logo
30 October 2012

Review – Hairtinsels

Gepost in beauty

Weet je nog dat ik deze foto van Beyoncé op Facebook plaatste? Ik was helemaal verliefd op de ‘holografische thingies’ in haar haar, maar wist niet wat het waren. Gelukkig heb ik jullie en liet iemand me weten dat het hair tinsels zijn.

Natuurlijk ging ik vervolgens op onderzoek uit en kwam ik zo terecht bij hairtinsels.nl. Ik probeerde een setje, want was benieuwd: zou het effect bij mij ook zo mooi worden?

Photobucket

De tinsels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, maar ik ging voor goud: het lijkt alsof Beyoncé dat ook heeft, en bij haar stond het in ieder geval erg mooi.

De tinsels knoop je in je haar. Hoe precies, dat vertelt de omschrijving of -wanneer je dat handig vindt- deze video. Het knopen bleek een precisiewerk, want je dient één tinsel aan twee tot drie haren te knopen. Vooral wanneer ik de achterkant wilde doen bleek dat een beetje lastig.

Photobucket

Verder is het knopen niet ingewikkeld en geldt: oefening baart kunst. Na ongeveer twee tinsels te hadden geknoopt had ik door hoe het werkte.

Er wordt je aangeraden vijf tot acht tinsels te gebruiken voor een subtiel effect en vijftien voor een volledig effect. Omdat het met een paar tinsels mis ging hield ik er ongeveer tien over, en had ik alsnog een vrij subtiel effect (ik heb veel haar, daar hangt het natuurlijk ook vanaf). Het resultaat: ik glinster hier en daar, maar ben niet één grote glitterbol. Dat is ook precies de/mijn bedoeling.

De tinsels zijn ongeveer 92 cm. lang en daardoor altijd lang genoeg. Je dient ze af te knippen op je eigen lengte: zo zijn ze ook altijd kort genoeg.

Wat ik volgens mij fout heb gedaan is één kant van de tinsel (door de knoop heb je aan de linkerkant en aan de rechterkant van de knoop een stuk tinsel, begrijp je?) af te knippen. De tinsel zit steviger en valt mooier wanneer je beiden kanten van de tinsel even lang laat zijn en ze beiden op het einde van je haar afknipt. Je hebt dan dus eigenlijk twee tinsels in één. Wel moet je haar dan natuurlijk niet langer dan 92 gedeeld door 2 centimeter (is 46 cm.) zijn.

Fijn is dat je met de tinsels in principe alles kunt doen: wassen, stylen, föhnen… Ze moeten dan ook twee tot zes weken blijven zitten. Dat heb ik niet getest, omdat ik mijn haar voor die termijn zou gaan verven. En verven – net als alle andere ‘chemische processen’ kan dan weer níet met tinsels in. Een paar weken vind ik trouwens ook te lang om ze te dragen: dan gaat het speciale er een beetje vanaf.

Photobucket

Ik heb de tinsels een aantal dagen in gehad en merkte dat vooral het gebruik van hitte geen probleem was. Wel moest ik voorzichtig zijn met mijn borstel bij de aanzet: als ik te hardhandig was, nam ik een tinsel mee. Verder is er nog een tinsel uitgevallen omdat de haar uitviel waar deze aan bevestigd was: daar is niets aan te doen natuurlijk.

Ik zat nog even over het eruit halen van de tinsels in, maar dit bleek makkelijker dan ik had gedacht: als ik de tinsel bij de knoop vastpakte, kon ik hem eruit trekken. Mocht er hierbij toch een haar meegaan, dan zijn het er gelukkig maar één of twee van de miljoenen.

Photobucket
Photobucket

Het effect van hair tinsels vind ik echt super mooi. Vooral bij compleet stijl haar en in de zon (zoals op de foto). Met name voor een speciale gelegenheid vind ik ze erg leuk en origineel. Fijn is dat je ze door de verschillende kleurmogelijkheden ook perfect bij je outfit kunt matchen. Maar wat me ook tof lijkt: van alle kleuren één tinsel in je haar! Bovendien hoef je het voor de prijs niet echt te laten: voor €5,- heb je één setje tinsels van 15 stuks.

Wel zou ik wellicht een volgende keer een deal sluiten met mijn zusje, die ook meteen heel enthousiast was: ik breng ze in bij haar, zij bij mij. Net even iets gemakkelijker.

Wat vind jij van het resultaat?

Hair tinsels zijn o.a. te koop bij hairtinsels.nl. Je koopt er 15 stuks voor €5,00 en 100 stuks voor €14,95. De verzendkosten zijn er tijdelijk gratis. Dit zijn de tinsels die ik heb geprobeerd. 


Foto’s door mij en Jan Neman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties