logo
9 October 2012

Arnhem Centrum – De beauty- en mode highlights

Gepost in beauty, fashion, overig

Van alle steden in Nederland ken ik Arnhem het allerbeste. Hoewel ik vaak niet positief ben over de stad, is het wel de plek waar ik me het meest thuis voel, waar ik de meeste herinneringen heb, en waar ik het meest gewinkeld heb. Het leek mij dan ook leuk om eens de bekende én minder bekende winkels in het centrum op een rijtje te zetten voor jullie.

Terwijl ik mijn ronde maakte door een centrum dat eigenlijk groter blijkt dan ik me ooit gerealiseerd heb (dat heb je als je álle straten af ‘moet’ lopen), realiseerde ik me dat ik het misschien toch nog zo slecht niet heb. Ja natuurlijk, ik zou best een H&M Trend-afdeling willen (en dan meteen de rest van de Kalverstraat erbij), maar er zijn eigenlijk genoeg hele leuke adressen in Arnhem. Zoals…

Photobucket
Laten we maar meteen beginnen met mijn meest voor de hand liggende favoriet: H&M. Er zitten er twee in het centrum, maar die tegenover de Hema is mijn favoriet. Daar hebben ze namelijk het grootste dames assortiment mét een Divided-afdeling. Adres: Vijzelstraat 27.

Photobucket
In dit mooie gebouw zat zo’n één à twee jaar geleden Action. Deze is nu verplaatst naar een ander gedeelte van Arnhem, en er is een soort wannabe Action voor terug gekomen. De officiële omschrijving van het assortiment luidt ‘huishoudelijke artikelen’. Adres: Spijkerlaan 43.

Photobucket
Bij deze winkel ben ik nog nooit geweest (ik had ‘m nog niet eerder gezien), maar toen ik er langs kwam zag hij er té leuk uit om er geen foto van te maken. Ik denk dat het een soort vintage-/themawinkel is voor de jaren vijftig. Ik denk dat ik de winkel te prijzig vind, maar ik wil er nog wel eens terug om dat te controleren. Adres: Spijkerlaan 44.

Photobucket
Vintage winkel Froufrou’s moeten jullie ondertussen wel kennen hè? Ik heb er vaak genoeg over geschreven volgens mij! Kijk maar. Adres: Hommelstraat 73.

Photobucket
Zapata is een leuk schoenenwinkeltje waar je voor niet te veel geld iets trendy’s kunt kopen. Ik ben er pas één keer geweest, omdat het winkeltje niet echt op ‘de route’ ligt, maar moet er aan denken weer eens heen te gaan. Adres: Spijkerlaan 30.

Photobucket
Voor wie eens wat anders wil dan een Kruidvat of Etos: we hebben ook een Dio! Adres: Steenstraat 61.

Photobucket
MissCoquines vind ik eigenlijk net iets te duur voor wat je krijgt, maar ik kom er regelmatig en het assortiment is wel altijd erg leuk. Er is ook een webshop! Adres: Roggestraat 28.

Photobucket
Bij deze factory outlet koop je oudere én nieuwere collecties van bijvoorbeeld Vila en Vero Moda standaard met een fijne korting. De winkel zit halverwege de Steenstraat.

Photobucket
Mijn favoriete Kruidvat: die met een tweede Essence schap! Adres: Roggestraat 13.

Photobucket
Steeds meer steden hebben een New Yorker, maar Nijmegen bijvoorbeeld nog niet. New Yorker is een winkel, die net als C&A bijvoorbeeld, vaak onderschat wordt. Ik kom er heel graag, vooral in de sale! Mensen die de winkel meestal overslaan worden vaak blij verrast wanneer ze er eens goed (!) kijken. Adres: De Gruyterpassage 16.

Photobucket
Jarenlang liep ik Mango straal voorbij, maar nu de prijzen een tijd geleden omlaag zijn gegaan wordt deze winkel ineens wél een stuk interessanter. Adres: Roggestraat 33.

Photobucket
Bij Mod vintage ben ik nog nooit geweest, maar ik ken ze wel van de magazijn verkopen die ze samen met Froufrou’s hebben georganiseerd. Nu ze een nieuw adres hebben die meer ‘op de route’ ligt ga ik er zeker eens binnenlopen. Adres: Walstraat 60.

Photobucket
Bleep is een beetje fout, maar soms ook wel leuk. Vooral nu de winkel net verbouwd is; nu is deze weer íets representatiever. Adres: Koningstraat 9.

Photobucket
Over 1709 kan ik vertellen… dat ik er al een filmpje over heb gemaakt! Adres: Klarestraat 22.

Photobucket
Echt niet elke stad heeft een Zara hoor! Arnhem dus mooi wel! Adres: Ketelstraat 21-23.

Photobucket
Deze schoenenwinkel, DiCapolavori, is er één voor wanneer je iets meer uit wilt geven/investeren, maar ze hebben er wel érg mooie schoenen! Ik kocht er een paar jaar geleden deze, en ik weet zeker dat die voor het leven zullen zijn. Adres: Bakkerstraat 7.

Photobucket
PAK loop je straal voorbij als je niet weet waar de winkel zit. je moet er namelijk een soort steegje voor inlopen. Het is een afrowinkel, maar ze verkopen er veel meer dan dat. Felle kleuren haarverf bijvoorbeeld, maar ook Sleek make-up en China Glaze nagellak. Adres: Weverstraat 17.

Photobucket
Bij Humanoid ben ik nog nooit geweest, omdat ik weet dat de winkel veel te duur voor me is, en ook een beetje te ‘steriel’ voor mijn stijl. Wel is deze winkel nationaal echt beroemd. Modeliefhebbers uit het hele land komen naar Arnhem voor Humanoid. Dus ja, als je hier toch toevallig bent… kun je net zo goed even bij deze design winkel kijken. Adres: Weverstraat 14.

Photobucket
Onlangs werd het tweede filiaal van deze winkel (Tanqs) geopend; de aangegeven webshop is helaas nog niet beschikbaar. Adres: Bakkerstraat 14 en Jansstraat 14.

Photobucket
Vergeet de Mac counter in de Bijenkorf niet!

Photobucket
Even een ander soort tentje tussendoor: een eettentje waar je bijvoorbeeld Arnhemse Meisjes kunt kopen. Niet dat ik ze ooit gegeten heb, maar goed: wat een Bossche Bol is voor de Bosschenaren zouden Arnhemse Meisjes moeten zijn voor Arnhem. In de praktijk zou ik je vooral de XXL stroopwafel aanraden. Daarna ben je wel misselijk. Adres: Jansstraat 26.

Photobucket
Oh, en als je toch even make-up- en kledingmoe bent, dan kun je meteen even onze mooie, grote boekwinkel in het oude Postkantoor bekijken. Daar kan ik echt wel uren ronddwalen, al is het maar om de tijdschriften. Adres: Jansplaats 56.

Photobucket
En tot slot nog een tip voor het kleine budget: kleding kopen per kilo. Yes, dat kan sinds kort ook in Arnhem centrum! Het assortiment viel me bij mijn eerste bezoek wat tegen, maar zoals dat gaat met kringloop winkels e.d.: je moet vaak langs komen en geluk hebben. Hier kun je een filmpje bekijken over de winkel. Daar líjkt het alsof alles heel goedkoop is, maar dat valt in de praktijk (jassen, spijkerbroeken…) helaas nog weleens vies tegen. Lees deze reacties maar eens. Wanneer je lichte kleding uitzoekt betaal je inderdaad maar een paar euro per stuk. De shop ligt aan de Broerenstraat.

Er zijn er natuurlijk nog veel en veel meer. Zo zitten er ook een paar hele toffe sneakerwinkels (best veel eigenlijk, vind ik) in Arnhem, en ook wat chiquere merken als Fred de la Bretonnière.

Zoek je nog iets specifieks wat hier niet bij staat? Vraag het me dan gewoon! Wellicht kan ik je verder helpen.

Ga jij wel eens winkelen in Arnhem?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties