jij? – Prada lente/zomer 2013 schoenen

Gepost in fashion
In Wat vind jij? plaats ik een stelling met als onderwerp iets fashion-, beauty of mediagerelateerd. Na wat achtergrondinformatie en mijn eigen mening, wil ik jouw reactie op de stelling weten!

Het is bijna weekend en daarom: geen lastige, ethische kwesties in Wat vind jij? dit keer, maar gewoon eens ordinair je persoonlijke mening/voorkeur/ervaring spuien.

Misschien wist je het al wel: op dit moment zijn de internationalen fashionweeks in volle gang. Van 6 t/m 13 september was New York fashionweek, van 14 t/m 18 september nam Londen het over, en op dit moment is het Milaan dat de klok slaat (om vervolgens af te ronden met Parijs). Er zijn natuurlijk een hoop andere (mode)steden, maar deze vier worden gezien als de belangrijkste.

Het zal waarschijnlijk liggen aan het feit dat ik ouder word (binnenkort weer officieel een extra jaartje op de teller, slik), maar ik vind die shows steeds interessanter. Natuurlijk is de kleding er vrij onbereikbaar: veel is niet echt draagbaar en bijna alles is onbetaalbaar. Toch kan ik steeds beter de vertaalslag maken van de catwalk naar het dagelijks leven en me door shows laten inspireren, merk ik. Hopelijk lukt het me die vertaalslag ook op jullie over te brengen.

Het feit dat ik shows steeds interessanter ga vinden heeft er ook mee te maken dat ik merk dat ik het op straat en in de winkels wel een beetje gezien begin te hebben. Op wat trends na, heb ik het gevoel dat er elk jaar hetzelfde hangt en dat alles saai en eenheidsworst is. Dan heb ik het natuurlijk (vooral) over de grote, bekende winkels, want dat is nou eenmaal hetgene wat bereikbaar voor me is.

Gelukkig is daar het internet om mijn heil te zoeken, maar zijn daar ook ontwerpers die mijn zintuigen weer even prikkelen met dingen waarvan ik, bij de eerste kijken, vaak geen flauw idee heb of ik het nou mooi vind of lelijk. Onderste afbeeldingen zijn daar een goed en duidelijk voorbeeld van.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Prada gaf haar lente/zomer 2013 show in Milaan. Gisteren, om precies te zijn – deze foto’s zijn dus vers van de pers. De collectie was dit keer o.a. geïnspireerd op Japan, en de schoenen bleven daarop niet achter. Op de eerste afbeelding staat slechts één model uit de show (wel de meest aparte). Op de laatste foto zie je alle schoenen voorbij komen, maar deze afbeelding is gedetailleerder.

Ik koppelde de volgende stelling voor jullie aan dit inspirerende (?) schoeisel:

“Aparte schoenen en kleding heb ik nodig om niet verveeld te raken op het gebied van mode”.

Apart dus, deze dunne, leren schoenen die meer weg hebben van een sok. Daaromheen zit echter weer een bandje wat ze het idee van een sandaal moet geven. Een omschrijving in één woord van deze kan ik je simpelweg niet geven, want volgens mij is zoiets nog nooit eerder gemaakt. En dat bedoel ik nou: daar houd ik nou van!

Echter: ‘gewonere’ en ‘draagbaardere’ kleding is me ook heel waardevol. Dat is immers de kleding die ik in mijn kledingkast heb hangen en waar ik me dagelijks mee kan uitleven qua combinaties. In deze blogpost vertelde ik jullie al dat mode me nooit gaat vervelen, en ik heb geen reden om van mening te veranderen. Het enige wat ik wil zeggen is dat ik het wel heerlijk vind dat catwalkshows er zijn om mijn creativiteit weer even te prikkelen. Want dat doen de kleding en winkels bij mij in de stad niet echt meer.

Hoe is dat voor jou? Ik ben benieuwd naar jouw ‘voor’ of ‘tegen’ op de stelling én je beredenatie! En ik wil heel graag weten wat je van de Prada schoenen vindt!


Gebruikt als bron ter inspiratie en ondersteuning: 

liverunway.com

fashion.blog.nl

Bron afbeelding 1: 

fashion.blog.nl

Bron afbeelding 2 en 3: 

fashionising.com

 

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties