logo
2 October 2012

How I roll with – Haartutorials

Gepost in beauty
In deze nieuwe rubriek ga ik jullie vertellen hoe ik met iets omga op mode-/ (inner)beauty-/bloggebied. Dat kan van alles zijn en verzoekjes zijn welkom! 

Deze allereerste keer ga ik het hebben over haartutorials. Ik plaats ze regelmatig in ‘Blogpost tips’ en hoop (denk) dat jullie dat leuk vinden. Toch heb ik het gevoel dat er uiteindelijk maar weinig mee wordt gedaan. Net zoals ik er zelf ook maar weinig mee doe.

Om te beginnen vind ik het niet zo fijn als dingen me voorgeschreven of uitgelegd worden. Ik zoek het liever zelf uit, tenzij ik erom vraag. Ten tweede ben ik vrij ongeduldig. ‘Oefening baart kunst’ is een uitspraak die ontzettend waar is, maar waarvan ik tegelijkertijd denk: leuk en aardig, maar die oefening duurt me veel te lang.

Wel vind ik het onzettend leuk om met mijn haar te experimenten. Niet alleen met het knippen en verven ervan, maar ook met het stylen. Persoonlijk vind ik dat minstens zo belangrijk. Soms merk ik dat ik mijn haar al een tijdje ‘hetzelfde’ draag en dan kan het wel eens fijn zijn om aan de hand van een tutorial iets nieuws te proberen. Hoef ik het tenminste niet zelf te bedenken!

Als het dan eenmaal zover is – zoals laatst, toen ik deze geweldige tutorial te zien kreeg- dan blijkt dat het nooit helemaal lukt zoals het voorgedaan wordt. Om te beginnen is namelijk elk haar anders. Ik heb vrij veel haar. Het is voor sommige tutorials nog net te kort en voor anderen weer net te lang. Bovendien zitten er wat (lange) lagen in, waardoor er plukjes uit kunnen komen te steken waar dat niet hoort.

Photobucket

Dan ben ik nog vrij eigenwijs en koppig. Waar ik geen eieren wil scheiden als ik een taart bak, wil ik geen hairpins gebruiken in plaats van schuifspeldjes als ik mijn haar doe aan de hand van een tutorial. Ik denk altijd dat het ook wel op mijn manier kan, zelfs als duidelijk vermeldt wordt dat het niet aan te raden is.

En dan heb je nog (zoals in bovenstaand geval) de haar tutorials die bij een ander zijn gemaakt. ‘Ja hallo!’, denk ik dan. Ik wil zélf met dat mooie haar rondlopen en het niet bij een ander doen. ‘En ik wil ook niet dat een ander het bij mij doet, want ik wil zélf trots kunnen zijn over mijn creatie’.

De conclusie is dat ik altijd weer uitkom bij wat ik altijd doe. Noem me een “routinetut” of een “gewoontemuts”, maar uiteindelijk sta ik gewoon wat aan te rommelen. Op mijn eigen eigenwijze manier. Net zoals ik dat elke ochtend toch al doe. Met of zonder haartutorial.

Gebruik jij weleens een haartutorial?


Foto door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties