logo
17 November 2012

Zie ginds komt de Kerstman – Schoenkadootjes

Gepost in overig
De decembermaand komt eraan, met daarin natuurlijk Sinterklaas en Kerst (vandaar de samentrekking Zie ginds komt de Kerstman) en uiteindelijk natuurlijk Oud en Nieuw. De komende weken geef ik je in deze post inspiratie voor het geven, krijgen en dragen van leuke dingen tijdens de feestdagen. 

Vandaag komt Sinterklaas aan, en dat betekent: tijd om je schoen te zetten! Dat doe je al vijftien jaar niet meer? Oh. Nou. Het kan nog steeds hoor!

Photobucket

Want zelfs als je geen hooi meer in je schoen legt voor het paard, kun je elkaar natuurlijk verrassen. Pakjesavond en kerstavond zijn meer bedoeld voor de uitgebreidere kado’s: bij het zetten van je schoen kun je iets kleiners verwachten. Maar klein hoeft niet minder leuk te zijn. Een grapje of iets persoonlijks (waarmee Piet bewijst dat ie weer stiekem door het raam heeft gegluurd…): er zijn zat mogelijkheden. Vind je je schoen zetten toch de suf? Dan bewaar je deze ideeën gewoon voor pakjesavond.

Alle suggesties die ik noem vindt je aan het einde van de post in een handig rijtje links onder elkaar.

Een kaart. Een kaart klinkt saai, maar tegenwoordig kun je online van alles ontwerpen/inspreken/samenstellen etc. Zo kun je bij Greetz een Sinterklaaskaart kopen en er je stem ‘op’ laten zetten. Een leuk idee is om je eigen, persoonlijke tekst te schrijven op een Sinterklaasliedje en deze in te spreken voor je vriend/vriendin/geliefde.

Ben je niet zo creatief, maar vind je een kaart wel een leuk idee? Hema geeft er op dit moment 75.000 gratis weg omdat hun wenskaarten zijn vernieuwd. Totdat ze alle 75 000 op zijn, betaal je alleen de postzegel!

Boxershorts. Weer eens wat anders dan sokken: boxershorts voor je vader, broer of vriendje. Dat hoeven niet meteen de duurste van Björn Borg of Calvin Klein te zijn: de boxershorts van David Beckham voor H&M zijn ook erg fijn. Wil je toch een merkje? Bij Kruidvat.nl bestel je op dit moment boxershorts van Levi’s voor maar €7,99 per stuk. Wil je het persoonlijker maken? Customize ze met een textielstift!

Kerstversiering. Na Sinterklaas is het tijd om de kerstboom op te tuigen, en wat kun je daar beter bij gebruiken dan kerstversiering? Geef je moeder eens een nieuwe kleur ballen als ze al jaren met dezelfde doet en/of koop een klein boompje voor de studentes/kinderen met weinig ruimte. Zo hebben zij ook een beetje het kerstgevoel op hun kamer.

Familiefilm. Omdat december een familiegebeure is, is een familiefilm een uiterst geschikt schoenkadotje volgens mij. Vooral omdat ze tegenwoordig niet meer zoveel kosten en je er eigenlijk mee wilt zeggen: ‘ik hoop dat we elkaar wat vaker zien’. Ik vind ‘Alles is liefde’ toch wel de leukste, maar héle dikke kans dat jullie die al hebben gezien.

Grappige gadgets. Altijd leuk, altijd goed. Vooral voor de vriend of vriendin van je broer of zus bijvoorbeeld: die je misschien eigenlijk niet écht goed kent, maar waarvan je weet dat hij of zij wel kan lachen om een hoodie voor je iPad of een laptophoes met grappige tekst.

Photobucket

Leuke notitieboekjes. Ook een redelijk veilig kado dat leuk kan zijn voor man vrouw en kind; vooral omdat ze in zulke leuke varianten komen tegenwoordig. Zo heb je een boekje ‘Shopaholics I met and liked‘ die je als een soort old skool vriendenboekje kan gebruiken. Het is een blanco boekje waarin je mensen (shopaholics) kunt laten schrijven wiens stijl je cool vindt en die je inspireren (of je schrijft zelf over hen, kan natuurlijk ook…). Op deze manier verzamel je je ‘stijliconen’ bij elkaar.

Een warme deken met mouwen. Ik lig er in de winter het liefst elke avond onder: héérlijk! Maar ik moet zeker oppassen dat niemand anders hem inpikt, want hij is immens populair: mijn fleece deken met mouwen. Hét perfecte kadotje in dit jaargetijde wat mij betreft.

Sinterklaasboek (voor volwassenen)Als het om Sinterklaas draait willen we volgens mij allemaal nog kind zijn, maar helaas: dat zit er niet meer in. Gelukkig is er ook als jongere/volwassene nog genoeg te beleven aan Sinterklaas, door dus bijvoorbeeld je schoen te blijven zetten. Als je dan ín die schoen een Sinterklaasboek vindt voor volwassen (“Sinterklaas verklaard” van Willem Koops en Madelon Pieper bijvoorbeeld) dan is het helemáál 5 december.

Photobucket

Natuurlijk heb je ook nog de meer voor de hand liggende maar niet minder leuke en lekkere kadotjes Sinterklaas gebak en (lekker ouderwets) een CD met Sinterklaasliedjes.

Greetz Sinterklaaskaarten.

Hema wenskaarten.

– David Beckham boxershorts bij H&M.

– Levi’s boxershorts bij Kruidvat.nl

– Kerstversiering

– Familiefilm ‘Alles is liefde’

Hoodie voor je iPad.

– Laptophoes met grappige tekst

– “Shopaholics I met and liked” boekje

– Warme deken met mouwen

Boek “Sinterklaas verklaard”

Speculaas en ander lekkersWat vind jij een leuk schoenkado?


Foto door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties