logo
21 November 2012

Outfit foto’s – Bijzondere shoots

Gepost in overig

Soms is het maken van outfit foto’s best bijzonder. Omdat er iets bijna mis ging, omdat de omstandigheden vreselijk zijn, of omdat de setting er op de foto heel anders uitziet dan dat deze in werkelijkheid was. In deze serie van ‘Bijzondere shoots’ vertel ik wat meer over het shooten van mijn outfit foto’s, en waarom sommige outift foto’s net wat meer bijzonder waren om te maken dan anderen.

Photobucket
Deze foto’s zijn gemaakt in Amsterdam. Midden in Amsterdam. In één van de drukste straatjes van Amsterdam. Dat vind ik zo bijzonder aan deze foto’s: je ziet er helemaal niets van. De oude muur en rustige outfit stralen vooral rust uit en vormen zo’n groot contrast naast de drukke stad.

Photobucket
Deze foto’s maken met mijn vriendje was best bijzonder: normaal gesproken is híj de atleet van ons tweeën. De laatste keer dat ik in een sportpakje op een atletiekbaan stond is járen geleden en was ook meteen de eerste en meest verschrikkelijke keer. Gelukkig kan ik er achteraf om lachen.

Outfitfotos-Bijzondereshoots3
Deze outfit foto’s zijn gemaakt door Ronja, die speciaal om mij (met foto’s te helpen) naar mij toe kwam en met wie ik eindelijk weer eens echt de tijd kon nemen voor foto’s. Heel erg leuk! Achteraf had ik wellicht een originelere plek kunnen kiezen dan zo’n beetje dé fotoplek van Arnhem, maar uiteindelijk gaat het om het eindresultaat en dat vind ik mooi geworden.

Photobucket
Al tijden wilde ik eens met één van mijn konijnen op de foto, maar steeds was ik toch een beetje bang dat ie zou ontsnappen. Die angst was niet onterecht, zo bleek, want Kraal ontsnapte inderdaad. Gelukkig zonder vervelende consequenties en met alsnog erg leuke foto’s (vind ik zelf). Ik vind het al heel anders wanneer ik met Bas op de foto moet voor een duoshoot, laat staan met een konijn: dat blijkt wéér heel anders.

Photobucket
Deze shoot was écht bijzonder voor mij, want de foto’s zijn gemaakt in Tuschinski waar ze tegen me zeiden: ‘Ga je gang maar!’. Midden op het podium, uitkijkend over die prachtige zaal was ik echt een beetje onder de indruk. Ik zou willen dat je die hele lege, indrukwekkende zaal op de foto had kunnen zien.

Photobucket
Deze foto’s zijn gemaakt op de Waterpoort in Sneek (ik moest het weer even opzoeken, want mijn Friese kennis rijkt niet zo ver) en ik vind het echte vakantiekiekjes. Dat vond ik bijzonder aan deze shoot: dat het veel te warm was (het warmste weekend van 2012!) om er leuk uit te zien, en dat het misschien wel mijn favoriete foto’s van 2012 zijn.

Photobucket
Over vakantie gesproken: aangezien mijn tripjes naar het buitenland dit jaar niet meer voorstelden dan de modeshows van C&A in Düsseldorf en mijn bezoek aan Maasmechelen, is dit de enige shoot (als ik me niet vergis) die dit jaar in het buitenland is gemaakt. Word het Nederlandse decor al saai?

Photobucket
De enige shoot die niet uit 2012 komt, maar uit 2011: hij is van bijna een jaar geleden, want deze foto’s zijn gemaakt met Kerst. En niet zomaar Kerst: één van de warmste “Kersten” die we ooit hebben gehad waarschijnlijk. Het was zo’n 12 graden, als ik het me goed herinner. Op deze foto’s lijkt het dan ook meer zomer dan winter. Mij hoor je niet klagen!Heb jij een favoriete foto of verhaal uit dit rijtje?


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties