logo
22 November 2012

Interview – Lezeres Carmen

Gepost in overig

Soms ontvang ik zulke leuke en lieve berichtjes van jullie! Een deel daarvan lees je natuurlijk al in de maandelijkse leukste reacties, maar dat is lang niet alles. Van Carmen ontving ik een tijdje geleden een mailtje waarin ze vertelde dat ik haar had gemotiveerd en geïnspireerd zelf ook een blog te beginnen. Ik weet dat Carmen niet de enige is, en een deel van jullie zal ook weten dat ik wel eens zeg dat ik vind dat er genoeg blogs zijn. Waar ik absoluut niet mee wil zeggen dat je geen blog moet, mag of kan beginnen, maar het is in ieder geval niet iets wat ik bewust stimuleer.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik me niet vereerd voel wanneer ik lees of hoor dat ik voor een nieuw blog de inspiratiebron ben geweest. Carmens waardering raakte mij, en daarom besloot ik haar wat vragen te stellen en die met jullie te delen. Zodat jullie eens niet alleen de reactie van een mede-lezeres lezen, maar ook een beetje meer van haar ‘verhaal’ en kijk op mijn blog. Jullie als lezeressen zijn immers net zo belangrijk voor dit blog als dat ik dat ben.


Photobucket


Carmen is 17 jaar,  zit in haar eindexamenjaar en “wanneer ik niet blog of leer, speel ik gitaar, zing ik, spreek af met mijn lieve vrienden, koop de winkels leeg, luister naar onbekende bebaarde mannenbandjes op youtube,  bezoek steden met mijn beste vriend of kijk films”.

Een tijdje geleden won Carmen een columnwedstrijd van Fashionista magazine en belandde zodoende in dezelfde editie als waar ik in stond (het september nummer). Met die aanleiding raakten we in contact met elkaar en had Carmen een ‘druppel’ om mij te vertellen: “…hoe jij me inspireerde door risico’s te nemen qua kleding combineren en na welke post ik dacht: ’Hé, dit wil ik ook, die uitlaadklep, die plaats op het web, waar mijn foto’s op staan'”.

Ik vroeg door op hoe ik het proces van ‘ik wil ook een blog beginnen’ bij Carmen in gang had gezet.

Sinds wanneer volg je me en hoe ben je bij mijn blog terecht gekomen?:

“Ik raakte zo’n twee, tweeënhalf jaar geïnteresseerd in beauty en mode. Al snel kwam ik terecht op de site van Vera Camilla en was ik verrast toen er een blogger eens in de twee weken een modeartikel schreef.  De stukjes die jij schreef maakte me nieuwsgierig, ik klikte verder naar jouw site en voegde je site aan mijn favorietenlijstje toe”. 

Wat vind je leuk/speciaal aan mijn blog in zijn algemeenheid?:

“Het meest speciaal aan jouw blog vind ik dat je zo persoonlijk bent in je schrijfsels. Je  geeft je eerlijke mening,  je blijft jezelf en draagt wat  jij zelf mooi vindt, wat voor kritiek er ook op gegeven wordt, en dat vind ik echt super stoer van je”.

Wat voor soort posts van mij lees je het liefste en waarom?:

Het liefst lees ik ‘Battle of the Outfits’.  Het zien hoe je op drie totaal verschillende manieren een kledingstuk kunt combineren, inspireert me altijd enorm en geeft me weer het enthousiasme om ook zelf weer in mijn kledingkast te duiken en een item eruit te zoeken dat ik op veel meer manieren kan combineren dan op de meest voor de hand liggende“.

Je schrijft: ‘Naar jouw outfits kun je blijven kijken’. Waarom is dat voor jou, denk je?:

“Jouw outfits bestaan altijd uit verschillende prints, kleuren, kledingstukken of sieraden je misschien niet samen in één outfit zou verwachten, maar juist doordat ze samen in één outfit zijn gecombineerd, maakt dat het juist interessant om naar te kijken. Telkens wanneer er weer een outfitpost van jouw hand uit online komt, blijf ik altijd even kijken naar juist die niet voor de hand liggende items die juist het plaatje zo goed af maken”.

Ook schrijf je: ‘Bij andere modeblogs haakte ik al gauw af’. Waarom?:

Bij verschillende modeblogs haakte ik al gauw af, doordat de posts telkens hetzelfde waren.  Er was geen verandering te zien en elke outfitpost leek op de vorige.  Het werd zo enorm voorspelbaar; ik kon na een shophaul al precies raden hoe dat nieuwe blazertje gecombineerd ging worden (namelijk met een spijkerbroek, all stars, uilenketting en een witte top, net als elke andere outfitpost) en wanneer dat gebeurt, doe ik zelf geen inspiratie meer op en haak ik af“.

Volg je blogs met een ander thema? Zo ja: welke thema’s?:

Beautyblogs volg ik graag, om iets nieuws uit te proberen. Maar ik bekijk ook vaker blogs waar fotograferen centraal staat. Ik kan namelijk echt genieten van prachtige foto’s“.

Je schrijft dat mijn outfitpost over de Nelly schoenen (deze, red.) voor jou het laatst zetje was ook een blog te beginnen. Waarom juist die post?:

Je schreef zo enthousiast over je nieuwe paar Nellyschoenen: dat deed me aan mezelf denken. Wanneer ik een nieuw item heb aangeschaft, blijf ik er maar over praten en praten totdat mijn vriendinnen aangeven dat ze nu wel weten hoe mooi die nieuwe short of hoe gepigmenteerd mijn nieuwe oogschaduw is.  Aan het einde van die post dacht ik: ‘Dit zou ik ook moeten doen. Een plekje waar ik met enthousiasme mijn liefde voor mode kan uiten zonder dat iemand me vertelt dat ze nu wel weten hoe blij ik er mee ben.’ En een uurtje later was www.myownfashiontale.blogspot.com een feit“.Photobucket
Carmens eerste “fotoshoot”…


Wat wil je bereiken met het bijhouden van een eigen blog?:

Met het bijhouden van mijn eigen blog wil ik mensen inspireren om uit dat veilige hokje van klakkeloos de menigte te volgen, te stappen en hun eigen stijl te durven volgen zonder bang te zijn voor kritiek. Om te combineren en te experimenteren, net zoals ik jaren deed, totdat je een kledingkast vol hebt hangen met items waar je verliefd op bent.  Ook wil ik laten zien dat als je een passie hebt, je ervoor moet gaan en niet er alleen maar van moet dromen:  je leeft immers maar één keer“.

Wat heb je van mijn blog geleerd wat je bij je eigen blog in de praktijk wilt brengen?:

Van jouw blog leerde ik dat terugkomende thema’s belangrijk zijn, dat je blog over mode niet alléén maar outfitposts moet bevatten en dat vernieuwen soms ook goed is. Daarom zorg ik ervoor dat er eens per week een ‘new in’ óf outfitpost op mijn site verschijnt,  maar nam ik bijvoorbeeld twee weken geleden ook mijn allereerste videoshoplog op –met Limburgs accent, dat dan wel weer“.Photobucket
…en haar tweede. 


Dankjewel Carmen, voor je tijd en je mooie complimenten!

Hopelijk begrijpen jullie dat ik geen lofzang over mezelf heb willen plaatsen, maar dat ik een interview met een trouwe lezeres een leuke afwisseling en leuk leesvoer vond.

Wanneer ik Carmen’s blog bekijk dan herken ik zoveel van mezelf en toen ik begon met bloggen: dat vind ik geweldig!

Hebben jullie het stuk met plezier gelezen?


Foto’s zijn eigendom van Carmen Quint.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties